Унищожиха част от дюните на плаж Несебър - Юг

Концесионерът е подал сигнал
28 яну 2023 16:14, Александър Попов
24
Унищожиха част от дюните на плаж Несебър - Юг
Снимка: БГНЕС

Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи концесионерът Кирил Спасов. Той е подал незабавно сигнал до Министерството на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също областната управа и община Несебър, съобщава БГНЕС.

Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер. По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по протежение над 300 метра. Част от пясъка изровен от ивицата е затрупал дюните.

Посегателството е установено в късния следобед в петък от концесионера.

"Случайно минавах около 16.30 ч. край плажа и забелязах, че ивицата е разорана. Веднага се обадих на спешния телефон 112, подадох сигнал и до всички останали компетентни органи. По случая вече се води разследване, разпитват се свидетели. Несебър е малък град и смятам, че има свидетели, които са видели извършителите. Убеден съм, че е въпрос на дни разследващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и защитените дюни. Нямам представа кой и защо е извършил това посегателство, но съм сигурен, че скоро ще се установи", коментира Кирил Спасов.


24
Още по темата: Несебърдюни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 2 месеца
Това продължава 30 години, те сега констатирали. Ами отчетете дейност - отбележете където трябва и продължавайте да НЕ ПРАВИТЕ НИЩО! Дюните по българското Черноморие - най-големият враг на "инвеститорите" и икономическия прогрес!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мисъл само за собствения си зад ник. След него и потоп, ама да си напълни касичката е важното. За повече от 2 години напред мисъл няма. И разбира се, се крие като мишка, ама иначе сигурно се изкарва мъжкар.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а навън работници със червени потници копаеха канал
13
0
 
5
 
! Отговори
забавно преди 2 месеца
Радост и задоволство изпитват разрушителите като наблюдават тези останки. Едва ли ще ги открият.
12
0
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 месеца
Горското стопанство копае. Вече знаете.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всяка година четем едно и също, че някой разкопал дюните и все извършителят е неизвестен, всеки вика "Не съм аз" и т.н. Пълна пародия. Този канал очевидно води на някъде и лесно може да се разбере кой е поръчал изкопа. ИЛи водопровод правят или кабел за ток, то не е толкова трудно да се сети човек.Със сигурност вече и дюни не са останали от постоянното копаене. Направо да ги натрупват тия плажове с камъни и да се свършва тая драма, поне да не могат мутрите да копаят
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бай Г.ска работа!!!
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как все неизвестни извършителите...Никой не чул, никой не видял, никой не разбрал...все едно става дума за помийна яма два на два метра...Този изкоп тежка техника го е копала часове наред...Имате камери по къщите на гроздове да си гледате имотите върнете няколко часа и ще видите влекача с багера да завива към дюните....или седнете на малка гроздова в някоя кръчма наоколо и ще разберете и коя любовницата на багериста
8
2
 
22
 
! Отговори
Българинът е преди 2 месеца
пещерняк, дивак и неандерталец, но иначе е "родолюбец" и "патриот" ! Я какви "патриотични" шайки развъжда / Възраждане, ИТН, Атака, ГЕРБ, ВМРО, ДПС / все "годни" да бъдат в НС, за да пазят земята българска от изораване с леки и меки закончета...
7
2
 
15
 
! Отговори
Лука преди 2 месеца
Колко случайности с този концесионер...
6
0
 
10
 
! Отговори
Инди преди 2 месеца
Дали откриха кокал от цар Македон?!
5
1
 
7
 
! Отговори
Защитени? Свидетели? преди 2 месеца
Свидетели знаят закона Омерта - пропеят ли, в Оня свят са навеки!
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прилича на изкоп за полагане на кабел или водопровод, там където свършва да го търсят виновника.
3
9
 
7
 
! Отговори
ПП преди 2 месеца
Честита промяна!
2
3
 
23
 
! Отговори
Бойче наш! преди 2 месеца
Дали откриха в изкопа Партийната книжка на другаря Борисов?!
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как се "унищожава" камара пясък?