Снимката, впечатлила Мъск, била "потънала" в архива на фотографа

Фотографът Терзийски: България си заслужава да бъде посетена
24 ное 2022 09:45, Анисия Иванова
37

Снимката, която впечатли Мъск, е заснета още преди 4 години. Оказва се, че тя е била потънала в архивите на фотографа Владислав Терзийски, докато един ден жена, работеща в киното, не решила да събере фотоси на интересни места и забележителности у нас, за да ги представи на своите клиенти.

"За един творец винаги е удоволствие, когато нещата, които прави, доставят удоволствие на хората. От една страна, това е популяризиране на творчеството ми, но от друга - цял свят вижда, че България е доста интересно място и заслужава да бъде посетена. Кара ни като българи да се чувстваме една идея по-добре", каза Терзийски пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Преди години снимах основно планината, но преди около 6 години си купих първия дрон. Тогава открих, че хубави снимки стават не само в планината. Започнах да снимам забележителности дори в големия град", поясни той.

Терзийски посочи, че снимайки с дрон, фотографът може да се почувства сякаш лети в облаците със самата машина.

"Заснемането на добри снимки изисква постоянство - да си измислил какво и къде искаш да снимаш. Трябва много често да посещаваш желаното място, за да може да хванеш перфектните условия", коментира Терзийски.

Той добави, че от Министерството на туризма са се свързали с него, за да се се запознаят, но към момента не са обсъждали съвместна бъдеща дейност. Именно служебният министър на туризма Илин Димитров беше човекът, който покани милиардера Мъск на гости в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо се ос рахте вече
4
4
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Това със снимането с дронове ми се струва нередно. То така като игрите на града, сойка присмехулка,....купуваш и снимаш всичко и всички....още се отнема от свободата и естественият живот. Някой писа и отделно, че фотографите и като променят с разни програми снимките да не знаеш на кой свят си истина лъжа фалш...лудост стана света...
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае стига с тоз Мъск, кажете какво правим с инфлацията?
2
4
 
15
 
! Отговори
през Лом да не забра преди 1 година
айде пак се почва, да е$а и скалите ви смотани, вече има такива програми че всяка снимка може да стане wow. Кой ще идва сега да разгледа чудесата на Северозапада след Илон?
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време ни завиждаха на икономиката и образованието, сега на някакви снимки. Приоритети.