Бедствието в Карловско: Набиваха ваксини против тетанус

Постоянно има нужда от питейна вода
28
Бедствието в Карловско: Набиваха ваксини против тетанус
Снимка: БГНЕС

Около хиляда доброволци и днес се включиха в разчистването на пострадалите от наводнението карловски села. Над 90 тежки строителни машини също се използват в работата.

Тази сутрин доброволците, които пристигнаха в Каравелово, са официално 400, но предполагаемата им бройка е още по-голяма. На място има и тежка техника, която се опитва да изчисти дворовете и улиците, които все още приличат на речно корито.

В Каравелово пристигат и различни пакети с храна, но най-голяма нужда има от работна сила и допълнителни машини.

Хората, които пристигат, са от цялата страна.

"Гледките трудно се понасят, но заради хората, които идват, има надежда", каза един от доброволците.

"Имаме спешна нужда от доброволци, които да разчистват къщите. Има нужда и от тежка техника, която да разчиства улиците. Всеки ден динамично се променят нещата, дарителите носят всякакви видове храни, засега имаме достатъчно количество храна, тя е разпределена за всички нуждаещи се", каза координаторът на Кризисния щаб Ивайло Гагов за Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че постоянно има нужда от питейна вода.

"В калта започват да се развиват бактерии и доброволци се нараняват, ние сме подсигурили лекарски екип, който обхожда на място. Ваксините против тетанус са осигурени вече", подчерта Гагов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: наводнениекарлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22. Благодаря за пояснението. А аз се чудех по какъв начин са ги набивали тези ваксини.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камелио, "набАвили" са ваксини срещу тетанус, набий си го в главата най-после тоя български език.
17
0
 
9
 
! Отговори
Доброволец преди 1 година
Имало недостик на техника, а държавата си прави пас Аз да питам нещо Има едно държавно предприятие Автомагистрали ЕАД, което през последните години похарчи доста пари, включително и за тежка и лека техника. Та защо държавата сега не се включи със собствената си фирма с техника и персонал и да си разчисти бакиите, ами чака на будната съвест на гражданите /добре, че ги има/ Да не говорим пък колко още раздадоха на наши фирми да се оборудват и те с модерна техника
16
3
 
4
 
! Отговори
мда преди 1 година
При всеки повод гледат да набиват от отровите.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще я има! Вдъхва ми доверие всичко което се случва. Да внимават политиците крадци че може да ги стигне и тях, но тогава да си помагат сами. Пазете се хора, помагайте си, поне тези дето сме останали в тази държава. Не е толкова лошо, както ни го описват политиците или математиците, че без вакса ще умрем..... Това е живота! Бъдете благословени!!
14
2
 
19
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Поклон пред всички доброволци които и днес доидоха! Да сте живи и здрави, докато ви има вас ще я има и България.
13
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кения набиваха ваксини против тетанус на млади жени. 5 пъти за две години, докато несе усетиха, че им набиват химикали за стерилитет.
12
8
 
18
 
! Отговори
ами да преди 1 година
е киро дойде ама вие не се държахте прилично , неудобни въпроси му задавахте , а една кака направо го изгони. :) а той даже ботушки си беше обул .
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Д-р Ох Боли - "Набиваха"...Най-вероятно е печатна грешка - "Набавиха" :))) ,но явно се бърза да се пише ,без да се проверява написаното .
10
1
 
25
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Кой ги набива :)))
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата бедна, ей на, бившият премиер Кирето нема 300 кинта за багер и ходи да копа с лопата! Бедняци са ни управляващите!
8
5
 
19
 
! Отговори
Киртак Киро преди 1 година
Като не сте завършили Харвард блъскайте и чистете сега кал да ви дойде умът в главата .
7
4
 
28
 
! Отговори
Доброволците преди 1 година
Трябваше не да се хвърлят с голи ръце да ринат кал и мръсотии от придошлата вода и прелелите асептични ями а да задръстят площадът пред ЦУМ за да накарат спящото правителство да изкара/наеме нужната тежка и лека техника - кит кати и секакви простотии и да си свърши веднъж работата за отрицателно време
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас!
5
2
 
30
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 1 година
"Набиваха"...то да й да му го набиеш...ама то акъл не се набива!Набива се пирон в дъска..кол в земята!Ваксини не се ",набиват"!
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деса още ли помага или си направи фотосесията и чао
3
6
 
11
 
! Отговори
Опасно става преди 1 година
За всички които са там - затова и отводняването и почистването не трябва да се забавя , както и юруша с голи ръце очевидно ще доведе до беди за много хора, болшинството доброволци не ползват маски или ръкавици , тези неща трябва да се казват още като се призовава за помощ
2
3
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
До АнонименАбе пич,що си такова теле,нищо ли не ти е останало освен рогата !!
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вия кво си мислите,че фармацевтичните компаний какви са какво продават,лекарствата се правят от билки,имат четиринаисет пъти повече странични ефекти от полезните своиства,товае биологична воина ако искате да сте здрави не пиите хапчета,билките са опасни имат много странични ефекти.