Арести при спецакции в различни места в страната

Претърсват адреси по сигнали за купуване на гласове
7
Арести при спецакции в различни места в страната
Снимка: Pixabay

Полицейска операция срещу престъпността и нарушаване на политическите права на гражданите се провежда в различни райони на страната.

8 души са задържаните в област Велико Търново тази сутрин при специализирана полицейска операция. Образувани са 8 бързи производства - основно за притежание на наркотици.

13 са сигналите за изборни престъпления във Великотърновско. Едно е  досъдебното производство, образувано за купуване на гласове, а две са за унищожаване на имущество на политическа партия, предаде БНР.
Акцията продължава и в този час.

Рано тази сутрин специализирана полицейска операция започна и в ромската махала на Благоевград заради нарушаване на политическите права на гражданите.

Акцията започна малко преди 7 часа сутринта с участието на 30 служители на областната дирекция на полицията и жандармерия.

По сигнал за купуване на гласове бяха претърсени няколко адреса. Задържаните са трима. От една от къщите бе изведен мъж, а след това неговата майка заяви пред медиите: "Тръгнала съм на работа, а те нахлуха вътре в двора и не ми дават да си влизам в двора. Тропат по вратата, "отключвай". Викам чакай малко, синът ми горе още спи…Имаме вкъщи малки деца, това е безобразие тяхното".

Тя посочи, че не знае причината за идването на "цяла армия" в дома ѝ.

Акцията продължаваше и към 8 часа сутринта, насочена е основно към предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите, но се извършват проверки и по линия на битовата и конвенционална престъпност.

Полицейска акция се провежда и във Врачанско - в Бяла Слатина.

Един мъж е задържан при полицейска акция в община Сунгурларе.

Акцията е част от мащабната национална полицейска операция срещу престъпленията свързани с политическите права на гражданите. Извършеният арест е по сигнал за незаконен дърводобив, лихварска дейност и корупционни практики при търгове за дърводобив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: арестиспецакции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
какво дпс във врачанско всичко е купуване на гласове защо не доидат от есда видят какво става преди изборите на 2 окт затова отиваме на избори 2023 г
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вай , вай, вай, вратата тропа,тавана стене и вътре нинжа.
3
2
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Ти си се родило мъртво
2
4
 
3
 
! Отговори
Убиват Българи преди 1 година
МВР убива Българи със САТЕЛИТНА техника - невероятни изтезания и извращения! Спасявайте се на Запад! Германов
1
2
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
Ала бала и *** да ги стреснат малко! Много вече си позволяват и набират бясна скорост! А всички мълчат с тази *** гнусна! Много ме гнус и срам от това племе че го имаме! Радвам се че отвориха границите и сега цоцат други държави мощно! Но каква слава ни се носи на българите благодарение на тези същества.....ужас!