Задържаха 10 сирийци след гонка в Бургас

Това е третият подобен случай за изминалата седмица
Обновена: 20 сеп 2022 10:53 | 20 сеп 2022 10:53, Йоана Цонева
13
Задържаха 10 сирийци след гонка в Бургас
Снимка: БГНЕС

10 нелегални мигранти от Сирия са задържани след гонка с полицията в Бургас. Сред тях е 10-годишно момче. 22-годишният шофьор е сръбски гражданин. Той няколко пъти е отказал да спре в града въпреки подаваните сигнали от полицията, съобщи БНР.

Началникът на сектор "Охранителна полиция" към 5 РУ Бургас Живко Енев заяви, че сигналът за сръбската кола, трафикираща мигранти, е бил подаден на тел. 112. След гонка, минала през булевард „Тодор Александров“, площад „Трапезица“, ул. „Струга“, бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Никола Петков“, нелегалните мигранти най-накрая са били задържани в глуха улица в комплекс „Зорница“.

"Били са 10 сирийски граждани, от тях 9 пълнолетни и един малолетен на 10 години. Водачът на автомобила е сръбски гражданин на 22 години, той е трафикантът. Сигналът е подаден от граждани, на които е направило впечатление, че в автомобила има прекалено много лица", разказва главен инспектор Живко Енев.

Още по темата
"Трафикантите не спират на подаден сигнал от полицията със стоп палка за проверка на автомобила. При последния случай патрул от Второ Районно управление е подал такъв сигнал на „Трапезица“, но шофьорът не е спрял, същото се е случило и на „Стефан Стамболов“, като автомобилът се е насочвал към изхода на Бургас в посока автомагистрала „Тракия“, каза още гл. инспектор Живко Енев.

Преди по-малко от месец двама полицаи - Йордан Илиев и Атанас Градев - загинаха в опит да спрат автобус с нелегални мигранти, минаващ през Бургас.

Днешният инцидент в града е третият подобен случай за изминалата седмица, в който сръбски автомобили превозват нелегални мигранти. Първият е от четвъртък вечерта предната седмица, а от събота вечерта - вторият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Само че не ги връщат в Турция а остават в наши лагери докато решат пак да ги засилят за Германия,тоест рябва да не го допуснеш въобще и защо не им предлагат путиновата Русия нъли било там земният рай,пък и без това Асад е съюзник на Московците,все насам ги тегли прогнилият запад спорете нашите цементени глави тук
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия и Румъния ги връщат на България, а ние не ги връщаме на Турция. Защото са бизнес, държавата дава пари на фирми по снабдяване и други дейности в "отглеждането" им. Не сме ги канили ние, но плащаме сметката на меркелската некъдърна политика. А същевременно в страната се събират капачки за да се купи медицинско обурудване. Преди година издръжката на едно лице беше към 1500 лева месечно, сега може и повече. Пари не за хората на България.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се оправим, когато след залавянето им, полицаите започнат да ги приближават с табела "Добре дошли в инсинератора!" в ръце.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега няма как да не са ги скъсали от бой. Дано да ги инвалидизират, за да разберат, че не толерираме наглото поведение! Дано вече са ги оформили толкова добре, че да могат да ги връщат в Сирия в пакети по двадесет!
5
0
 
6
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Добре, бе, разбрахме за рекламата на Ауди А4, сменете фотото вече.
4
5
 
5
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
Добре дошли във България. Девойките ви чакат с разтворени крака. Софиянци да отстъпят жилищата си за вас . Тях затворите ги чакат с нетърпение. Искрено ваш: Веско Григоров от град Левски .
3
0
 
15
 
! Отговори
Българина преди 1 година
докато трафикант не се осъди на 20 г копане в мините а емигрантите не се кастрират няма да стане
2
0
 
6
 
! Отговори
Градски транспорт преди 1 година
Е как кола ? Мали вече с автобуси ги карат ...
1
4
 
5
 
! Отговори
Ушев в Бобов дол преди 1 година
Сканираха мозъка(реално) на полицаи с Честотен Модулатор и софтуер на Съркъл от NSO ISRAEL в Бобов дол - мислят по цял ден как да откраднат на някой парите, мислят за схеми за източване!.........Приятен ден!