След взрива в "Арсенал": Сградата е разрушена, изхвърлено е тялото на мъж

Има опасност от вторичен взрив
4 окт 2022 16:45, Нели Христова
99
След взрива в "Арсенал": Сградата е разрушена, изхвърлено е тялото на мъж
Снимка: БГНЕС

Цехът, в който е станал взрива в оръжейния завод "Арсенал" е напълно разрушен. Това съобщи на брифинг пред медиите Тодор Деянов, апелативен прокурор на град Пловдив. Той уточни, че става дума за един загинал, двама изчезнали и един ранен след инцидента.

Разпитан е началник смяна на цеха, като по думите на Деянов, взрива се дължи на нарушение на технологичните правила, свързани с безопасност на труда.

Още по темата

Един от починалите е 55-годишен мъж, чието тяло е било изхвърлено от взрива. Две жени на 53 и 43-годишна възраст, които са били в цеха, засега са в неизвестност.

"Все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките, тъй като съществува опасност от вторичен взрив. В момента пътува група от специализиран отряд за борба с тероризма. До половин час ще бъдат на място. Те ще ръководят операцията по разчистване на останките и търсене на двете жени.  На този етап не мога да кажа те дали са живи или са починали", обясни Деянов. Пострадала е и жена на 43 години, която се е намирала в близост до цеха. Тя е с черепно-мозъчна травма и е транспортирана в София.

Шансът двете жени, които са в неизвестност, да са оцелели, е малък.

Инцидентът е станал около 11.06 часа днес. Сигналът на тел. 112 е подаде в 11.13 часа на тел. Образувано е незабавно досъдебно производство, което се наблюдава от окръжна прокуратура Стара Загора. Разпитан е началник смяна на цеха.

"Все още е не е ясно как е станал взрива", допълни апелативният прокурор. В цеха са се изработвали изделия със звуково-светлинен ефект.

"Ако всеки си върши работата, както трябва, няма да се стига до такива нещастни случаи. Това е едно рисково производство и винаги съществува реална опасност, при най-малката грешка, да се случи нещо", заяви Деянов. Ще бъде разпоредена проверка в "Арсенал", като засега не са налице предпоставки за спиране на работата на завода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Нормално е да се случи ,масовия персонал е от неграмотни *** на минимална заплата" - кой ти каза, че са на минимална, хах. Младите в Казанлък учат предимно финанси, архитектура и програмиране и не се занимават с оръжията на НАТО.
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа, не така. Руските шпиони ги изгониха, но заводът пак гръмна. Да не се окаже, че са шпионите от диагоналното посолство.
60
6
 
15
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Туркоробцити защитават мизерните условия в завода и 500 левовите заплати. Американците махат конкуренцията, северен поток, Германия ся и арсенал.
59
10
 
3
 
! Отговори
пак ли слочаенос преди 1 година
Миналата година в тоя завод не бяха ли засекли pycки шпиoни ???
58
3
 
13
 
! Отговори
до 54 преди 1 година
Всеки ден те щавят в кауша янките. Ясен си ти. Надупен на САЩ като Българската власт!
57
19
 
5
 
! Отговори
Стефанов преди 1 година
Когато изгоним цялото руско посолство начело с оная крава Митрофанова, тогава ще спрат случайните инциденти във военната ни промишленост.
56
3
 
11
 
! Отговори
След като взривиха преди 1 година
СП1 и 2 Янките сега сигурно ни взривиха и завода за оръжия. Всички вратички ни затварят. Сувеврвнитетът ни заминава в коша.
55
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак атентат на руските специални служби в България. малко ли оръжейни складове гърмяха руснаците през последните години?
54
14
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Важно е да работят заводите , а по-важното е полуръста от масква да хвърли топа
53
3
 
16
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Никакво спиране на завода. Зеленски чака.
52
5
 
7
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Туркоробскити "заводи" продължават да убиват българи.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя завод гърми всяка година. Да го затварят и да отворят друг в Македония
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 52Ако се окажа по-мъж от теб, какво правим тогава русофилче ? :))) Сигурен съм, че немаш толкова мъжки белези отколкото мене, но ти си болнаво сибирняче, простено ти е :)))
49
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска агентура! Ето как е станало!
48
9
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Не е русофил а просто нормален човек антиджендар а ти понеже си дженди ще те трият естествено . Да не искаш да те наградят с надарен афроамериканец
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез много са разработиха ??? От къде са им поръчките ? От Полша ли ?
46
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилчето трие наред, но това е нормално за болните от русофилия, които не искат да ходят в Раша :)))
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво нещо е живота баба ми ми разказа, че единия заради когото е станал взрива е бил пред пенсиониране (нали са първа категория), а една от изчезналите жени е почнала работа преди седмица в завода... Мир на праха им.
44
16
 
5
 
! Отговори
спешни мерки преди 1 година
Директора на завода моментално да прегледа профилите на всички работещи - всеки даващ признаци на pycoфил или любов към Кpeмъл да бъде изгонен!!
43
0
 
10
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Патува специализиран отряд за борба с тероризма,кажи честно.Бог да прости загиналите хора