Може ли да ни излъжат на бензиностанциите с количеството гориво?

Ето какво казват специалисти
5 сеп 2022 17:00, Петя Славова
49
Може ли да ни излъжат на бензиностанциите с количеството гориво?
Снимка: БГНЕС

Цената на горивата са високи, но има притеснения у много шофьори, че някои бензиностанции мамят с наливаните количества. Подобни съмнения съществуват отдавна, а днешните рекордни цени на горивата могат само да ги подсилят.

Всеки знае класическите схеми като разреждането на бензина с вода, или отливането от шланга в скрит съд, докато чакате на опашката. Но в наши дни има и далеч по-незабележими начини да ви измамят.

С нелегален софтуер

Паразитният софтуер, който ви надписва сметката, се управлява от отдалечен сървър. Програмата се активира, когато операторът на бензиностанцията набере определена комбинация на касовия апарат. Клиентите рядко забелязват нещо, защото програмата не прекалява с алчността - надписва между 3 и 7% от сметката.

С помощта на зареждащия

Някои колонки могат да бъдат "излъгани" от служителя на бензиностанцията, който ви зарежда колата. При зареждане догоре той може дълго да отцежда последните капки в резервоара, задействайки автоматичното изключване на колонката. Така на практика числата върху нея продължават да растат, но в резервоара не попада почти нищо.

Повече по темата четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
4
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
На бензиностанцията на околовръстното на "Овча купел" не зареждам повече нищо.Газовата бутилка на МПС- то ми е 25 л."Напълниха"я с 36л газ и ако не бях обърнал внимание на смрадливката,която държеше пълначката,можеше да ми зареди и 100л.Отнесох касовия бон с документите за вместимостта на газовата ми инсталация на Комисията за метероло гичен контрол.Преди това си прехвърляха топката разни други комисии И нали се досещате какъв е крайния резултат?А извода:НикогаПовече СДС-Чума!
35
0
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Бензиностанцийте не се спирали да ни лъжат.Ние,българите,бидейки народ крадлив,лъжлив, и мързелив,това явление никога няма да изчезне.
34
3
 
6
 
! Отговори
alabala преди 1 година
интересно защо продължават да карат коли, а не тръгнат пеша
33
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Газостанцията на SNG в "Овча купел" *** сериозно с количеството.Нивомера ми е блокирал и на останалите газостанции бутилката събира 12л.Там заредиха 20л. и след това пробега ми беше като за 12л.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бутилка за газ 25 л. ми сипват 28 л. газ, макар, че в бутилката има поне 3-4 л. газ.Никой не контралира малките бензиностанции и ако има контрол има и сумички под масата - такса затворяне на очи.
31
0
 
16
 
! Отговори
можеее преди 1 година
12години работих в петрол,мога най подробно да ви информирам как става измамата с количеството.тва че в бензина се слага вода са пълни глупости.слага се дизел.колонката (протокомера)се свива и на всеки 20л.ви се сипва 50-100-150гр. по малко в резервоара но колонката отчита 20л.натрупва се един плюс който си се продава.има уред наречен лейка,калибрирана за 20л.поискайте да ви сипят тези 20л.в нея и ше се убедите че не са 20л.само че едва ли ше го направят , нали се сетихте защо:) а има и др.начин
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гьоторе.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 -и бензина е много по-качествен от този на Лук Ойл - разходът ми пада, а колата сякаш е "по-свободна"
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли да ни излъжат на бензиностанциите с количеството гориво?" - правилното заглавие е "ЛЪЖАТ ни на бензиностанциите с количеството"
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В северна България най добрата нафта е на Ромпетрол. Внос от Казахстан. В Южна България не знам дали е така. Може там да я карат от друго място.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 - Лукойл Велико Търново-до бившия ДАП - 45 литра в 40 литров резервоар, в който имаше поне 5 литра остатък
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 21 ... само дето сондата дърпа от дъното и ако има вода, тя не гори...
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Потомствен политик === бе тя, Те3лата, е добре, ама внимавай само с дръжката. да не стане некой сакатлък..
23
1
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Мен не могат понеже карам колело.
22
0
 
17
 
! Отговори
ъхъъъъ преди 1 година
Могат разбира се!Преди години карах камион и на едно зареждане на Шел, понеже гърловината на резервоара е широка и се вижда какво и как влиза, натискайки спусъка на пистолета горивото тръгна, но след малко усещам като, че ли спря.Поглеждам към резервоара и наистина не течеше...........но паричките на колонката си въртяха!На колко ли леки коли преди мен са ''заредили'' така, при положение, че там не се вижда?
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не зареждам на бензиностанции където има два вида нафта - евтина и скъпа.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Lukoil успяха да сипят 85 литра в 65. Една от бензиностанциите Бургас към Приморско.
19
3
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Ей така смело я наливаш, тя се разтваря и толкоз, колата до 5% няма и да я усети
18
3
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Изгорях на OMV Казанлък, за 100лева дизел на джип, за 150 километра, като карах с 80 100, ги нямаше, резервата, светна в Елена. Минах през Хайнбоаз
17
2
 
17
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Лукоил го прави наи редовно и з това не зареждам там.