Сигнали в Helpbook: Нападения на домашни и бездомни кучета

Преподавател по медицина пък извършвал насилие над животни
25 ное 2022 22:00, Петя Славова
13
Сигнали в Helpbook: Нападения на домашни и бездомни кучета
Снимка: HelpBook.info

В платформата на Helpbook.info получихме потресаващ сигнал, отнасящ се за дългогодишното поведение на преподавател в столичен университет. Сами вижте за какво става въпрос: „Искам да подам сигнал за служител в Лесотехническия университет - София, който има сериозни психически проблеми и садистични наклонности, и със сигурност не трябва да бъде преподавател в един от най-големите университети в България.

Лицето е преподавател по ветеринарна медицина. От години той пропагандира и извършва насилие над гръбначни живовотни. По негов адрес са подавани множество жалби през годините, до тук без резултат. Из интернет е пълно с негови изказвания подстрекаващи насилие в най-различни форуми, групи в социални мрежи.

От повече от 20 години се е превърнал в символ на подражание за всички насилници на животни, което е престъпление по Наказателния кодекс.

Дори е пускал обяви с цена за поръчкови убийства на кучета чрез отстрел или отравяне. Лидер е на групировка, която подстрекава към насилие и агресия.

Аз като гражданин на Република България не приемам с лекота престъпленията по чл. 325а, чл.325б и чл.325в от НК и не ги считамт за малозначителни деяния.
Моля да вземете съответните мерки, благодаря!

Прилагам снимкови материали от различни източници“.

Друг наш потребител от кв. Бояна, редовно страда от нападения на домашни кучета, които ежедневно се пускат от недобросъвестния им собственик да тичат без всякакви предпазни средства: „Вече 6 години подред съм потърпевша от агресията на 4, а наскоро вече 5 домашни кучета. До този момент никакви убеждения, общината, нито полицията, която извиках веднъж, бяха в състояние да го принудят да се спазва закона и да се разхождат на каишка и с намордник, напротив - пускат се свободно. Вече ухапаха мой колега, друг мой колега също щяха, но той се извъртял и ухапали сака му. Директорът на фирмата, в която работя, отиде да помоли да се направи нещо- да се водят на каишка. Вече не знам към кой да се обърна, спускат се, агресивни са“, пише авторът на сигнала.

Получихме и сигнал от град Перник за агресивни бездомни кучета. За пореден път нашият потребител не успял да разходи домашния си любимец, тъй като глутницата кучета се спуска към животното и детето на потърпевшия. Молбата е да бъдат взети мерки и животните да бъдат прибрани.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
5
 
! Отговори
??? преди 1 година
Къде са кучелюбците, когато бездомните кучета разкъсат граждани.
4
2
 
3
 
! Отговори
Асан Тъпото преди 1 година
Успах се!Този път съм четвърти.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко клошари има - дето ги бият, тормозят и дори убиват и НИЩО за тях. А за едни *** - толкова шум.
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нема по нагли и проссти хора от кучкарите!!!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за деца ,на които им продават балони и трева кога?