Мярката от 25 ст. за литър гориво няма икономически ефект

Целта била хората да са удовлетворени за Коледните празници
24 ное 2022 13:38, Петя Славова
13

Мярката от 25 ст. за литър гориво ще продължи до края на годината, реши правителството. За целта ще бъдат отпуснати допълнителни средства.

"Като икономически ефект нямат смисъл тези 37 млн. Това преразпределяне на средствата и даване на пари на калпак изобщо не е добра идея. Хората, които се възползват от тези 25 ст., имат най-много финансови възможности", коментира мярката Димитър Хаджидимитров от  Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива в студиото на "България сутрин". Той допълни, че идеята е хората да са по-удовлетворени от зареждането за Коледните празници.

Още по темата

От думите му стана ясно, че в последните две седмици тенденцията на международните пазари е следната: дизелът и бензинът паднаха с 45 долара. А до 2-3 седмици това трябва да се отрази и на колонките у нас.

"Лукойл" взима цени на нефта от преди 10 дни. Сигурен съм, че до 2-3 седмици ще виждаме под 3 лева за дизела на определени бензиностанции. Вече не е реалистично да виждаме цени под 2 лева. Цената на метана падна с 1,60 лв. За декември прогнозната цена е с 20 лв. по-висока", каза още Хаджидимитров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му се е увеличила повече от 3 пъти работата на хората, които работят на касите на бензиностанциите. Има струпване и опашки, посочи гостът в студиото.

Отстъпка от 1 лев на горивата, каквато предлагат от ГЕРБ, може да има, но не на тази бази, която е в момента - за всички потребители, категоричен е Димитър Хаджидимитров.

"Потреблението в България е около 10 млн. литра на ден, няма как 300 млн. да се съберат за един месец, от която и да е компания в България, и да бъдат разпределени с един лев надолу", смята той.

Хаджидимитров каза още, че "Лукойл" първо трябва да си покрие старите загуби и след това да се говори за споменатите 600-700 млн., които се очаква да влязат в хазната на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Това са глупости и лъжи. Този човек е за затвора. Те и другите марки, който въведоха за ддс на ресторанти, хляб и др. няма никаква файда от тях ама продължават. За обикновенните хора неможе, а за бизнесмените можа! Срамота
11
3
 
4
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
А КАКВО ДА КАЖАТ ХОРАТА БЕЗ КОЛИ? ИЛИ ТЕ СА ПО- БОГАТИ?
10
4
 
5
 
! Отговори
Какво са 25ст преди 1 година
Дори с 50 стотинки я магазина не можеш да се вземеш нищо вече,нямат покупвателна способност,1 лев отстъпка ще е най добре,1 лев=1 хляб
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължават ли да точат бензиностанциите и да правят едни млн на гърба на държавата и народа? питам за един познат с бензиностанция че гледам си е поръчал Мазерати с червена кожа тази година.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Тази отстъпка от 0,25 ст..... Пак си я плащаме ние,, от нашите данъци... Държавата плаща на бензиностанциите от нашият джоб.. Реално няма никаква полза от това.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Използвали я тези с най-много финансови възможности. Значи планират скоро отстъпка да има само за обитателите на гетата, те са най-бедни.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без отстъпката ще има събирания по улици и площади.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами направете я 50 ст тогава.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мярката е повече от тъ па. Или държавата се намесва кардинално и доплаща напродаден литър на търговците, или въвежда таван на цените и си поема отговорността. Това саполовинчати мерки, *** о тии.
3
4
 
7
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Сега ли го разбрахте?Колкото бе ефекта от безплатното саниране.Който спечели,спечелил, а на маймунека зад,,ника пак си е гол.Когато няма кой да дава а от там и умни да изпълняват,така е.Но милионите си отиват,а убеждаваме децата да събират капачки за ковьози.Да бе, за добро дело.Срамота.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за тези фиьически лизца с N1, какво правим?
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешна държава и смешни мерки, но така е когато другите държави взимаха мерки някои се бараха под парапета.