Кабинетът махна тавана на заплатите за държавни фирми

Максималната заплата надхвърля 17 000 лева
8 фев 2023 22:18, Росен Стойчев
15
Кабинетът махна тавана на заплатите за държавни фирми
Снимка: БГНЕС

Кабинетът махна тавана за заплатите в 17 държавни фирми. Максималната заплата в бордовете и без новата екстра надхвърли 14 000 лева, съобщи Нова Нюз.

Журналистът Таня Петрова следи развитието на Наредбата за публичните предприятия от години. "Става въпрос за дружества, не особено добре управлявани.

Още по темата
Ако се сравнят три варианта на текста - проект, текст и окончателно одобрен, се вижда, че редакциите са довели до премахване на тавана на заплатите в 17 предприятия. Партиите знаят за високите лимити, но никой не ги пипа. Администрацията на Министерски съвет може да отговори чия инициатива е тази промяна", обясни тя.

По думите ѝ възнагражденията стават високи, защото се изчисляват по формула в зависимост от големина на дружеството, активи и размер на печалба. "Тези пари растат винаги когато се вдига минималната работна заплата. Някой трябва да обясни защо е махнат тавана, сред тези 17 предприятия са РВД, БСТ, НКЖИ, Горските предприятия. Като няма таван те какво ще получават?", попита журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: таванфирмизаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Ако въ лъжа -да преям дано
8
1
 
17
 
! Отговори
Дано! преди 1 година
Дано всички частни компании напуснат България заедно със служителите си. Нека останат държавни чиновници, пенсионери и бразилци. Искам да видя кой ще плаща на държавните търтеи заплати, на пенсионерите пенсии, а на бразилците социални помощи.
7
2
 
21
 
! Отговори
Goro преди 1 година
Е тва ако не е хранилка за "наши" ...
6
1
 
18
 
! Отговори
Ухаа преди 1 година
Ей ся якото грабене,тепърва започва!Мързеливи дърти лелки,с отегчително държание,ще взимат по 3бона да не и повече без таван!
5
1
 
27
 
! Отговори
Djo преди 1 година
Значи вече ще взимат по 30 000 не по 14 000 така ли да разбираме докато всички работим за по 1000 лв
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A онзи очилат нисък и грозен г..е,,й дето купува имоти на завишени цени в социалното министерство се циганиха заедно с пернатия за минималната заплата ! Позор си
3
1
 
25
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Ако държавните служители мислеха и работеха за България, щяхме да сме рай и нямаше значение, коя партия ще спечели изборите. Но понеже 80% са търтеи, не заслужават заплатите си.
2
1
 
18
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Кой кабинет назначеният служебен от Радев ли е нали затова шараните гласуваха едни стават много богати а онези дето са излъгани плащат сметката Честита промяна
1
1
 
12
 
! Отговори
Тавани, мавани преди 1 година
тука пълно със шарани ... новият чалга хит в Чалгария