Утре ще е облачно и мъгливо, ще ръми в отделни райони

Максималните температури ще са 7° - 12°, в София - около 10°
6 дек 2022 17:15, Елка Василева
2
Утре ще е облачно и мъгливо, ще ръми в отделни райони
Снимка: архив, БГНЕС

През следващото денонощие ще преобладава облачно, в равнините - мъгливо време, в отделни райони ще има ръмежи. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

На места, главно в западната част от Горнотракийската низина и около Дунав, мъглата ще е трайна. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони. Ще е почти тихо.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°, максималните - между 7° и 12°, в София - около 10°, сочи прогнозата на НИМХ .

По Черноморието ще бъде предимно облачно, сутринта - мъгливо, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-13°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, сутринта - мъгливо и на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 0°.

В четвъртък и петък в по-голямата част от страната температурите ще бъдат по-високи от обичайните за първата половина на декември. Ще преобладава облачно, а на много места в равнините - мъгливо време.

В западната част от Горнотракийската низина и по поречието на Дунав мъглата ще е трайна и на места ще преръмява. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони, а в петък на повече места в страната. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 9° и 14°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех това ''ръмене''... къде ще ръми утре?