Слънчев и топъл петък, с температури 25° - 30°

В събота остава доста топло за началото на октомври
30 сеп 2022 07:25, Елка Василева
3
Слънчев и топъл петък, с температури 25° - 30°
Снимка: архив, БГНЕС

Предимно слънчево ще е днес. След обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от югозапад.

Топло за края на септември, с максимални температури между 25° и 30°, в София - около 25°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с до умерен югозападен вятър. Максимални температури: между 26° и 30°. Температурата на морската вода е между 15° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 19°, на 2000 метра - около 12°.

В събота ще продължи да духа вятър от юг-югозапад и ще остане доста топло за началото на октомври с минимални температури между 12° и 17° и максимални между 26° и 31°. Ще има разкъсана средна и висока облачност, а след обяд ще се развива купесто-дъждовна и на места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са локални интензивни и значителни по количество валежи.

През нощта срещу неделя ще превали и на места в източните райони. В неделя с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни. Облачността ще е променлива, на отделни места ще превали и прегърми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
како лЕлке Василева преди 1 година
заранта беше 9 градуса с яка мъгла,сега е 10:17 -пак мъгла и 14 градуса..
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
края на септември 30 не е нормално