Превратът в Германия: Начело щял да бъде принц от рода на царица Елеонора

Арестуваните искали да възстановят реда от времето на Германската империя
7 дек 2022 12:04, Нели Христова
288
Превратът в Германия: Начело щял да бъде принц от рода на царица Елеонора
Снимка: БГНЕС

В Германия е задържана особено опасна група, която е подготвяла държавен преврат. Тя е искала да възстанови реда в страната от времето на Германската империя през 1871 г. Начело на новия Райх като регент е трябвало да застане принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц. Той принадлежи към княжеския род Ройс от Тюрингия, от който е българската царица Елеонора (1908-1917 г.), предаде БГНЕС.

Още по темата

Българската царица има огромни заслуги към нашата Родина, тя е изключително благородна и голям защитник на нашата национална кауза.

Специални полицейски сили нахлуха рано тази сутрин в жилищата на заподозрени лица, арестуваха 25 души и започнаха масови претърсвания, съобщи Тагесшау.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на около 50 мъже и жени, че са създали терористична организация с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия и да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г.

Твърди се, че, наред с други неща, те са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, и да свалят федералното правителство, за да завземат властта. За момента на "превземането" вече са избрани хора за важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна: "По своя обхват тя надхвърля всички измерения."

Опасна мисия за специалните сили

Тъй като значителна част от групата е съставена от бивши войници на Бундесвера и NVA (Националната народна армия на ГДР), а сред тях има и мъже със специална военна подготовка, групата се смята за особено опасна. Освен служители от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвиняемите и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и служители от няколко специални звена (SEK) на федералните провинции. Причината за това е, че разследващите вече са имали данни за наличието на множество оръжия, у заподозрените, някои от които законно притежавани.

Наследник на княжески род като регент

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс, потомък на отдавна съществуващ княжески род от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години публично защитава своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 г. например той се яви като говорител на "Worldwebforum" в Швейцария и заяви, че Федералната република не е суверенна държава, а все още е под контрола на съюзниците.

В друг видеоклип в мрежата той нарича държавата, а също и съдебната система "фирми". В случай на предполагаемия планиран преврат Хайнрих Ройс е бил предвиден от групата за регент, твърдят разследващите. Ройс работи като самостоятелен финансов консултант във Франкфурт на Майн и притежава ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

Привлечена е съдийка от Берлин

Твърди се, че за подготовката на планираното превземане на властта е създаден своеобразен "кабинет в сянка", начело с Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правосъдие, за който се твърди, че е определена бившата депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е сред обвиняемите. След като миналата година напусна Бундестага, тя отново работи като съдия в Берлин. Предишните опити на администрацията на Берлинския сенат да я отстрани от съдийската длъжност заради участието ѝ в AfD досега са били неуспешни.

Твърди се, че Тим Паул Г., още един обвиняем и доктор по право, е трябвало да поеме поста на външен министър, а Матес Х. от Баден-Вюртемберг, който от години е известен като Райхсбюргер идеолог, е бил определен да се занимава с въпросите на международното право. Лекарката Мелани Р. от Долна Саксония е включена в списъка като евентуален министър на здравеопазването. Според разследващите, че тя е подпомагала групата и финансово. Друго министерство е трябвало да отговаря за "прехвърлянето" на управлението.

"Въоръжена ръка" с бивши войници

Органите по сигурността смятат, че групата е особено опасна, тъй като сред обвиняемите има действащи и бивши войници на Бундесвера със специално обучение. Групата е водила разговори за един вид "въоръжена ръка". За един от тях се твърди, че е Рюдигер фон П., който в началото на 90-те години на ХХ в. командва парашутен батальон, докато същият не е включен по-късно в новосъздаденото тогава "Командване на специалните сили" (KSK).

По това време П. е уволнен от Бундесвера, защото е присвоил или продал оръжия на Националната народна армия на ГДР. Според разследващите, П. е смятан за отговорник на групата. Сред заподозрените е и друг бивш редовен войник с криминално досие - Марко ф. Х., за когото източници от сигурността твърдят, че е служил в KSK. П. и Х. са активни участници в протестното движение срещу коронавирусните мерки в Пфорцхайм, където Х. по-специално е отговарял за набирането на нови членове на групата.

