Колко осакатиха от този завод: Говори близка на една от жертвите в Арсенал

Все работниците са виновни, казва Делка
5 окт 2022 20:51, Нели Христова
26

След претърсване на отломките от рухналия "Цех 150" на четвърти завод "Арсенал" в Казанлък са открити телата на двете жени, които бяха в неизвестност след взрива. Те са на 43 и 53 години. Една от жертвите е от Мъглиж.

Данка Бакалова продава в града автобусни билети и казва, че се е познавала с 53-годишната жена, която е сред загиналите.

"Тя е била изпратена от Мъглиж на бригада в Казанлък. От много години работи и е съвестна. Занимавала се е със смес отрови, барут - обикновен работник", сподели Данка Бакалова пред Bulgaria ON AIR.

В Мъглиж тъжната вест вече се разнася и местните говорят за трагедията.

Още по темата
"Като не плащат, хората бързат да гонят норма, колко работници осакатиха от този завод... То не се знае, може и от обект да паднеш, може би нормите бъркат работата", предположи жител на Мъглиж.

От прокуратурата заявиха, че и трите жертви на взрива са служители с опит в оръжейния завод.

"Мъжът е със стаж от 8 г. в завода, едната жена с 9 г., другата с 15 години", уточни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Разследването е поето от Националната следствена служба. "Работи се по няколко версии - едната е човешка грешка, другата възможна версия е по технически причини", каза още Атанасов.

"Два месеца е срокът за разследване, но с оглед тежестта на случая, ще бъде удължен този срок", допълни наблюдаващият прокурор Юлиана Станева.

Завод "Арсенал" е предприятието, осигуряващо основно препитание за местните в Мъглиж. На Делка почти цялото семейство работи в оръжейницата. Заради зачестилите инциденти обаче, синът ѝ напуска, а съпругът ѝ е тежко пострадал преди години, отново при инцидент.

"В първите години остана без ръце. Все работниците са виновни, не съм чула друг да е виновен... Нито им заплащат труда както трябва...", сподели Делка.

След поредната трагедия с три жертви, работата в завод "Арсенал" продължава. Вече няма опасност от последващи взривове. А служителите се молят всеки взрив да е последният.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Работят там от страх че няма да си намерят другаде работа...а заплащането е смешно,буквално...и както казаха винаги работника е виновен,никога не е техниката,а тя е последен модел от 1960 година...
14
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Колко ли още взривове и жертви е имало още за които не е съобщавано........Некадърно управление.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ро не били ни Баширов ни Петров а жила българската некадърност
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвестна жена ама се занимава с отрови. Съвестта явно опира до едната заплата, а това че се произвежда смърт няма значение. Робите работят за жълти стотинки а печалбите от оръжия са много високи, справка Кирчо казваше че заради увеличеното производство сме задминали Германия. Докато има глупави хора които се продават евтино ще има и използвачи.
11
0
 
1
 
! Отговори
v h hv hv преди 1 година
Ама домати ядеш нали?
10
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... гонят се бясно норми всеки ден от Казанлък и Мъглиж потеглят "кервани" тирове с украинска регистрация, ескортирани от коли на охранителни фирми... Но България "не" изнася оръжия за Украйна... предполагам тировете са натоварени с разсад за озеленяване ;) Достатъчно е човек да застане на главната улица на Гурково, да си вземе чаша кафе и да преброи колко украински тира ще минат докато си изпие кафето... Тирове с оръжия и цистерни с горива все с украинска рег-я, затова и горивата са скъпи...
9
3
 
25
 
! Отговори
aaa преди 1 година
Наистина ужасна история. Служителите в този случай няма как да са виновни, виновна е фирмата и трябва да си понесе последствията. Дано роднините на жертвите да започнат съдебни дела. Това е единственият начин да се постигне нещо. Иначе хората ще си мрът като хелбарки и ние ще си пишем тъжни коментари.
8
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя завод гърми по два пъти на година. И бедните умират за да може богатите да си продават оръжията. Така и бедните и простите умират заради руската пропаганда
7
3
 
35
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Какьв путин те гони бе - не се спазват условията на безопасност , хората са преуморени кой знае по колко часа работят - *** в италия и виж как се работи - 6ч превишиш ли и дойде проверка - спукват работодателя от глобиНеспазени условия за безопасност директно се затваря завода за неопределено време докато не се исчистят нарушенията
6
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се как още проверяващите не са открили в близост до взрива дипломатическия паспорт на Нейно Превъзходителство Митрофанова, както и използван кибрит.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма година без да е гръмнал някой военен завод,понякога и 2-3пъти в година. Като не ни се отдава да правим оръжие да се откажем от този бизнес е най-добре.
4
20
 
8
 
! Отговори
! преди 1 година
При предишните взривове в България и Чехия комисия от ЕС установи че Кремъл стои зад тях. Сега вече е ясно че всичко това е отмъщението на Путин заради тръбите.
3
13
 
19
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 година
Така става с всеки който прави и праща оръжие срещу Русия!
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали от ковид, или от барут, не е ли все тая??? А на бас, че на никой не му дpeме?
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва Втори Народен съд!