Полицейска акция срещу битовата престъпност в Котленско

Следи се и за добив и превоз на незаконна дървесина
27 яну 2023 12:16, Елка Василева
11
Полицейска акция срещу битовата престъпност в Котленско
Снимка: БГНЕС

Полицейска акция срещу битовата престъпност се провежда в Котленско. Това съобщи за БТА комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към ОДМВР - Сливен. Към настоящия час проверяващите са в котленското село Пъдарево, където е изграден контролен пункт и се проверява двупосочно движението. Там се намира основна пътна артерия към Рижкия проход и трафикът е интензивен.

КПП са изградени и в селата Мокрен и Градец.

"До момента има един задържан. Правят се обиски на адреси в някои населени места. В акцията участват Регионалната дирекция по горите, които следят за добив и превоз на незаконна търговия. Пътна полиция по метода на широкообхватния контрол извършва проверки за употреба на алкохол и наркотици. Акцията продължава", съобщи комисар Кикьов, цитиран от БНР.

Специализираната полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност, установяване на пътни нарушения, свързани с употреба на алкохол, наркотици и неправоспособни, е започнала в 6 часа тази сутрин.

С обучено куче се извършват проверки на автомобили за наркотици. В момента то участва в претърсване на адреси във връзка с извършени кражби. Задържано е едно лице, което се издирва за кражба.

В акцията участват и служители на Югоизточното държавно предприятие, които съвместно с полицейски екипи, ще извършват проверки за незаконна дървесина.

Акцията днес продължава в населени места в района на полицейски участък "Градец".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да започнат от Паркетената фабрика в с. Тича. Знам, че и "ромите" крадат дървесина, ама турксата паркетена фабрика колко краде НЕ Е ИСТИНА!
8
0
 
5
 
! Отговори
Дървар преди 1 година
Поголовната сеч може да се спре много бързо. Забранява се износа на необработена дурвесина и готово. Засилва се контрола, слагат се огромни глоби и конфискации и проблема е решен.
7
0
 
4
 
! Отговори
Спомени преди 1 година
На селянинът малкото радост е да се напие в кръчмата, и да напляска жена си. Това е цитат от кандидат - студентска работа( не казвам дали е за приемен изпит по журналистика).
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сечта в градешки вилает,котленска околия, става с благословията на шест апартаментния слухтящ отличник на помощното училище във Вършец , като фронт офис са му местните дерибеи фандаци ли са,вандаци ли са.
5
0
 
6
 
! Отговори
МВР Котел преди 1 година
Крадците в раьона нека си вземат почивен ден днес!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От страни са жалки и подпримитивни .Симонка е типичен представител на реда
3
0
 
12
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
А акция срещу политическата престъпност кога?!?! С тия акции тип "прах в очите" вече и децата не може да излъжете... Задържите Банго Василий и фамилия за 24ч макс 72 и след три дни всичко почва постарому.
2
1
 
1
 
! Отговори
Веселин Маринов преди 1 година
Родната милиция ни пази
1
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
в котленския балкан остана ли едно дърво спрете да сечете горите на българияще се превърнем в пустиняк наводнения и свлачища