Национален протест на зърнопроизводителите

Имат няколко искания
Обновена: 14 сеп 2022 07:34 | 14 сеп 2022 07:20, Росен Стойчев
72
Национален протест на зърнопроизводителите
Снимка: БГНЕС

Зърнопроизводители излизат днес на национален протест. Недоволството им е продиктувано от безконтролния внос на зърно, съобщи Bulgaria ON AIR.

Земеделците настояват за намаляване на употребата на пестициди и за по-голяма защита на бранша.

Още по темата
Протестът ще е насочен и срещу високите цени на продктите, с които се обработва почвата.

Планира се демонстрации да има в 12 държави в Европа днес и в следващите два дни.

Демонстрации се организират от Националната асоциация на зърнопроизводителите и ще бъдат в областните градове в земеделските райони на страната. Очакват се шествия със земеделска техника на много места в страната, основно Бургас, Добрич и Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Субсидираме пшеницата на Египет, Азия, Африка. Какво ни грее нас българите, че една шепа зърнопроизводители изнасят зърно навън и богатеят. Плащат данъци колкото една квартална бакалия. Освободени са от ДДС при продажба на зърно, теглят обратно ДДС от горива, препарати, техника, семена, торове. Държавата им връща обратно акциза на горивата. Ползват суровини за производство само отвън и накрая изнасят пак всичко навън. Ползват само българската земя и я тровят с всевъзможна химия.
52
0
 
9
 
! Отговори
Stic преди 1 година
Защо излизате с тракторите а не излезете с майбасите,бентлитата защо не кажете колко субсидий взимате? А ние ядем хляб за 5лева,да ви *** май...а.
51
1
 
4
 
! Отговори
СеДеСар преди 1 година
Ле ле ле това са Путинисти и русофили щом НЕ ПОДКРЕПЯТ УКРАЙНА.
50
2
 
2
 
! Отговори
Евро-ЛИБЕРАСТ преди 1 година
Европейски санкции на зърнопроизводителите, които не искат да подкрепят Украйна и Зеленски. Трябва всички да страдаме заради Украйна. Слава Украинее.
49
2
 
2
 
! Отговори
Зеленски Украйна преди 1 година
Как НЕ ви е СРАМ? КАК СМЕЕТЕ ДА НЕ ПОДКРЕПЯТЕ УКРАЙНА?
48
2
 
0
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Преди да управляваш земята "конкурентно" трябва да я работиш. Ама акълии-бол, но като гледам далавераджии, навряни из котилата, а на село Белчо и Сивушка ги няма, хванаха терминал 2 и макар "необразовани" са със самочувствие, а такива подобни на теб, които само лаят, ако излязат, с по "двама, че и трима виШа образован" - не могат дори в картофената нива, затова сменят памперси и ***.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези не са ли същите които казваха, че вдигат цените защото пазара бил такъв, нищо че са го били произвели по-евтино? Значи сега да си гледат работата, да се конкурират с Украинското зърно и да намаляват цените иначе да фалират или да си дарят земите, ще се намери кой да ги управлява конкурентно
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хлебарите да застанат срещу зърнарите и да направят контрапротест. Кукушева обеща падане на цените с 20 процента.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има страшната опасност хлябът и олиото да поевтинеят до старите си цени. 2 лева олио защо да даваме на пролетариата, като сега го научихме да дава 6 лева за "мазната течност"? Направихме инфлацията в държавата, обвинихме скъпите горива, скъпата пшеница и войната в Украйна. Днес ни развалят измамната схема и пирамидата ала "Ружа Игнатова".
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо България произвежда 4 пъти повече жито отколкото и е нужно 6 милиона тона, вносното зърно е 25000 тона, вероятно за препродажба, като скочат жените и второ, протестират тия с бентлитата и фераритата дето смучат субсидии с милиони. И от време на време ги активират да подсилят паниката, която се създава изкуствено.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой капиталист вече не иска пазарна икономика. Иска държавата да му помага, да му гони конкуренцията, да му дава субсидии, да не му вдига цената на труда, да му кара евтина работна ръка от Африка. Затрихме пазарната икономика, капиталистите се обединиха в картели, изграждат светъл комунизъм за капитализма и див капитализъм за народа.
42
5
 
17
 
! Отговори
Агроном преди 1 година
Тия па. Хляба и олиото пак са скъпи, независимо колко са евтини суровините. Кой ви накара да насадите половин България със слънчоглед? Лакомията ви накара, защото видяхте как се вдигна цената на олиото още от миналата година. Сами сте си виновни, като не предвидихте, че точно така ще стане зааради войната и санкциите. Заемделието е риск и винаго е било риск. Суша, наводнения, градушки, войни, всеки земеделец знае рисковете.
41
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е за блокиране на пътища да се конфискуват тракторите, а каращите ги питекантропи да пренощуват на топло за 72 часа.
40
0
 
12
 
! Отговори
дд преди 1 година
защо не падат цените на олиото и хляба? Евтин внос ? къде е ? Гадни спекуланти. Поне малко да бъдем хора. Не всичко е пари, нали?
39
9
 
12
 
! Отговори
Joko преди 1 година
ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТА ! Всичката стока вос от Украйна е крайно опасна за здравето ти. Вижте какво прави Румъния. Всички украински тирове под конвой преминават транзит през тяхната територия.
38
3
 
13
 
! Отговори
nn преди 1 година
В статията са "забравили" да уточнят, че става въпрос за безконтролен внос на украинско зърно.
37
0
 
24
 
! Отговори
Я моля преди 1 година
Чудите се, коя по скъпа кола да купите и колко пари да трошите по курорите. Всички сте червиви с пари, а на работниците нищо. Коко ви е рентата за обработка на земя? Грам не ме е жал за вас. Да насочат пари към зелечукопроизводители и животновъди.
36
1
 
28
 
! Отговори
гошо преди 1 година
ааааааахахахахахахахахахахахахахахах ми пазарна икономика бе БРАТ, да си направят продукцията конкурента като цена и качество а не само да лапат субсидийки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
35
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия от километри си личи че са организирани ор Мутрата... исканията им са абсурдни! Цените не са били никога толкова високи !
34
3
 
19
 
! Отговори
орт преди 1 година
Ех, не се наядоха ей.