Димитър Маргаритов: Мерките дават резултат, за тях има пари в бюджета

Според него, няма риск бюджета да се издъни
23 сеп 2022 22:38, Петя Славова
7

Цялото ръководство на КЗП бе освободено от служебния кабинет. Според бившия зам.-министър на икономиката Димитър Маргаритов, това е така, защото се води война по президента Румен Радев по отношение на Корнелия Нинова в качеството ѝ на лидер на БСП.

Причина, е, че  тя беше министър, когато този състав беше определен от Министерския съвет. Това уволнение категорично е незаконно", коментира той в студиото на "Денят ON AIR".

Маргаритов се опасява, че в момента няма изобщо проверки за райски газ.

"Когато проблемът беше идентифициран и поставен от омбудсмана, КЗП направи проверки и установи, че това е огромен проблем за живота на нашите деца. В момента не се извършват достатъчно проверки. Райският газ продължава да залива заведенията, в които присъстват по-малки деца", посочи Маргаритов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му бюджетът се изпълнява съгласно закона за неговата актуализация.

"Заложени са мерките, които са съвсем конкретни. Мерките дават своя резултат. За тях има пари в бюджета. Няма риск бюджетът да се издъни за това, че има такива мерки, дори има възможност при редовен кабинет, то да продължи с мерките. Без тях хората в момента трудно ще преживеят", изтъкна бившият зам.-министър на икономиката.
И заключи, че компенсациите от 25 ст. за горивата работят, защото ако ги нямаше тях - бензинът нямаше да е 2,70, а щеше да е 3 лв
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Ро преди 1 година
Този *** още ли ще ни занимава с тщеславието си? В институциите свърши нула работа. Сега нула на квадрат! Ай, сиктир! С плямпане само нищо не правиш!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото ковид мерките ви помогнаха толкова и тези ще ви помогнат.Помогнаха на някои малцина хора да забогатеят.Теези пари са от държавата а държавата това са данъците ни и ние.Хайде другата седмица дръпнете спокойно още едно заемче от 2 000 000 000.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си отгледате и децата и внуците с тия мерки! Това ви пожелавам, алчни крадци ненаядени!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига с това имане, днес няма газ на Лукойл, не им платила държавата 25-те ст отстъпка. Само приказки, приказки, приказки.....