Концесионери смятат: 5 лв. за чадър ще е неизгодна цена догодина

След 15 септември по плажовете остават само обходни двойки спасители
12 сеп 2022 18:15, Анисия Иванова
19
Концесионери смятат: 5 лв. за чадър ще е неизгодна цена догодина
Снимка: БГНЕС

Нормален летен сезон без големи амплитуди, положителни или отрицателни. Такава равносметка направи концесионерът на варненските плажове „Офицерски-изток” и „Панорама-юг” Дирон Ръсовски, който е част и от Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

Тази година работихме при 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг, непроменени от 10 г. Но може би тези нива бяха за последна година, защото повече няма да има икономически смисъл да поддържаме тези равнища на цените.

Концесията ни е за 15 г., това е една дългосрочна инвестиция и е трудно за един или два сезона да се излезе на печалба, но се надяваме да влезем в нормите, които сме очаквали, коментира още концесионерът пред БНР.

След епохата Covid границите са отворени и софиянци отново тръгнаха на море в Гърция. За тях просто е много по-близо, пътуват час и половина до границата, а до нашето море 5 часа и половина. Така на нашите плажове идват румънци, коминтера още той.

Концесионерите намаляват броя на спасителите по Българското Черноморие с 30%. След 15 септември на много от плажовете ще останат само обходни двойки, докато има туристи. Това се прави обичайно през септември, тъй като броят на плажуващите намалява, а част от спасителите са студенти, каза Ръсовски.

В края на сезона Асоциацията на концесионерите на морски плажове се събират на работни срещи – в събота имаше такава в Созопол, а на 15-ти септември ще се проведе и край Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на тоз с извънземното име (май всички в тоя бранш са с такива имена), като концесията му е за 30 години, следващата година дига ли му се таксата? Или ще му се дгне само печалбата?
16
0
 
3
 
! Отговори
Летовник преди 1 година
И за нас ще е неизгодно. По-скоро ще се откажем. Продавайте сянката на други
15
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Направиха мутрите по морето мастодонти на 10- 15 етажа!? Един до един, на плажа чадъри 10-15 лв, чадър - същото. Чалгата гърми на макс.Простотия до шия. Цацата - скъпа, водата- ***. После - що в Гърция- що ли!?
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета неграмотници- не се пише укопират, а окупират! И такива дават мнения?! И са щастливи- нали!
13
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Абсолютно не случайно Испания е топ дестинация-супер обслужване, топ храна, свръх модерна инфраструктура, архитектура, и абсолютно достъпно. Няма аналог
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да се откажат никой не ги кара насила да укопират плажовете
11
0
 
9
 
! Отговори
ми прави са преди 1 година
Тоя чадър иска копане,плевене,колтучене да не тръгнат разни дребни чадърчета по него,че и да го поливаш,пръскаш,ториш...Горките хора,гладни ще измрът!!!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи ден се върнах от почивка в Бенидорм-Испания. Ами луксозен курорт, с много низки цени, качествено обслужване, страхотна храна, разкошен плаж-цена на шезлонг и чадър12евро за целия ден. Няма ми стъпи крака в гетото БГ.. Догодина сме пак в Испания на плаж. Кафето 1.10 Евро, луканков суджук 2,05 в Меркадона
9
0
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
В съседна Гърция е по евтино,чадъра е безплатен,щом консумираш нещо, плажа е по чист, хората са по учтиви. Няма явни мутри и *** с джипове на плажа. Е,защо да съм в България? Освен това за жители на София, а това е половин България, Гърция е по близко отколкото черно море....
8
3
 
15
 
! Отговори
Още е много преди 1 година
рано за сметки. Догодина може да сме и под земята вече ако ЗАЕЦ гръмне или Жужи натисне червеното копче.
7
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
само да напомня че европейските средна класа обедня и станаха бедняци не ги чакайте,богатите европейци никога няма да дойдат
6
0
 
22
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До концесионерите. Нека да дойде първо летния сезон па тогава смятайте. Апропо руски туристи не се очакват. Зачеркнете ги от сметката.
5
0
 
21
 
! Отговори
9 преди 1 година
*** няма проблеми като са малко! Ще си ги ползват те :)
4
3
 
31
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Гола вода е нашето море - върнах се от Гърция вчера - безплатен паркинг за колата, чадър с 2 шезлонга - 15 евро консумация трябва да направиш, като за 15 евро може спокойно да обядваш и да пиеш една бира. Хората любезни знаят как се прави туризъм - черпиха ни бири. Има и такива тупани като наще тука, но са рядкост. В България туризъм в повечето случай означава да ти вземат парите и ако може нищо да не получиш, порциите миниатюрни, много ниско качество, не виждам никаква причина да ида на бг море
3
3
 
24
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 1 година
Много съм доволен, че много хора предпочитат Гърция. Ако имаше как и румънците да не налазват северните плажове - още по-добре.
2
0
 
21
 
! Отговори
Концесионери смятат: преди 1 година
че ще е неизгодно да има и свободни безплатни зони
1
4
 
38
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Въпросът не е само в разстоянието. Току що се връщаме от Халкидики. Това, което предлага Гърция няма НИКАКВО МЯСТО за сравнение с подобни улуги в България. Там просто знаят как е прави туристически бизнес и го правят със завиден успех... Не искам да изпадам в подробности... става ми тъжно, но това е положението.