Шестокласник със счупена ръка след системен тормоз от друг ученик

Поредният случай на агресия в клас е от Видин
11 ное 2022 14:45, Петя Славова
27
Шестокласник със счупена ръка след системен тормоз от друг ученик
Снимка: БНР

Шестокласник е със счупена ръка след системен тормоз от друг ученик. Поредният слугай на агресия в училище е от Видин.

Преди година Лука и Сара се преместват в Основно училище "Свети Климент Охридски" в града. Почти веднага обаче започват проблемите с ученик от 7-и клас, предава Bulgaria ON AIR.

"Като бяхме на автобуса той ме дръпна към него в неприлична позиция. Сестра му ме снима и после каза, че ако не правя това, което казват, ще качи снимката в социалната мрежа. Обиждаха ме, казваха ми, че нямам приятели, че майка ми е... онази неприличната дума, и са ни виждали на Дунав мост", оплака се потърпевшата Сара.

И докато към нея тормозът е само вербален, то към брат ѝ е физически.

"Като се преместих миналата година, почти всеки ден ми го прави това. Бие ме", сподели Лука.

Миналата седмица обаче ситуацията излиза извън контрол.

"Влезе от неговата стая в моята и започна да ме бие. Удари ме в бъбрека с крак, след това в ребрата, аз паднах на ръката си и я счупих. Каза ми: Ей сега ще видиш кой съм", разказа Лука.

След инцидента никой не се обажда на майката на Лука, за да я информира какво се случва. Тя вижда детето си съвсем случайно, минавайки покрай училището.

"Видя ме, влезе в колата и започна да плаче. Не намирам, че е нормално някой, който явно е защитаван и прикриван, да влезе в чужда класна стая и да набие някой", каза майката Росица Миленкова.

Директорът на учебното заведение отрече някои от децата или класният ръководител да я е сезирал за подобни случаи.

"До мен не е достигала никаква подобна информация. Имаме жалби от родителя на пострадалото дете и е започнала работа. Процедурата е малко тромава, тъй като ние нямаме нужните специалисти, педагогически съветник и психолог, а всяко едно непълнолетно дете се изслушва пред тях", коментира директорът на ОУ "Свети Климент Охридски" Теодора Ганчева.

"Изпращаме децата на училище, не на война. Там където да са на сигурно място в сградата на училището, където да са защитени", настоя майката на Лука и Сара.

По случая вече работи и Агенцията за закрила на детето. Предстои и психолози да започнат работа с двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя от страните е лилава на цвят?
20
0
 
0
 
! Отговори
do 16 преди 1 година
ти на училище ли ще ходиш или на мма? все едно да тренираш мма, за да ходиш на работа.. просто не е нормално в 21 век 2022 г да има такиав неща първобитни
19
3
 
11
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Няма значение, те да се избиват, важното е даскалите още 5 пъти да им увеличат парите,да стоят като статисти и да викат ами ние не може да се оправим. Като не можете, напускате, частниците ще ви лапнат като топъл хляб.
18
8
 
1
 
! Отговори
Галина Ванчева До 4 преди 1 година
Ами бащата е починал , ако върша работа аз съм майката
17
9
 
2
 
! Отговори
Галина Ванчева преди 1 година
От яд че не е могъл да го бие Лука започва да удря ръката си в стената и бюрото и я чупи ! Веднага като разбрах звъннах на майката да видя как е детето попитах дали има нужда от средства за консумативите в болницата ! Няма да оставя нещата така ще искам да се разследва случая до край
16
9
 