Всъщност групата вероятно се е опитвала да вербува и действащи войници - и то с успех: в кръга на обвиняемите е включен войник от KSK, който работи като логистик за сдружението. Разследващите твърдят, че е имало няколко опита за вербуване на действащи войници за членове в казармите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
0
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
До nikiПроблема е, че ние, дори да "мислим" светове, можем да ги реализираме и социално, дори само със силата на мисълта си, а още по-големият ти проблем е, че ти си отиваш, заедно с твоят свят;)))
153
15
 
2
 
! Отговори
ники преди 1 година
Нужни са психиатри, и то много. Както се вижда, не само в България има хора, които живеят в измислен свят. Такива трябва да се затварят в тапицирани стаи и да не ги пускат сред обществото.
152
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено е намесена и Русия.Както винаги изкарват виновен Вовата.Оказва се че принца подържал контакти със служители в руското посолството.
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: "Важи единствено мирния договор между съюзниците-САЩ, Великобритания и СССР. Който не вярва да провери!" - ___ - Какво става, когато едната от страните по договора изчезне?! СССР не съществува отдавна! Има ли преподписване?
150
12
 
3
 
! Отговори
niki преди 1 година
Тия па колко са зле, да си мислят, че в Европа в днешно време може да стане такова нещо. Алоо, 21ви век сме в момента, не 18ти.
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДониПлесента на обществото си ти.ама от черната.Преди да плещиш простотии прочети!
148
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно принца е арестуван.Но по принцип в Европа никой не закача принцове и сигурно ще го пуснат.В панделата ще влязат крайнодесните превратаджии.
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва се!
146
4
 
9
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Идеята за Българският Саракт се носи по въздха. Тя се диша! разбира се, за този, който може да диша, българите в Дунавска България не дишат, те отдавна са мъртви, но за народите свързани с тях, вижте какво е;))) И тук, не се иска "Райх";))) Тук се иска пресъздаването на днешна Германия и връщането и към корените. Но, разбирас се, публично и масмедийно, евреите веднага пищят "райх" - "крайнодесни";))) Смешно е! Идеята тука е национална, а не либерална Германия;)))
145
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си помисли човек как най-безотговорно конфискуват имущество на руснаци и се сеща, че всичко отива в странна посока. Всеки е застрашен от всичко.
144
1
 
23
 
! Отговори
хитлер петлер преди 1 година
така ли е било наистина или само като повод коруппираната немска държава да се саморазправи с някои неудобни кадри
143
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗНАЧИ В ГЕР-Я НЕ МОЖЕ ДА ИМА НАЦИСТИ А УКРАИНА МОЖЕ!!!!!!!!!!!!!!!
142
1
 
7
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Никой не се къпе и без преврат :)
141
3
 
16
 
! Отговори
мигача преди 1 година
"приятелско" намигване към онези, които искат да се къпят повече от 2 минути, веднъж в седмицата...
140
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смехотворна заплаха. Съгласна съм, че това е ПР акция за вдигане на рейтинга и най-вече за отвличане на вниманието от нарастващите цени, прииждащите орди бежанци отвсякъде, включително тези от Украйна, деинструализацията на Германия и т.н.
139
1
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
Нелито, горката как да знае, че в Германия няма конститтуция. Преписват като папагали.
138
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Били застрашавали конституционния ред в Германия...Ами че Германия от 1945 г. НЯМА КОНСТИТУЦИЯ! Важи единствено мирния договор между съюзниците-САЩ, Великобритания и СССР. Който не вярва да провери!" хахаха ... обясни го на мисир_ките. Не знаят какво пишат.
137
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не ми се вижда сериозно 50 души да тръгнат да правят преврат в Германия.То в нашата територия няма да стигнат до никъде,камо ли в швабско,където отгоре на всичко има и триста американски бази.По скоро ми се струва,че ***.до.филът Шолц търси начин да си вдигне счупения рейтинг.
136
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста германци особено в бизнес средите се усетиха че страната им отива на кино, а след като се превърне в икономическо джудже заради санкциите не ми се мисли как ще се справят с милионите мигранти чакащи на социални помощи. Тези неща вече се говорят открито в Берлин и се поставят като въпроси застрашаващи националната сигурност и правов ред. Ние обаче не виждаме по далече от носа си, а се делим на русофили и русофоби, вместо да мислим за интересите си, както правят останалите държави в ЕС.
135
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
навремето райха изпрати кaмyниcтa ленин и той направи преврат. ся союза опита да върне жеста като изпрати пучисти в немско но ги усетиха и ги прибраха на топло.