Варна е един от петте най-подценявани градове на Балканите

Списъкът е на списание Forbes
5 дек 2022 22:30, Нели Христова
118
Варна е един от петте най-подценявани градове на Балканите
Снимка: БГНЕС

Морската столица на България Варна влезе в списък на списание "Форбс" за "Петте най-подценявани градове за посещение на Балканите". В списъка, публикуван на сайта на списанието, са включени и градове в Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина и Република Северна Македония.

„Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един особено привлекателен за туристите елемент – бреговата ивица. В слънчев ден, дългият плаж с бял пясък е перфектното място за плуване и слънчеви бани, докато близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища“, пише в статията.

В албанския град Берат туристите могат да се насладят на архитектурното разнообразие, река Осум, както и на главната атракция – замъка Берат.

"Форбс" посочват също Добой, град в босненската Република Сръбска, като един от подценяваните от туристите градове в Босна и Херцеговина. Там може да се види крепостта Добой, която „е изградена през тринадесети век по времето на Кралство Босна, въпреки че вековете на конфликти водят до нейното разрушаване, а след това и реставрация, осъществявана близо 20 пъти през годините“.

В Сърбия туристите могат да обърнат внимание на близкия до границата с България град Ниш, който впечатлява с историята си, започваща още от римско време, препоръчва списанието.

В Република Северна Македония град Охрид е посочен като една от най-подценяваните туристически дестинации на Балканите. Охрид приютява множество елементи от списъка на ЮНЕСКО като византийските църкви и Охридското езеро, в което живеят различни видове риби и водни растения, посочва "Форбс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе, какво им се връзвате на акъла на някакви си *** с вратовръзки от списание, което никой не чете? Кой още си купува списания? На хартия? Какъв си ти, бе $% да казваш кой град е подценяван и кой не е? Тука е България и всеки град и село си имат собствен колорит, особености и.... ромска махала. Е, и? Отрязаха ни от Шенген и тия веднага почнаха да ни плюят. Съвпадение? Надявам се, че е.
52
1
 
14
 
! Отговори
Друг варненец преди 1 година
Мдаааа. Варна се напълни с варнаЛИИ, ВарнЯНЦИ, варнаЧАНИ и всякакви подобни. Градът ни не е в цветущо състояние, за съжаление. Но поне им истинска история и само Пловдив го разминава в това отношение..не е измислените села от 19 век, дето са ги направили псевдо столици, нито прехвалените 'възрожденски' градчета, основани преди 300 години. Черно море е мръсно, факт. Ама поне не дишаме отровен въздух и в редките случаи на сняг, не гледаме кафяв сняг след 2 часа. Хайде по-леко с хейта.
51
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Варна *** са едни от най-противните. Там всеки е полицай, адвокат, лекар, експерт по всичко и на никого нищо не можеш да кажеш, щото те си знаят. Форбс, обаче, едва ли го знаят това. Даже е много надценяван този град.
50
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами сигурно във Варна по-малко се ваксинират срещу Ковид отколкото в Русе примерно и затова Варна е по-развита от Русе
49
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Древните варналии са изобретили бетона . След това е почнал апокалипсиса . Последни разрушители на Варна са стадионоразрушителите от мафия герб. За да се направи нещо на мястото на дупката оставена от герб всеки варналия ще трябва да даде по 2000 лева за строежа . От пеленачето до стареца . А след това поради обезлюдяването на стадиона за много милиони ще ходят само роднините на футболистите . Принципа на герб е - Дайте да дадем а после ще гледаме сметките.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Св. Константин и Елена вече надмина Кан и Ница по красота бе алооо ,шопитее?!
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махай ги тия Форбс! Важното е нова и бтв Ко говорят ,че Бургас е града на благоденствието муааахахахаха
46
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 60 ,Любо преди 1 година
Синя тишина само ти можеш да спасиш тук,казвай на жена ти да ти пуска и да се успокоиш малко!
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе пинковци, украинка ли ще свалите бе? Тези са с такова самочувствие, че нямате си идея. Трябва да си наистина спрял с майбаха до нея че да се поитересува от теб. Това и предното лято съм правил 4-5 опита да заговарям украинка на някоя пейка до плажа. Ония стават и си тръгват.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варна -100 нови блока в последните 5 години ,мастодонти! Всичко изкупено, ама те умните не вярват на бТВ и нова ,Ами виждат Ко става всъщност.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 56.Човек украинките не са те гледали с погнуса заради руският език както си мислиш ами си ги стреснал с външния си вид.Продължавам да съветвам всички мои приятели програмисти да полагат повече грижи за външният си вид.Предполагам си програмист или поне се занимаваш с компютри.Иначе украинките си говорят само на руски и много рядко на украински..
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам проектите в така рекламирания Пловдив , Еми смешни са в сравнение с Варна! Единствено двата стадиона ,ама там играй държавна пара..
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинките са толкова нагли, гадно племе.Говоря и на български вика ми дай на руски.Викам и на руски защо,вие сте в нашата държава от 1 година учете български.Ние зор нямаме или на руски или чао.Държат се все едно те са ни домакини не ние!!!Да не говорим,че украинките са на 1во място в Европа по ППБ,най-вече спин,така че тарикати чакайте си ги!
40
2
 
6
 
! Отговори
do 55 преди 1 година
Вярно е аз съм варненец, всичко е ocpaно и съсипано от мафията *** и тяхното протеже кирил йорданов, да му изсъхнат ръчичките дано, свестен път не остана, градинките са занемарени, дом Младост тайно приватизиран, делфинариума също, всичко се руши.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 54 Още миналата година март месец една украинка избягала от войната идва на Слънчака и наша репортерка я пита: Вие не знаете ли руски? Така по-добре ще се разберем, след като онази тръгна да й говори на украински. И жената: Всички украинци знаем руски, но ако го заговоря това е все едно да се самоубия. Разбра ли сега защо ако заговориш някоя украинка на руски ще те презира ве? От личен опит го казвам. Заговарял съм с моя не лош руски украинки във Варна и те с погнуса си стават и тръгват.
38
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна помияяя е плажа на първа втора и трета буна на Варна. Тия от Форбс май яко са им платили за да рекламират тоя клозетт- варненския плаж.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до50.Всички украинки говорят на руски мой човек даже и тези от Западна Украйна.Запознах се и с украинки от Източна Украйна и със върли бандеровки от Западна това лято.Всички на руски говорят и никоя не е казала че мрази руският език.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буните на Варна са в плачевно състояние...арматурите отвсякъде стърчат от бетона и като нищо можепш да се наръгаш
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако отидете на рибарския плаж на Варна мирише на мършааа от 200 метра .
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия нормални ли са? Варненския плаж е най-мизеврния сред нашите плажове. Водата е кафява буквално лятно време при вълнение. Кафявааа...