Вотът връща мъжете в Рибново, изкарват прехраната си навън

Страхуват ли се "хората от партията"?
29 сеп 2022 22:30, Александър Попов
31

В Рибново работа почти няма, а много от местните търсят препитание в Европа или в София - по полета и строителни площадки.

"Имаме нужда от промяна и то от голяма промяна, трябва да се промени нещо в държавата, защото всичко е толкова скъпо и работа няма", коментира директорът на училището в селото Манчо Джуркин.

В Рибново малко хора си признават, че се чувстват използвани от политиците. Там от години се гласува за добре познатото.

"Опира се и до религията, за да имаме свобода, защото едно време беше забранено да има джамия. Искаме да има работа за младите в България, за да се върнат при децата и жените", твърди една от живущите в селото.

Според друга - "хората се страхуват от партията".

"Ние не сме от партия, от която са почти всички хора - не искат много да говорят с нас, избягват ни. Усещам една хладина, а сме от едно село, живеем заедно 30-40 години", категорична бе тя.

Дни преди предсрочните парламентарни избори в Рибново ремонтират улиците.

Поминък няма, но пък се строи и се раждат деца. Жените остават в селото, за да се грижат за бъдещите поколения и за дома, а мъжете почти без изключение работят в София или в чужбина. В неделя всички ще се приберат, за да гласуват с надеждата да се случи нещо различно.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: избориРибново
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
Радвайте се вие,радвайте се и философствайте!Да плямпате небивалици и високопарни слова -еша си нямате!Друго не умеете вие,освен да малтретирате и асимилирате малцинствата си...Ама кой мислеше,че ще стане така в Украйна?! Затова мечката може и вьв вашия двор да дойде!Ако сьщите тия рибновци,делиорманлии,кьрджалии спретнат по едно референдумче и Ердо ви направи една ,,ненадейна среднощна визита" не се чудете!Да видим тогава каква песен ще запеете!
20
0
 
1
 
! Отговори
Независим преди 1 година
Прадядо ми по комунист.време е бил заместник кмет и с парите, които е изкарвал си е позволил да построи само едно бунгало,а тия са се самозабравили,влизат в властта с костюм и излизат с по 10 фирми, офшорки, имоти в чужбина и т.н. и мислят да грабят още и още-ето там отиват парите на всички нас,сега стягат редиците пак - агенти на ДС, задкулисие и т.н.,да гледаме какво ще направят
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турския *** и гроб пак искат властта дадена им от неграмотни душици които трудно разбират в коя държава са ... пак ли такива ще управляват ?
18
3
 
3
 
! Отговори
От Германия преди 1 година
Когато Бг-стан стане отново официално турски всичко ще се нареди.
17
2
 
4
 
! Отговори
и защо преди 1 година
да им оправят положението,след като тия ...не говорят турски език,но се самоопределят като турци и веят турски байряци?
16
2
 
0
 
! Отговори
свинята преди 1 година
весела е дупе и *** с турската диаспора
15
3
 
5
 
! Отговори
Турския добитък преди 1 година
За вола ярем , остен и бич ! От време на време малко слама .!.
14
3
 
8
 
! Отговори
06126 преди 1 година
До АнонименТочно! Страх ги е от партията, но от ДПС партията. Години наред хората си живеят спокойно и мирно, бракове между българи и етнически турци колкото искаш. А доверието в манекена Карадайъ май никак го няма.
13
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основното препитание им беше от тютюнопроизводство. След като ги прецакаха, хората тръгнаха по чужбина.. А дпс е единствената партия, която помага на избирателите си..
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нямаше смисъл от гласуването, нямаше да дават по 300 лв. на глас, с визията, че ще бъдат избити още същата година.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Рибново малко хора си признават, че се чувстват използвани от политиците. . . . . Такива българи на България не и трябват!! Дано по бързо свършат!
10
1
 
3
 
! Отговори
Крадлив Киру преди 1 година
Коментари от прайда?Не,благодаря!!!
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10, 'хрисими,послушни,работливи,уважителни кьм законите' --- ама турци
8
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турчулята унищожават България!
7
21
 
15
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
Иване,недей им дава акьл на тия хора к'во да правят и за кого да гласуват!Бьди сигурен,че са по умни и практично от тебе в много неща!От памтивека са хрисими,послушни,работливи,уважителни кьм законите на дьржавата ти и какво получиха в отговор?! Гонения,асимилации,оскверняване на личността и религията,издевателства-пьлен фашизьм!В момента единствената им опора и вяра е Турция!Те са наши братя и никога вече няма да позволим да падне и косьм от главата им!
6
5
 
7
 
! Отговори
милициопомак преди 1 година
До Рибново е с. Фотовища родното място на Бойко Рашков ако е мъж върнал ли се е.
5
5
 
38
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Ами престанете да се турчеете и да гласувате за противоконституциоонна партия и мъжете ви ще си дойдат от чужбина.Колко години още ви трябват, за да разберете,че сте родени в България,дедите ви също, и че слугиносвате на престъпници,които ви употребяват,за да преяждат с власт и пари.За вас нищо, никога няма да има,само трохи от пребогата трапеза,която вие им осигурявате.СЪБУДЕТЕ СЕ и нещата ще бъдат други!Това е само моя съвет!Решението е ваше!
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 - То защото нищо не ви интересува, вас нормалните хора, затова сме на това положение.
3
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво ни интересува това нас нормалните хора???
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да не се страхуват? Без партята нищо не става, а против партията ли си ... По-добре напускай и се надявай, че няма да ти тормозят родата.