Хотелиерите се връщат към добрите дни

Много добри показатели през лятото
12 сеп 2022 20:53, Росен Стойчев
14
Хотелиерите се връщат към добрите дни
Снимка: БГНЕС

След двугодишен период на спадове хoтелиерският бизнес е напът да се върне към силните си времена. Хотелиерите в България продължават да регистрират и през юли много добри показатели, следвайки тенденцията от началото на годината. Въпреки че все още не се връщат предпандемичните нива, за юли Националният статистически институт (НСИ) регистрира отново увеличение на нощувките, пренощувалите лица и приходите на хотелиерите, съобщи Investor.

Oбщата заетост на леглата в местата за настаняване през месеца е 53,3%, като се увеличава с 4,3 процентни пункта в сравнение с юли миналата година. Най-висока е заетостта на леглата в местата с 4 и 5 звезди – 68,3%, следват тези с 3 звезди - 48%, и с 1 и 2 звезди – 33,2 на сто.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване през активния летен месец юли е над 5,3 млн. или с 26,7% повече в сравнение със същия месец на предходната година. Чуждите граждани са реализирали 3,3 млн. нощувки, а българските – 2 млн.

През юли се затвърждава тенденцията за ръст на местата за настаняване. На годишна база броят им продължава да се увеличава – те са с 18% повече, а броят на леглата в тях също е с 16% нагоре. През юли в страната са функционирали 3615 обекта с над десет легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване - със 144 хил. стаи и 327 хил. легла в тях.

Ръстът в постъпленията се дължи преди всичко на чуждите посетители през юли за разлика от пролетните месеци, когато ръстът в приходите идваше предимно от българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: хотелисезонпозитиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Там дето има пари е частно ,крадците преватизираха само далаверата ,Държавата е разделена на две ,народа издържа не рентабилната част крадците смучат от сладката баница .долни фашисти народа смучете ,пиявици
7
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Да фалират по-бързо.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нужни били 80000000лв.за наводненията ,а за украинските фашисти има !
5
0
 
0
 
! Отговори
Рр преди 1 година
Рр
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хотелиерите си напълниха гушите от украинските фашисти особенно по черноморието с помощта на предателя Киро
3
0
 
4
 
! Отговори
то се знай преди 1 година
както подобава, за сметка на персонала
2
0
 
13
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Дам, знаем! Сега започват да врещят, че няма кой да работи за без пари! Справка една статия по-горе.
1
0
 
14
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
Алчни , злобни и завистливи мързеливци .