Няма замърсяване на въздуха и почвите в Казанлък след взрива

Проверките на място продължават
6
Няма замърсяване на въздуха и почвите в Казанлък след взрива
Снимка: БГНЕС

Няма замърсяване на атмосферния въздух и почвите в Казанлък след вчерашния инцидент, възникнал на територията на оръжейния завод „Арсенал“ АД, показва проверка на експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора, съвместно с експерти от Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околната среда. Това става ясно от официалния сайт на РИОСВ - Стара Загора.

Извършени са замервания на качеството на атмосферния въздух в три точки извън границите на площадката на завода до най-близката жилищна зона в града. Резултатите показват, че няма завишения на замерените показатели.

Ще продължи стриктното съблюдаване на показателите от станциите в региона, с оглед на недопускане на замърсяване на атмосферния въздух, уверяват от РИОСВ.

Още по темата
При проверката не са установени и видими замърсявания на почвите. До мястото на инцидента няма водни обекти, които да бъдат засегнати от създалата се ситуация, допълват от инспекцията.

Тежкият инцидент възникна вчера на територията на цех 150 на завод 4 на „Арсенал“ АД в Казанлък, в който се произвеждат изделия, свързани със звуково-светлинен ефект. При взрива загинаха 55-годишен мъж и две жени на 53 и 43 години, а друга 43-годишна жена е в болница с тежка черепно-мозъчна травма.

По случая в оръжейния завод текат процесуално-следствени действия, а тази сутрин окръжният прокурор Дичо Атанасов увери, че няма опасност от вторични взривове на мястото на инцидента, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
При нас винаги всичко е в норма. Така беше и с Чернобил!
5
0
 
0
 
! Отговори
Най-много преди 1 година
Да има частици от обогатен уран след взрива. Нали сега новите снаряди са по-мощби..малко ..в "допустимата" норма разбира се. Новото нормално.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже бил полезен,за инхалации срещу коронавирус.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще кажат, че даже въздухът е станал по-чист.
2
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- А има си хас да има! То у нас ядрена бомба да падне - според замерващите, замърсяване няма да има...
1
1
 
3
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ТЕЗИ ЩЕ ПРЕЦАКАТ ПРЕДПРИЯТИЕТО САМО И САМО ДА СКРИЯТ СЛЕДИТЕ НА ДЪРТАТА КУКОМЯВКА КАУНКА НИНОВА ДА НЕ СЕ РАЗБЕРЕ КАКВИ ГИ Е ИЗНАСЯЛА ЗА УКРАЙНА.