След взрива в "Арсенал": Сградата е разрушена, изхвърлено е тялото на мъж

Има опасност от вторичен взрив
4 окт 2022 16:45, Нели Христова
99
След взрива в "Арсенал": Сградата е разрушена, изхвърлено е тялото на мъж
Снимка: БГНЕС

Цехът, в който е станал взрива в оръжейния завод "Арсенал" е напълно разрушен. Това съобщи на брифинг пред медиите Тодор Деянов, апелативен прокурор на град Пловдив. Той уточни, че става дума за един загинал, двама изчезнали и един ранен след инцидента.

Разпитан е началник смяна на цеха, като по думите на Деянов, взрива се дължи на нарушение на технологичните правила, свързани с безопасност на труда.

Още по темата

Един от починалите е 55-годишен мъж, чието тяло е било изхвърлено от взрива. Две жени на 53 и 43-годишна възраст, които са били в цеха, засега са в неизвестност.

"Все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките, тъй като съществува опасност от вторичен взрив. В момента пътува група от специализиран отряд за борба с тероризма. До половин час ще бъдат на място. Те ще ръководят операцията по разчистване на останките и търсене на двете жени.  На този етап не мога да кажа те дали са живи или са починали", обясни Деянов. Пострадала е и жена на 43 години, която се е намирала в близост до цеха. Тя е с черепно-мозъчна травма и е транспортирана в София.

Шансът двете жени, които са в неизвестност, да са оцелели, е малък.

Инцидентът е станал около 11.06 часа днес. Сигналът на тел. 112 е подаде в 11.13 часа на тел. Образувано е незабавно досъдебно производство, което се наблюдава от окръжна прокуратура Стара Загора. Разпитан е началник смяна на цеха.

"Все още е не е ясно как е станал взрива", допълни апелативният прокурор. В цеха са се изработвали изделия със звуково-светлинен ефект.

"Ако всеки си върши работата, както трябва, няма да се стига до такива нещастни случаи. Това е едно рисково производство и винаги съществува реална опасност, при най-малката грешка, да се случи нещо", заяви Деянов. Ще бъде разпоредена проверка в "Арсенал", като засега не са налице предпоставки за спиране на работата на завода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,кой не си е вършил работата както трябва когато в цеха в момента на взрива са били мъжа тялото на който е изхвърлен извън цеха и 2-те жени,които са изчезнали безследно сякаш в цеха е имало камери за аудио видеонаблюдение кой не си върши работата според нормите на трудовата безопасност,че само тя ли щом целия цех и сградата при това са разрушени,че още жена намираща се на двора в близост до сградата с цеха е с тежка мозъчно-черепна травма от която и зависи живота от взрива на тези фойерверки.
21
11
 
4
 
! Отговори
Роден преди 1 година
Руснаците
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ще се занимават с арсенал руските шпиони не може да думнат новоткрития интерконектор ами :)))) се занимават с глупости
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ясно от какво е взрива, но вече е ясно че е от нарушена трудова дисциплина. А в цеха са произвеждали *** с фенерче.
18
2
 
22
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Колко души още трябва да пострадат за да спре работатаЗащо се нарушават нормите за безопасен труд - синдикатите , каде сте становища проверки или никий не плаща
17
13
 
9
 
! Отговори
Прав си преди 1 година
До 3 пъти бяха руснацит трябва на *** да се обявят извън закона на територията на България. Нема нужда от сибирски мънкита тука
16
19
 
9
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Българин, РФ е държава терорист. Официалните представители на такава държава, трябва да бъдат третирани като точно такива - официални представители на държава терорист. И не трябва да има никакви угризения и притеснения за международното право - терористите са извън закона.
15
14
 
9
 
! Отговори
Ей рашист преди 1 година
До АК-47 аре бегай у мордора че *** изпиха сичкия бояршик и не остана за нискочели индивиди, като тебе, дето си продават страната на най корумпираниното и мафиотско образувание дето некой му викат даржавата рассия
14
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До всички които пишат простотии, хора опомнете се! Първо, никой не може да влезе там без разрешение и без да е минал през проверка на входа. Това не ви е завод за производство на копчета. Прави се оръжие. Имате ли идея какъв филтър се прави за да влезете в завода? Сигурно пак някой се е направил на бабаит и не е спазил правилата. По нашенски така. Те правилата са за да се нарушават. Любимия изказ на умниците! Е, до там води такова поведение.
13
18
 
8
 
! Отговори
военния комплекс преди 1 година
печели когато има воини и има интерес от война за да продава оръжие. Докато го продаваха по препоръки на Кремъл до 89 нямаше взривове. Сега обаче на Москва не и харесва на кого се продава и убива българи не за първи път в историята. Така че, или гоните митрофанова , затваряте посолството и вкарвате в затвора който пропагандира Кремъл или ще умират още българи
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петата колона започна с терористичните актове, все пак техен човек спечели изборите, ще бъдат пазени от закона.
11
16
 
7
 
! Отговори
Нещата са ясни преди 1 година
Някой pycофил е направил го е гръмнал
10
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднага пуснаха опорката за безопасност на труда. Гузен негонен бяга и ще кажат, че починалите са виновни. Рашистите нямат нищо общо, както винаги.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съкратиха половината персонал, нормално :))) Винаги остават калинките за сметка на можещите :))
8
3
 
14
 
! Отговори
Слочайност преди 1 година
Не мисла.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
текат договорки за правителство и никой не спомена арсенал , политик дойде ли , ........
6
17
 
12
 
! Отговори
ДО 3 преди 1 година
Да, азиатските диваци трябва да се изтребват, а за това са нужни боеприпаси!
5
27
 
21
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Кремъл отново извършва терористични дейности на територията на България както винаги . Мутрафонова трябва незабавно да бъде арестувана и задържана
4
19
 
15
 
! Отговори
Мутрафонова преди 1 година
-молодец копейкин
3
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко дойде и взривовете пак започнаха.Жалко за починалите.