2
 
! Отговори
Галина Ванчева преди 1 година
Написаното тук е лъжа! Родителят на "хулигана " съм аз . Наистина има тормоз , но той е от Сара и Лука към мойте деца . За радост имаме доказателства и се прибирам от чужбина за да се изясни случая . Двете деца , който са представени като жертви всъщност тормозят мойте деца от минала година лятото ! Идвали са в нас дори въпросните деца ! Не съм възпитала децата си така , те не са научени да лъжат ! Лука е започнал да рита моят син в стомаха в следствие на което той го бута и Лука пада.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мен не е достигала никаква подобна информация. Имаме жалби от родителя на пострадалото дете и е започнала работа. >> а не е ли твоя работа да знаеш? Директорке!
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натренирайте ги тези жертви. Бокс, джудо, айкидо, каквото и да е, здрава физическа тренировка и техника за защита докато насилника бъде проснат на земята и унижен и сниман така, както той прави на другите. Има и техника на железните пръсти. Тренирайте ги тези жертви и като стиснат насилника с два пръста ще могат да му изтръгнат гръкляна, ако гъкне пак.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тези малките пигмей се възпитават само по един начин - чакаш го след училище, слизаш на неговата спирка и бой докато не се ***. След това стават по тихи от трявата и в класа ще има мир. Хора събудете се и вземете правосъдието в свой ръце, иначе никога няма да се оправим. Ако чакате на някой друг нищо няма да се случи.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се казва хулигана, който тормози цялото семейство. Хубави имена имат децата- Сара и Лука- библейски, пък и добри, възпитани. Името и снимката на системния насилник, десет пъти споменахте жертвите. Ако е лилав- всичко ще се потули.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте и разпитвайте децата си всеки път как им е минал деня, какво хубаво им се е случило и какво лошо,трябва постоянно да се говорим с децата си и да се интересуваме какво се случва около тях, за да може ние да сме спокойни,а и те също да са спокойни,че може да споделят, ако нещо или някой ги тормози - все взимат мерки на мига.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре познат педагогически метод си е пердаха, да разбере, че не е приятно нито да си бит, нито да си унижен.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми... трябва моментално бащата на пострадалия да го размаже иначе ако чак на друг нанайси !
8
0
 
27
 
! Отговори
ами преди 1 година
Ами поне в половината класове има агресивни ученици, които тормозят останалите.И това продължва, докато учениците сменят училището и по право училището го сменят жертвите, а не насилниците. Насилниците си стоят там и и чакат нови жертви. Жертвите от своя страна отиват в друго училище и попадат на друг насилник.Накратко системата отглежда и пази насилниците, а жертвите са жертви и на системата и на насилника - тафталогично казано :)Изакзах се като Валери божинов :/
7
0
 
30
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Ще се потули докато не убие някой. Те такива после като вземат книжки и коли знаете какво става. А междувременно малкия гамен може да попадне на по голям гамен или на баща му и да го опердашат както трябва. Те такива само от бой разбират. Наказания не ги плашат.
6
0
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
прокурорският син от перник другият побоиник от русе сега и това каквопоколение расте без възпитание такива да ги събират в белене да се бият взаимнокато не искат да учат или да работят от това човек няма да стане днк е сбъркано
5
0
 
24
 
! Отговори
? преди 1 година
И двете имена са много хубави. Даже се сещам, че в България се празнува Свети Лука. В Кюстендилско има манастир "Свети Лука". Така че, имената са си много хубави. Да не би Марая, Рони (за момче) и мн.други, да са по-хубави?
4
3
 
28
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Лука е италианско име. Сара е еврейско име.....какво ви пречи? И това ли най важното? Какви са има имената на децата......Някакъв гамен бие и обижда децата и всички се правят че нищо не е станали. Счупил ръката на момчета директора се прави че нищо не е разбрал. Остава да разберем кой е баща му на гамена.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е от системата построена да се грижи не за жертвите, а за насилниците. В класа на детето минаха 2 проблемни деца, независимо от оплакванията на родителите нещата се влачат с идеята че трябвало да се помогне и да се работело с проблемния ученик. Да де ама междувременно страдат двадесет и няколко деца, а няколко от тях дето си е набелязал за жертви получават психически а понякога и физически травми и така докато не се стигне до някоя подобна крайност - счупена ръка или глава.
2
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тези имена Лука и Сара?"Преди година Лука и Сара се преместват в Основно училище "Свети Климент Охридски"Може да ги тормозят и заради имената.Особено това Сара хич не е подходящо за българка.