Жители на 7 села готвят протест – няма да гласуват

Причината е отложено завършване на участък от пътя Загражден – Белица
23 сеп 2022 12:39, Красимир Ангелов
11
Жители на 7 села готвят протест – няма да гласуват
Снимка: БГНЕС

Жители на седем села от община Баните няма да гласуват на изборите на 2 октомври в знак на протест срещу отложеното завършване на участък от пътя Загражден – Белица, съобщи Евгения Бояджиева от сдружение „Горди загражденци“.

Протестиращите заявяват, че по този начин ще изразят своето разочарование от партиите, оставили неразрешен проблема с пътния достъп на седемте населени места.

Отказ да гласуват на парламентарния вот заявяват жители на Загражден, Глогино, Рибен дол, Вълчан Дол, Планинско, Две тополи и Шипка, съобщава БТА.

Към протеста им се присъединяват и мнозина от техните потомци из различни градове в страната, декларирайки, че също няма да застанат пред урните.

Проблемът с пътя е свързан с отложено през миналата година завършване на 7- километров участък от пътя Загражден – Белица. От сдружението настояват за среща с регионалния министър най-късно до 27 септември, в противен случай ще протестират с отказ от гласуване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Като не гласуват помагат да се повиши броя на депутатите на ГЕРБ и ДПС, които са виновниците за това, против което протестират
9
3
 
1
 
! Отговори
Много смелни преди 1 година
И жалки пpoстите панелистанци - на кого от мафията ми пука дали ще гласувате - правите им само услуга. Най-абсурдната нация, пардон племе
8
2
 
1
 
! Отговори
защо преди 1 година
Питам , питам ....... питам и отговор няма - Защо когато се копува с пари е подсъдно а кога се купува с ЛЪЖИ от партиите Гешев си мълчи или закона е такъв ????? Предлагам партия която лобешав нещо и не изпълни да се затрива барабар с председателя си затривай а отговор .... няма и да получа
7
0
 
3
 
! Отговори
От хората преди 1 година
И без петел съмва.
6
4
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
В голяма грешка си,софиянче!Точно в селата българите не си продават гласа!Това не е вашата софия с общи работници с 5,000 лв заплати ,дето си продават гласа за 20 лв и тройка кебапчета без гарнитура!
5
2
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Не наричай хората "***", ами си оправИ правописните грешки! Голям гражданин... ***.
4
1
 
5
 
! Отговори
факт преди 1 година
дъ пъ съ-то пътища не прави.А там си и шиши и дъпъсъ
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не гласувайте. От това ще спечелят само тези, на които не им пука за вас. Гледат само да си напълнят чекмеджетата или да си построят нови сараи.
2
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
кметовете на тези села от дпс ли са
1
10
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тиквената намеса е в ход ! С'ел'яндурите ги активираха срещу някакви 30-40-50 лева ! ПRостотията на българинът расте прогресивно, изчагъртането на Чалгаря върви успешно, но хората които бяха му гласували доверие не са го разбрали "правилно" кого ще чагърта !