Важна промяна за винетките, до три глоби на година

Всяка над тях ще се възстановява от АПИ
Обновена: 31 яну 2023 11:14 | 31 яну 2023 11:13, Росен Стойчев
13
Важна промяна за винетките, до три глоби на година
Снимка: БГНЕС

До 3 пъти на година се ограничават глобите от 300 лв. за пътуване без винетка по републиканските пътища.

Още по темата
Това предвиждат приетите на второ четене от ресорната парламентарна комисия промени в Закона за пътищата.

Всяка платена глоба над тези три ще се възстановява от Агенция "Пътна инфраструктура".

Депутатът Николай Нанков обобщи приетите промени, повечето от които бяха гласувани с пълно мнозинство, съобщи БНР.

"Всички нарушители на пътя, които са платили повече от 3 глоби, начислени за една календарна година -  всяка глоба над тези три ще бъде възстановявана от Агенция "Пътна инфраструктура". Втората много важна промяна -  ако имаме сгрешена винетка до 3 символа при закупуване, съответно доказване с разписка за закупена винетка, няма да бъде начислявана такса и глоба. И много важна потребителска тема - при изтичаща винетка, ползвателите ще получават 2 пъти есемес, имейл или друг вид известие, че винетката изтича", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравейте, ако имам 5 глоби за без винетка ако платя 3 другите ще отпаднат ли ?
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Watch : Ами аз честичко сменям колата, понякога наистина не го помня.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаше правителство още, а не се беше разпаднало, до сега вече да имахме винетки на изцяло електронен принцип и единна електронна система. Но явно мнозинството иска да си остане на тази стара система.
10
2
 
4
 
! Отговори
Watch преди 1 година
това да си сгрешиш номера при купуване на винетка е ....значи си много *** тогава!!!! нали изискват талона ,как ще го сгрешат като е пред очите им номера....или аб"далите не си знаят номера и каквото им дойде това казват!?!?
9
0
 
6
 
! Отговори
Честито преди 1 година
"Приходите от винетките не са предназначени за пътно строителство, най-малкото защото са крайно недостатъчно за тази цел. Затова се използват за покриване на други разходи". Цитатът е от бивш министър, не му помня името!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако си платиш глобата с карта ,например на кола на ТОЛ ,глобата е 70лв ,става 300 ако откажеш да я платиш ,не я платиш до 14 дни след получаване на хартиения "фиш" или оспорваш .Та коа някой е платил 5 нарушения по 70 лв ,ще връщат ли пари пак ?
7
2
 
11
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
До Анонимен 4 Толаджийте заедно с катаджийте са най верните гласопадяватели на ГРОБ. После се нареждат граничните, жандармерията, митницата, БАБХ, АПИ и още знайни и незнайни слубички. След това идат фирмите с обществените поръчки. Боко си отглежда фенове с парите от бюджета. Официално. Безнаказано.
6
0
 
13
 
! Отговори
Северозападнала Б-ия преди 1 година
Изобщо на територията на Република България не трябва да има винетки, при положение, че пътят е като на луната. Ако дойдете да видите между Враца и Монтана състоянието на Е-79, ще паднете. Това е път, по който на ден минават стотици товарни превозни средства, а пътя е целият в дупки. От колко години има винетна система, ами резултат няма, поне за гражданите.
5
4
 
14
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
В Турция винетки няма. Обществените пътища са безплатни, а максималната скорост по тях е до 110 км. А качеството и състоянието на пътищата е в пъти по добро от нашето. Защо ли?
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
винетката и толаджийте са измислени от зайчарника в банкя
3
0
 
25
 
! Отговори
Лили снегорина преди 1 година
Винетките са незаконни, не глобите. Държавата е "нарушител", защото въвежда трети данък(такса) за едно и също нещо.Акциз на горивата, общински пътен данък и накрая винетка, за да си караш брачната по дупки, кръпки, неподдържани и необезопасени пътища, а дебелото Лили стана още по-дебело.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а всички други глоби що немат ограничение или ще фалира меверето?
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе! Държавата да се грижи за хората !? сигурно идват избори?Аааа.. вчрно - идват избори!Спокойно, след изорите ще "оправят" отново положението и пак ще си плащаме хиляди на Нашите хора!