Майстори изпотрошиха частен имот в Лом

По думите им причината била, че не им е платено
7 дек 2022 14:00, Йоана Цонева
55
Майстори изпотрошиха частен имот в Лом
Снимка: Pixabay

Трима майстори повредиха жилище на 78-годишен мъж в Лом заради неизплатени възнаграждения, информират от ОДМВР Монтана.

На 06.12.2022 г. в РУ Лом постъпил сигнал от 78-годишен гражданин, който заявил, че. в наследствения му имот в крайдунавския град влезли трима местни жители, които в негово присъствие с лост и чук счупили плочки по стените и подовете на жилището му, изолационни платна по таваните в стаите и повредили в цялост мазилки по стените и подови настилки.

В хода на проведените оперативно-издирвателни действия служители на МВР установили извършителите. Това са трима ломски жители, на 41 г., 42 г. и 45 г.

По думите им причините за поведението им били неуредени финансови взаимоотношения със собственика на имота след извършен от тях ремонт. След проведените процесуално-следствени действия тримата мъже са освободени.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Скрий се, бе бедняк изпаднал. Не плащал данъци и това му било гордост на загубения бедняк." - странно е, че клиентите не осъзнават, че майстора не плаща данъци, данъците ги плаща клиента, а на крайната цена се добавят едни 30 процента за счетоводители и администрация. Щом клиента иска да плати 2600 вместо 2000 няма проблем, пиша им колкото пожелаят. :D
24
11
 
6
 
! Отговори
Добре е... преди 1 година
Че на тариката , не са му строшили и главата.. .
23
10
 
14
 
! Отговори
СМЕХ.. преди 1 година
АМИ КАТО НЕ ПЛАЩА....ТАКА ЩЕ Е-----нема работа за " без пари""....умре тая
22
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е МНОГО разпространена практика сред ромите, особено в северозападна България. Набелязват някой стар човек и започват да го преследват я керемиди ще му сменят, я улуци дори и да откаже, обкръжават къщата и почват да рушат и след това идват да искат пари. Искат хиляди левове или заплашват с чукове, длета и ножове. Както виждате влезли са и са му потрошили дома а то МВР са им пожелали лек ден. Няма да го оставят намира.
21
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Абе безсрамник, не си ли се замислял, че тоя, който ти плаща, е изкарал парите си честно и почтено и, ако всички бяха мишки, като тебе, нямаше да имаш клиенти." - всеки сам си пише цената на етикета. Инструменти има навсякъде, купуваш си ги отделяш си Х на брой дни и си ремонтираш сам. Като няма работа в строителството ще работя хоум офис за 2000лв като всеки втори дето като му вляза в апартамента мирише на семенна течност и марихуана.
20
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На много от клиентките въобще не им взимам пари половината са сами жени и направо ми плащат в натура, супер яката професийка за мъже около 30-40 в добра физическа форма. ;) В строителството моя майстор ме е учил, че не е важно колко клиента ще вземеш, а на колко ще откажеш. Колкото повече отказваш толкова повече се вдигат цените. В София за шпакловка и боядисване вече 90% от колегите отказват да работят за под 400лв чиста печалба на ден.
19
4
 
18
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 година
Как така ще ги пускат? Тия които са ги пуснали, заедно с "майсторите" за по 15год. трудов лагер оковани. И всичко това да става вече без съд и присъди. Не ни трябват повече такива "либерал - демократи. Това което става в БГ от вече над 30год. не е ставало никога и в дивия Запад....
18
2
 
22
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Абе безсрамник, не си ли се замислял, че тоя, който ти плаща, е изкарал парите си честно и почтено и, ако всички бяха мишки, като тебе, нямаше да имаш клиенти. Как не те е срам да продължаваш да се обаждаш, не знам. Заради подобни България няма да се оправи никога. Дребни крадци и тарикати.
17
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 - и кво си мислиш, че ще стане, ако плащам данъци? Ще ти вдигна цената с 20% и ме боли фара. Много захитрехте дребните чиновници и компютърджии. Повината не могат да си позволят една шпакловка за 30лв квадрата, а се тупат в гърдите и викат тури ми данък и като ти поискам 40 ще почнеш да меппиташ дали няма как да измислим промоцийка. Работя от 15 години, всеки втори ми е познат, всеки първи ми е ясен.
16
1
 
22
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Бедността и начинът на мислене си вървят заедно. Закон. Няма как да очакваш различно. Ако капка акъл имаше, нямаше да се хвали как не плащал данъци.
15
1
 
21
 
! Отговори
Нова клетва преди 1 година
Майстори да ти дойдат, дано!
14
7
 
20
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Скрий се, бе бедняк изпаднал. Не плащал данъци и това му било гордост на загубения бедняк. Поддържал бил. Какво поддържаш, бе? Шкембе мързелив.
13
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8 - държавата ли ми купува инструментите и ми намира клиентите? Заради случки като тази и изброените от мен работя само на приятели от квартала. Цените са такива щото половината сте мързеливи на кокал. Целия ми квартал ме търси за всичко и ги познавам от по 25+ години. "Държавата" не ми е никаква. От както съм роден, до ден днешен, повече от 30 години около моя блок не е докоснато. Сами поддържаме градинките, пренареждаме алеите и ремонтираме детската площадка. "Държавата" е плевел.
12
10
 
4
 
! Отговори
Alex преди 1 година
До Анонимен Ей Деветке, всичко хубаво си казал, ама това с неукриването на данъци не ми харесва.
11
0
 
26
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Трима Романски жители :)
10
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тримата ломски жители са вероятно не особено интелигентни. Не им платили за труда (сигурно защото са много "кадърни"), но потрошили частна собственост и материали, които, вероятно, не са собственост на тяхната фирма. А, забравихме- и фирма нямат. И данъци не плащат. Хм, интересна работа. Глуповати хорица- бая ще ги осъдят да плащат солено.
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На т.нар. "майстори" (рядко идват вкъщи, защото тяхната професия е мое хоби, а моята професия и доходи няма как да стигнат и 100 живота да живеят) им плащам само с кредитна карта (не с банков превод, а с кредитна карта). Финансово грамотните знаят защо и как парите там са защитени, а при банков превод- не са. Банкови преводи само за дизайнери и мебелисти, като кажи-речи само последните две групи идват в имотите ми. А неплащащи данъци давам моментално на НАП при отказ да се издаде документ.
8
4
 
31
 
! Отговори
ivandebelio преди 1 година
До АнонименКолко данъци си платил , бе ? Нещо на държавата платил ли си ,че практикуваш такъв занаят ? Само мърлячи сте и взимате повече от колкото е необходимо.
7
3
 
26
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Тумба майстори искате да кажете.
6
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на мен ми се е случвало да не ми платят за топлоизолация и познайте дали им остана такава. Случвало ми се е и некви псевдо милионерчета на Докторска да ми се покриват като им смених ВИК-то и таблото. Спрях водата, нарязах им всички тръби и ги оставих без табло. Като не сте достатъчно мъже да си отремонтирате поне бъдете достатъчно мъже да си платите. Женчовци. Без договор всичко може да се случи пазете се и си дръжте на думата и майстори и клиенти.