Хасково измести по бедност Видин, криза или възможност?

Пандемията се е отраила на областния град
25

Най-бедната област в страната вече не е Видин, а Хасково, сочат данните за икономическия растеж по региони след пандемията.

Не всички обаче са съгласни с тази оценка.

"Това най-вероятно се дължи на различни темпове на възстановяване през 2021 г. Трябва да се има на предвид, че разликите са много малки. Първите 10 области се нареждат в диапазон от 10 000 лв. до 15 000 лв. на човек. Съответно най-вероятно това няма да е последното разместване, което ще видим. Няма да се учудя, ако видим едно възстановяване на предкризисните стойности", коментира икономистът Адриан Николов пред Bulgaria ON AIR.

В самият град жителите са раздвоени - вижда се и кризата, но се откриват и възможности за развитие. Безработицата е ниска, предприятията работят, не липсват и инвестиции.

"Реализация има през 2022 и 2023 г., очакваме големи инвеститори в нашата община. Малко от производствата, които са в Хасково,  правят износ. Ние сме търговски град и бизнесът се занимава с внос и търговия", заяви кметът на Хасково Станислав Дечев.

Само за миналата година в община Хасково са влезли близо 3 млн. лв. от данъци за купуване на коли или имоти, казват още местните власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След тоталното завладване на Кърджали, турците напират към област Хасково, която ще им осигури сухопътна граница с Турция. Нещата не вървят на добре. Общини като Маджарово, Минерани бани и Стамболово безтуй са си турци, а и в града вече барабар с помаците и ромите са поне 30%.
16
1
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Изберете си Чорапа и трети мандат, нали е хасковлия? Асенчо Василев също, кореняк. Нека да пребъде ПРОМЯНАТА хак да ви е; обаче цяла България потъва заради хасковсковисокомерие и алчност; а северна България я отписахте съвсем. Честито, заслужавате да станете най-бедни в чял свят; Корни вече стана милионерка. Не става само с ядене, трябва и акъл (и почтенност), тарикатчета
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делян Добрев и ДПС, добре си управляват града.
14
1
 
6
 
! Отговори
Горд (ГЕРБ) граждани преди 1 година
Работа, работа и пак работа! Доста се потрудихте за този резултат! Евала Станиславе, евала Деляне! Най-бедния град в България, респективно в Европа! Способни сте, само за няколко мандата да превърнете Мюнхен в Мездра.
13
0
 
7
 
! Отговори
Отчаян инвеститор преди 1 година
С *** управление няма инвеститори, няма млади хора. Само търговци, но и те ще избягат. Алчни, некомпетентни и бездарни чиновници вилнеят безнаказано, и като тумор изяждат последните живителни сили на града. Много ТЪПО и жалко! Стига вече ***-ТИИ!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специално този този измерителни е малко не точен на по големите фирми централите са в други населени места, а заводите в други. Така милиарди обороти са примерно в София, а заводите са в други градове. Така половината икономика е в София.
11
0
 
4
 
! Отговори
Aha преди 1 година
*** ще въведе ред в хаоса няма страшно..
10
1
 
12
 
! Отговори
адолф преди 1 година
А колко по добре би звучало Видин измести Хасково по богатство.....
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сериозно ли сте новинарска медия? Щото ако да, просто ви предлагам да се пробвате и на американския пазар директно, ще оценят високо тези купища простотии, които произвеждате всеки ден. Блумбърг ще са особено възторжени. Вярно ли сте свързани с Блумбърг, ама честно?!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЪЗМОЖНОСТ, разбира се. Как мога да започна да пиша и аз статии тук? Това е безобразие някакво, плащат ли ви за това? Ако да - дайте ми тази възможност, моля, че се не трае да гледам как някакви имбтицили взимат заплата за това помиярскко сране.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фифти, фифти! и Хасково и Видин! и не само!
6
0
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Тука в Хасково строят и купуват помаците и турците.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кумгейтците на Делянчо Джуката окрадоха де що можеше у Асковото.
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беднотия в хасково, това майтап ли е,хората са пълни с пари и харчат ли харчат,нещо сте се объркали,Хасково е един от най развиващите се градове
3
2
 
14
 
! Отговори
След като България преди 1 година
е най-бедната страна в Европа, какво чудно има, че областните ни градове си оспорват първото място по беднотия?
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита промяна!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Пандемията се е отраила на областния град" ---------------------------------------------------------------- Пoпов, ти си рeдaктор на този сайт, а не можеш да пишеш.