Слаб интерес към ваксините срещу тетанус в Карловско

Лекари съветват за имунизация
13 сеп 2022 23:45, Красимир Ангелов
34

Започна ваксинация срещу тетанус в наводнените села в Карловско. Лекари съветват хората да се имунизират, тъй като има множество предпоставка за развитие на зарази.

Медицински сестри поставят ваксината в здравните пунктове в трите населени места.

Интересът към ваксините срещу тетанус обаче е слаб.

"От тези ваксини могат да се възползват хората, които са претърпели някакъв инцидент при работа с инструменти", посочи д-р Милена Панайотова от РЗИ-Пловдив.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заврете си всякакви ваксини знаете къде - само в колониани губернии давате зор, ама народа не е ***.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво да го правиш - невежо общество. И да обясняваш няма смисъл.
22
0
 
6
 
! Отговори
стар инфекционист преди 1 година
Първо - тетаничен токсокоид 0,5 се поставя макс до 48 след нараняване. Второ - ако са извършени всички планови имунизации, и след това е последвало нараняване при което на пациента е направен ***, пет години НЕ СЕ ПРИЛАГА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НОВА АПЛИКАЦИЯ!
21
0
 
1
 
! Отговори
Бургия 1 преди 1 година
До Анонимен Другарю за реваксинацията сте прав. Но *** е е съвсем различно нещо.А именно Тетаничен Анатоксин Пречистен който се натоварва върху съоответният носител и така се прави ваксината. Никакви антителап няма тук.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама моля ви се, всичко що е ваксина не го предлагайте на хората. Българинът не вярва на здравното министерство. Казано му е че всичко е заплаха от САЩ. Той вярва на съвецката пропаганда.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбрах защо трябва да си слагат тази ваксина възрастните. Това,че е имало наводнение какво общо има с ваксина за тетанус. Сега чистят,работят и така нататък и разбирам ако настъпят пирон или нещо подобно да си сложат. Но ако нямат нараняване защо да си я слагат. Не всеки който хваща инструмент е с две леви ръце и си причинява травми по време на работа все пак.
18
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антиваксъри, от тетанус сте ваксинирани още като бебета, защото от него се мре!
17
2
 
18
 
! Отговори
Сметало преди 1 година
Ей ви резултата от ковид-вакса-идьотите - три години пропаганда за експерименталките, сега защо не вярвали на ваксините за тетанус. Да сте чели за лъжливото овчарче (не сте, че по принцип не четете, а папагалствате, ама може да сте чули)
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 Не доброволци.Доброволците помагат.Държавата трябва да почисти и плати всичко.Защото тя е виновна със своето действие или бездействие.Когато са подавани сигнали за непочистени канали и дерета,беше важно да се снимаме с мустафата на магистралата.
15
6
 
12
 
! Отговори
Калчева преди 1 година
Тия ще започнат да ни шаткат ваксини и на зима, заради това че ни тракат зъбите от студ и глад! За пръв път чувам след наводнение да тръгнат да ваксинират населението срещу тетанус! Що за помощ е това!? Явно милите ни управници, марионетки на бигфарма, много държат да вкарат в организма на населението някакви конкретни вещества или нанотехнологии
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОБРОВОЛЦИ ИМ ТРЯБВАТ ДА РИНАТ КАЛТА ,НЕ ВАКСИНИ !!!
13
4
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Статистиката, типичен "обратното на остър" булгаристанец, ваксината за тетанус влиза в задължителният имунизационен календар и се поставя след раждането. За това и заболеваемостта е малка
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва на всеки 10 години да се реваксинираме, но и аз не съм го правил. Не се сещам.За последно се ваксинирах през 1990 г. при инцидент.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И представете си, ако тези хора са се подвели да си турнат накси срещу короната-поне 3, както и срещу сезонния грип , а сега се боднат за здраве и срещу тетанус, а после и с новата вълшебна комбинирана ваксина
10
3
 
8
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
Секи сам преценя, само така изтински българи.
9
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксидиотизъм от всякъде. ваксаджийски продажници. Ваксорцизъм. Във вакси за тетанус в Африка слагали контрацептивни химикали и ги биели по 5 пъти за 2 години на млади жени да ги обезплодят. Вече и България изпадна от списъка на развитите държави и съвсем почнаха да ни третират като бантустан. Бийте си ги в задния двор. Ако не, с камъни ще ги ви набием в продажните крат уни, изчадия адови. Всички от махалата ще се включат в ритуалното ви абиване на голяма игла/кол.
8
1
 
17
 
! Отговори
Алабаланица преди 1 година
Време е да се заговори какви функции изпълняват Басейнова дирекция и община Карлово. Има ли концесии на реките около наводнените селища? Рибарници и заграждения освен незаконната сеч? Ще има ли колективни граждански искове в съда извън България след щетите нанесени на гражданите?
7
4
 
31
 
! Отговори
хмм преди 1 година
Хората не вярват вече на ваксини каквито и да са те.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реваксинацията против тетанус продължава цял живот и е на всеки 10 години. А при нужда / нараняване/ се прави *** - антитела. Това не е ваксина , а противотетаничен серум, антитела.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те хората трябва за язовирни стени да мислят след като изринат калта, тия с някви ваксини ги занимават