Голямото завръщане: Засилен трафик след празниците

Полицията ще следи за алкохол, наркотици, колани и превишена скорост
Обновена: 2 яну 2023 09:46 | 2 яну 2023 09:45, Петя Славова
92
Голямото завръщане: Засилен трафик след празниците
Снимка: БГНЕС

Засилен трафик в последния почивен ден от новогодишните празници очакват от Пътна полиция. Органите на реда ще следят шофьорите дали са употребявали алкохол и наркотици, също така дали карат с превишена скорост и използват ли се в колата предпазни колани.

Очаква се автомобилите да са много в посока големите градове на страната.

Провеките на КАТ ще са засилени до 3 януари.

Също така започват и проверки за е-винетки в цялата страна. Националното тол управление апелира шофьорите да проверят валидността на закупената винетка, защото само през януари изтичат повече от 324 хил. годишни винетки, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

На интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона „Проверка на винетка", след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния срок на електронната винетка, независимо откъде е купена – от търговски обекти на АПИ или в търговската мрежа на партньорите на АПИ. Статусът може да е „активен", „с изтекъл срок" или „неизползван" в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност, предава БТА.

Електронни винетки могат да бъдат закупени от интернет страницата www.bgtoll.bg или чрез мобилното приложение, както и в останалите канали за продажба на АПИ – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта. Купуването на е-винетка може да се осъществи и чрез партньорската мрежа на АПИ.​

През първите два месеца на 2023 г. изтичат близо 664 000 годишни е-винетки за леки автомобили, съобщиха от пътната агенция в края на декември. От тях над 324 000 са през януари, а около 340 000 - през февруари. В първия ден от новата година завършва валидността на 3941 винетки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си беден и в дома ти няма уют обикаляш пътищата като глу'а кучкка.Класика при провинциалистите и новите сУфиянци. Бедни и обрулени та знае ли се.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ееее, много слабо бе "софиянчета", дайте, можете още, постарайте се, иначе някой може да не разбере колко сте велики,хахахахаха
57
1
 
3
 
! Отговори
179 преди 1 година
След години когато и столицата опустее вие същите където мрънкате ще започнете да говорите колко е депресиращо да не виждате почти никакви хора. Ама то човешката природа е такава - почват да ти липсват дадени неща чак когато ги няма вече.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Друга тема (51)Убеден съм че си поредния окъсан провинциален голтак който знае за кинтите от тАлАвизията.Това да имаш 100-200К не значи че имаш пари ве муххльооо!!
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аборигените прииждат по телешки превъзбудени и подрънкващи багажници със зимнина.Миризливи провинциалисти!!Друга тема е че 90 процента от старите софиянци са замесени от същото тесто.Имам познати които са родени и израсли в София а още се усеща провинциалната реч в изказа им.
54
3
 
7
 
! Отговори
Пеци преди 1 година
Те още се прибират. По-късно тук ще избухне от коментари. Не знам, що толкова се засягат, хем като се съберат в техен си пpoвансалски кръг и плюят яко по София.Като не ви харесва, не идвайте. И не се оправдавайте, че у пейзонта, от който идвате, нямало работа. Ми, гласувайте си за боеко, корни, карадере и копееца, па после що не отлепяме от гърнето. Просто още си живеете у соц феодализма - държавата да даде, чичо да урЕди, далаверка да врътнем нещо от общия медец. Айде, безаварийно налазване!!!
53
2
 
1
 
! Отговори
аз се прибрах преди 1 година
хахахаха
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно защо cеляните се бутат с живеят в Яворов, а старите софиянци избягаха по комплексите - Люлин, Младост и т.н.
51
5
 
8
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Ех, такива спокойни дни бяха. Спал съм като пън, дори и на нг. Сега тея ceлтацu като почнат да форсат дараците и да си фърлят фасовете де им падне, жална ни майка. Вредни газове, мръсотия, липса на елементарни усещания за обществен ред, трагедия! Хубаво че живея в Яворов, та ceлeнu тук някак си не могат да си позволят района! Представям си, какво е по юин, връбница, надеждите и младотите...
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куцо, кьораво, сакато - шофьоре.
49
6
 
3
 
! Отговори
Анджей Боровецки преди 1 година
Аз пък искам да ви споделя, че тук в Полша е наистина прекрасно. Евтина водка, красиви жени и навсякъде нали фонтанчета.
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София би бил най-хубавия град за живеене, ако винаги е спокойно и се диша както на празниците. По 1-2 коли на светофар, празен градски транспорт, спокойно и приятно за разходка. От утре пак от най-добрия ще е един от най-лошите.
47
1
 
1
 
! Отговори
вай, вай, ваййййййй преди 1 година
До Да си обичал след к Ку-кууууу.........ку-куууууу!
46
8
 
5
 
! Отговори
Друга тема преди 1 година
В живота са важни здравето, любовта, кинтите, хубавите моменти и други неща ! Жените харесват и обичат мъже с пари, така че кинтите са важни колкото живота на човек ! Поумнейте и проумейте ! : )
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба
44
2
 
0
 
! Отговори
Да си обичал след к преди 1 година
Ракел и сантяго не знаят за дамиан и каролина
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който вдигне 300 на път за Софията, печели награда Златен Обортомер, довечера на наградите по БНТ Comedy
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тшк музика и вести.
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асвалдо Риос в Робинята Изаура, само по Евроком, всяка делнична вечер след 11 часа
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долф Лунгрен в Шотландски Боец, само по БНТ Comedy