Изкопът на несебърските дюни е незаконен

Местността е защитена от два закона и там са недопустими подобни действия
Обновена: 30 яну 2023 10:14 | 30 яну 2023 10:13, Йоана Цонева
21
Изкопът на несебърските дюни е незаконен
Снимка: БГНЕС

Изкопът край дюните между Несебър и Равда е незаконен. Това стана ясно от думите на директора на екоинспекцията в Бургас Павел Маринов, съобщава БНТ.

Изкопът е направен от Държавното ловно стопанство в Несебър.

През уикенда беше сигнализирано, че тежка техника е унищожила част от защитените природни образувания. Местността е защитена от два закона и там са недопустими подобни действия.

Още по темата
Маринов обясни, че целта на изкопа е била да е защитен механизъм, за да се прекрати достъпът на атевета и моторни превозни средства в района на дюните. Това обаче не отговаряло на предписанията

Той бе категоричен, че всичко трябва да бъде възстановено по най-бързия начин в максимална степен. Ще бъдат наложени и административни мерки.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 1 месец
Аз бих сложил една ограда като по границата и готово .... :D да ама пак щеше да е незаконно... за това по хубаво да си е open world тогава няма глоби за ловно и там каквито ги има ... хихихи
20
0
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
това е окоп! да вкараме вътре украиниците от хотелие да чакат руснаците
19
3
 
2
 
! Отговори
aaa преди 1 месец
Хахахах, било недопустимо и неморално. Алчните печалбари разбират само от едно - огромни глоби. Сложете му една глобичка 50000-100000лв на тоя дето е направил изкопа и да видим дали някой в бъдеще ще реши да си прекопава дюните както му дойде.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Южната ни съседка, като иска да защитава брега, започва да трупа едни чували с пясък, а не прави дълбока орън по пясъка.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Компетентните органи" са компетентни само пред банкоматите.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Компетентните органи" и институции са като парализирани и не знаят и не могат да действат адекватно.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е ясно, че е незаконен. А административният орган бимогъл и да го спре, докато се движат делата. Достъпът на атв-та се преустановява с камери и много бой през ръзеце на нарушителите, вкл. затвор.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българ истанските комплексари нищо не може да ги спре, ни изкоп ни ограда. Саморазрушаващата се нация е факт. Хора, бягайте от тази дупка и колкото по далеч по добре
13
0
 
5
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 месец
Ами спрете го де. Вместо да се фръцкате по медиите ходете си вършете работата. И без това живеете от нашите данъци. Щом плащаме искаме качествени услуги от институциите, извършени бързо и в срок.
12
0
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 месец
Те и референдумите за отделяне и неотделяне на Обзор в отделна Община били незаконни... Скоро след местните избори ще се разбере накъде отиват нещата.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напълно законен си е. Герб, Гешев и Путин са виновни.
10
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Ето затова имаме крещяща нужда от закон за персонална отговорност на държавният служител! Защото сега Еко инспекцията ще напише акт на ловното и реално държавата ще вземе пари от левият си джоб и ще ги премести в десния. Пука им от ловното, че ще им пишат акт, нали няма да го плащат те! Пука му на държавният служител, че държавата сама ще се глобява!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прилича на окоп от фронта в Украйна, вaтенките копаят стотици такива и после ги заравят в тях
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
He e възмoжнo, oт gвe rogини cмe в Пpoмeнaтa...?
7
2
 
8
 
! Отговори
Закривай преди 1 месец
На БГ Андрешко лопата или точилка.Браво на тия изкопали го, това е единственият начин да се защити дюната от АзИС с джипу.ОБАЧЕ сме ЕВРО Андрешковци,Андрейчо няма как да лежи и хвърля кутийките бира и опаковки от семки и чипсове на пясъка и да боде фасове да поникнат. Ако отрежеш на крадеца ръката докато ти краде храната у вас ще го ЛЕЖИШ а той ще БАРА в други къщи през това време с другата ръка.ЗАКРИВАЙ тая л.на дупка.
6
4
 
12
 
! Отговори
Ч. море преди 1 месец
Тези от горското се правят на глупави.Оставка.
5
4
 
9
 
! Отговори
Кан преди 1 месец
Тоя Маринов , ако дойде при мен и заяви. изкопах едни дюни , за да не влизат АТВ та! Бих го уволнил на момента и това щеше да е най малкото последствие за него!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да и какво? Нищо!
3
9
 
10
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
След вдигнатия юмрук срещу мафията борба няма промяната излезе лъжа. Резидента раздели нацията и сега даже държавни предприятаия действат за часни мафиотски интереси. Безнаказаност.
2
1
 
11
 
! Отговори
ан те такааа преди 1 месец
Щом е така, сега съвсем законно, но с лопати да го запълнят.