Родна картина: Опасен надлез, строителен терор, каруци в София

Ето ги и вашите сигнали в Helpbook
30 ное 2022 15:28, Петя Славова
20

Снимка: Helpbook.info

Виж други галерии »
В платформата на Helpbook.info постъпиха няколко сигнала адресирани към район „Слатина“. В един от тях се съобщава за опасен надлез, ето в какво се състоят проблемите му: „Пасарелка или надлез над ЖП линиите в Слатина се използва ежедневно от стотици хора. Като идея е добре направен, като изпълнение- под всякаква критика. Не е завършен асансьорът, не е завършен достъпът от двата края- преминаваме през кал и бетонен блок висок около метър, през студените часове повърхността замръзва и човек е като на пързалка. Ще съм щастлив ако направите нещо за удобството и спокойствие на хората, които преминаваме от там! Ще спестя какви следи намираме всяка сутрин, защото не е приятно! Благодаря за съдействието!“

Сигнализираха ни за строителен терор в същия район: „Всяка сутрин спират бетоновози и други камохни, и целият трафик автобуси, автомобили и пешеходци сме подложени на постоянни задръствания и проблеми.
До кога ще трябва да се търпят тези безобразия по нашите улици и квартали и няма виновни за това.
Моля да се предприемат необходимите действия от институциите за осигуряване на нормален пешеходен и автомобилен трафик в района“, пише в сигнала.

За проблемно осъществяване на пешеходния и автомобилен трафик ни сигнализираха и от район „Младост“: „На ул. "Филип Аврамов" в жк. "Младост 3" по отсечката между светофара на общината и църквата (срещу парка), паркиралите коли пред новопостроен блок причиняват неудобство за пресичане на пешеходната пътека. Мястото стана твърде опасно, поради натовареността на трафика и бързо каращите коли, тъй като няма видимост от паркиралите коли по улицата. За да се пресече трябва да се излезе по стредата на пътя. Поради прилежащите в близост училища, детски градини и парк, пешеходната пътека е доста натоварена с деца и е недопустимо на паркиралите коли да им се позволява да спират там и да създават опасност от инциденти“.

„Каруците се завърнаха в София“- това ни пише друг наш потребител. Изпратил ни е снимки, на които се виждат такъв тип превозни средства, които оставят мръсотия и смрад по улиците, а използването им е в разрез с Наредбата за организация на движението на територията на Столична община от юни 2022 г.
Това са само малка част от получените сигнали.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Яко ми писна преди 1 година
София е в нетърпимо състояние. Целият град е в мръсни строежи, а по улиците тежките камиони са навсякъде и само тапи и прах. Стига вече! В Света Троица видяха сметката на почти всички зелени площи, що дървета заминаха. Трябват протести до дупка
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБерската кметица пак само обещания и никакви реални действия относно гетата и каруците. Но това им е електората нормално да си го коткат .
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софиянци големи европейци. Каруци, кокошки, прасета. Направо идилия.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-мръсния, най-грозния... ама пак се тикате натам, нали??? Мръсни комунистчета! Винаги с двойно м нение. Стойте си на село и дойте козите тогава!
11
8
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
На снимка 4 се виждат две бетон помпи. Негодуващите негодуват защото се строи , а не че преминаването е затруднено за няколко часа.Иска им се да се строи като някога на полето , да не се пречи на гражданите от централните части.
10
3
 
16
 
! Отговори
Maybe преди 1 година
До Анонимен, Aбасютно съгласен! За богат град като София, планирането, публичната инфра, каруците. Нищо не кореспондира към бюджета и възможностите на град като София. Множество по бедни градове дори не в Европа успяват с по малки бюджети да постигат много повече. Брутално ограбване и безотговорност/безстопанственост.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6 - Казвам, че - първо - асансьора го нема, второ - и другите два, които тр. да ги има - тях ги нема, даже и кутии, в които да се помещават - нема! Вижда се ясно на фотото от страна "Слатина", че такива неща там въобще нема! А дали по проекта, който е "С АСАНьОР" е така? Само от едната страна, а от друга - без )))))
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После обвиняваме македонците, че не искали да бъдат асоцирани с нас. Кой нормален не иска да бъде част от такъв рай като на снимките?!
7
3
 
10
 
! Отговори
.. преди 1 година
град от третия свят, но и студен поне 6-7 месеца.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 Казваш, на слатинчани такъв лукс не им се полага?
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къф асансьор, бреееееееее ))))))
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така наречената пасарелка на сн. 5 - вижда се, че покрай най-долните 5-6 стъпала няма парапет. Преди дни писах тук как пати съседка, която в последните години се оказа с проблеми в коленете и за нея се оказаха недостъпни стълбищата без парапет. За да се качи по тях трябва да се подпира и на ръцете си все едно, че е четириног представител на фауната, а да слезе по такова стълбище не може дори и с ***. Прибавете и това, че тази интелигентна, фина жена още не е пенсионерка.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейска столица сър. Най-мръсната и грозна столица, не само в Европа. Които е пътувал той знае. Ремонт на ремонта на ремонта на жълтите павета кога ще има пак?
2
1
 
6
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Пасарелка - любимата ми дума.
1
1
 
19
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 1 година
Най-вече строителният терор......той е жИсток!