В сряда започва търгът за "Вера Су", началната цена $460 000

Корабът е негоден за експлоатация
24 сеп 2022 16:09, Александър Попов
13
В сряда започва търгът за "Вера Су", началната цена $460 000
Снимка: БГНЕС

В сряда, в Морска администрация - Варна, ще се проведе търг с явно наддаване за продажбата на корабокруширалия кораб "Вера Су".

Началната цена е 460 хил. щадски долара без ДДС. Корабът е негоден за експлоатация, поради значителни деформации и разкъсвания на дънната обшивка и носовата част.

За участие в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена.

Крайният срок за подаване на заявленията за участие изтича в 17.30 часа на 27 септември 2022 г., като те се подават в Деловодството на Дирекция „Морска администрация – Варна“.

"Вера Су" заседна край бреговете на Камен бряг на 20 септември миналата година. След повече от месец борба с морето, корабът бе изтеглен. В операцията по освобождаването му държавата похарчи над 2 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моделът "Радев" да плати от джоба си ДВАТА милиона, които даде за ремонта на коритото - и ПАК не работи1 Значи, ремонта на ремонта, а? Радев лично да плати милионите, и да стартира търга за жалките хиляди!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пребраха белото, коритото им не требе
5
3
 
1
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Има ли още нещо държавно, което не сте разпродали???!!! Довършете всичко, и накрая и земята цялата продадете, за да мирясате
4
2
 
8
 
! Отговори
Бай Сандьо преди 1 година
Не вярвам да са похарчени повече от 500 хиляди лева, за тази гнила операция !Останалите пари със сигурност са откраднати от другарите и са вече в някоя . . . офшорна сметка !?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА в тези 2 милиона влиза и претоварването на товара. Да бяхме чакали турците, ама товара не чакаше. Мисли малко.
2
4
 
11
 
! Отговори
поздрави от Оз преди 1 година
Най пропадналата държава, измъкнала кораба за 2 милиона разходи. Пълно източване и пиратство се нарича това в развитите държави. Сигурно Хидролога е бил консултант по отводняването
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купувам го