МС одобри над 8.4 млн. лева за хотелиери с украински бежанци

Мярката продължава
17 окт 2022 13:53, Петя Славова
64
МС одобри над 8.4 млн. лева за хотелиери с украински бежанци
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри помощ на допълнително одобрени кандидати по "Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България" и Постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерство на туризма за 2022 г. за финансиране на разходи по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България”, приета с Решение № 317 от 2022 г., изменена и допълнена с Решение № 535 от 2022 г. и Решение № 665 от 2022 г. на Министерския съвет, съобщиха от Министерството на туризма.

Още по темата
Плащането по Програмата обхваща периода от 1 юни до 31 август тази година за допълнително верифицирани за финансиране кандидати по Програмата в общ размер на 8 448 114,85 лв.

С приемането на настоящия акт ще бъде изплатена помощ по общо 486 броя подадени заявления от лица, предоставили хуманитарна помощ, изразяваща се в 691 486 нощувки, включително в някои места на настаняване и предоставяне на изхранвания (закуска, обяд и вечеря) на лица с временна закрила.

Изпълнението на Програмата е администрирано чрез използване на информация от Националния туристически регистър, създадения за целите на Програмата Регистър за местата за подслон, Единната система за туристическа информация и Системата за управление на национални инвестиции и чрез контролни проверки по служебен път с данни от системите на дирекция "Миграция" и Главна дирекция "Гранична полиция" при МВР, Държавната агенция за бежанците и Националната агенция за приходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
ЕлисаветаБелобрадова преди 1 година
До МинаващНе се ли сещаш, че хотелиерите регистрират 200 легла заети от украинци, а реално я имат 20 легла, я не. Ето ти далаверата. Калинка Константинова с придворните-Мариана Тошева, Янита Манолова и Димитър Киров направиха далаверата.
43
0
 
4
 
! Отговори
Евро-ЛИБЕРАСТ преди 1 година
Хора дарявайте си ако имате по-луксозни къщи и домове, както и заплатите на украинци и на Зеленски, за да получим потупване одобрително от САЩ и Зеленски и Евро-ЛИБЕРАСТ Антлатиците !!! Туй е най-важното и да не забравите ЕВро директивите от Евро КОмисарки да живеете на тъмно, студено и да не се къпете. Слава Украине !!! Кой не скача е червен !!! Само така.
42
0
 
5
 
! Отговори
Защо? Зеленски? преди 1 година
Тоя Зеленски еврейн върти милиарди парични потоци - ЗАЩО ТОЙ НЕ ПЛАТИ СМЕТКИТЕ за ХОТЕЛ на Украинците ?? ААА аааа ЗАЩО?
41
0
 
3
 
! Отговори
Българо Убийци преди 1 година
В тази криза и инфлация държавата е против българите !!!
40
0
 
4
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
До Минаващи: За *** ли ни имате? Какво като е за български хотелиери? Защо нашите деца не почиват безплатно, а цяла година ще събираме пари, за да ги заведем на почивка? Защо нашите родители не отидат безплатно? Докога ще сме на принципа "Болен здрав носи". Това не са бежанци, а курортисти. Дано им приседнат! Дано Господ ги накара да си платят по друг начин, те и най-вече продажните небългари от властта, за които българите са на последно място!!!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А карловци на фургони и контеинери
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аре преселението от Укрия пак да започне, да карат зимата на топло
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варненските молове живеят основно от харчовете на украинците, ние сме вземи да им плащаме масрафа.
36
2
 
6
 
! Отговори
ЕлисаветаБелобрадова преди 1 година
Мариана Тошева и нейните две кученца Димитър Киров и Янита Манолова-най-некомпетентното ръководство на ДАБ.
35
0
 
7
 
! Отговори
Ку-Ку преди 1 година
Това са цели 1000 новогодишни куверта в петзвезден хотел във Велинград. Да, драги зрители, хотели в забутан град се правят че имат 5 звезди и продават на цени като че ли имат 6 звезди. Сигурно и тия хотели получават държавна помощ. Нищо че една единствена нощ преспиване във ВИП апартамента, плаща месечни заплати на двама от персонала
34
1
 
16
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тази " времена помощ " май си стана постоянна ! Докога ? !
33
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво ревете кат руснаци пред мобилизация, на прощаване с мaйкити си! 8 милиона лева помощи са по левче от всеки българин! Стиснатия човек винаги е мизepник!
32
10
 
5
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
То бива,бива простотия,но чак пък толкоз!!!Не четете ли бе хора. минаха 8 месеца от първите помощи за БЪЛГАРСКИТЕ ХОТЕЛИЕРИ.Още един път-ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ХОТЕЛИЕРИ.НЕ за украинските бежанци.За 3-ти път ще напиша. Помощта е за българските хотелиери.Тези които приютят украински бежанци в хотелите си.Предишния път българската държава даваше по 40лв. на всеки БЪЛГАРСКИ ХОТЕЛИЕР за приет бежанец украинец.
31
0
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Кви ви каах, оня ден?:))) Дайте координатите на Путин през Ленчето Митре-фенова , а две ракети и сички на хотел в "Слънчев бряг"!;))) Ша ги и в тирикатите!;)))
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩО ДА СТОЯТ ХОТЕЛИТЕ ЗИМАТА ПРАЗНИ? А? А?
29
1
 
17
 
! Отговори
Безделника преди 1 година
Ето това е политиката на Кирето, за Украинските граждани има парички а за българските семейства подаяния.СРАМММ !!!
28
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купейките кат завиждат за сл. бряг, мое ги пратим в Одеса на разменни начала!
27
0
 
19
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Хотелиерите като са толкова загрижени, да настаняват безвъзмездно украиницте. Изгониха ги на 31 май като кучета от хотелите, за да си настанят туристи и сега зимъска като няма никой дай пак да точим от държавата. Аман !
26
0
 
18
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Има стотици бази на държавната администрация, МО, МВР, БДЖ с хиляди легла. Защо украиницте се настаняват в частни хотели и плащат с бюджета за това ???
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли по-правилно да се дадат пари на пострадалите хора от наводненията,а не на тия ***,настанени в хотели,а на нашите сънародници,откараха фургони!Това е повече от възмутително и грозно!Гадове!!!!