Радост за скиорите! 20 см е снежната покривка в Пампорово

Планира се ски зоната да бъде отворена около 16 декември
30 ное 2022 13:50, Красимир Ангелов
8
Радост за скиорите! 20 см е снежната покривка в Пампорово
Снимка: БГНЕС

Около 20 сантиметра е натрупаната снежна покривка в Пампорово след снеговалежа през последните дни, сочи информация от Планинската спасителна служба.

Точна дата за откриване на ски сезона в планинския курорт засега не е определена, тъй като готовността на ски зоната зависи от метеорологичните условия, заяви пред БТА Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД.

От ръководството на дружеството планират да отворят ски зоната около 16 декември, ако дотогава има достатъчно естествен сняг или температурите паднат до нива, позволяващи работа на системите за изкуствено заснежаване.

Днес е последният ден, в който може да се закупят лифт карти за Пампорово за целия зимен сезон на миналогодишните цени. Промоционалните условия важат както за сезонна карта, така и за новия вид лифт карта Select, която може да се купи с отворени дати за ползване.

В началото на декември се очаква да бъдат оповестени новите цени на лифт картите, съобразени с поскъпването на електроенергията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: скиснягзимаПампорово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
2
 
! Отговори
нн преди 1 година
До балами: ще се ходи! Ти гледай край пистата ако искаш.
4
1
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Балами Има и панти. Аз на Витоша от как е Цеко само катеря - никога не давам и един лев за някой да ме е*ава с лифта.
3
0
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Явно Драганов е прав. Толкова "голям" е интереса за зимни почивки, че крайната дата от 20.11 се е преместила за 30.11.... Да му мисли Беляков дали ще надцаква Цеко че неговият курорт е много ниско и сняг я има я няма за напред.
2
0
 
6
 
! Отговори
Балами преди 1 година
Ще се ходи ли при тези цени от 95лв картата на ден
1
1
 
13
 
! Отговори
Тея преди 1 година
На 20 санта се радват само определени каки, за нас, скиорките, нищо не са.