Протест пред Столична община заради сечта в Борисовата градина

Протестиращите настояват за защита на градски забележителности
Обновена: 9 фев 2023 14:07 | 9 фев 2023 14:07, Росен Стойчев
41
Протест пред Столична община заради сечта в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

Десетки недоволни граждани се събраха тази сутрин на протест пред сградата на Столичната община заради сеч в Борисовата градина. Демонстрацията е подкрепена от "Спаси София".

Още по темата


Събралите се настояват паркът и Къпалнята  да бъдат спасени заради благото на софиянци. От "Спаси София" настояват за предприемане на незабавни мерки за връщане на публичния характер на Къпалнята и Летния театър, тяхното възстановяване и осигуряване на широк обществен достъп до тях, каза арх. Росица Николова.

Протестиращите внесоха в сградата на общината и списък с 9 основни искания, сред които всички обекти с обществена функция в Борисовата градина да бъдат публична собственост, забрана на ново строителство и създаване на нормативна база за управление на цялата територия на Парк "Борисова градина", съобщи БНР.

Темата е и в дневния ред на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фирма на Вълка наема фирма на Вълка, за да изсече незаконно десетки дървета в имот, контролиран от фирма на Вълка. И също така, това било само началото. Ако не били гражданите и медиите да ги спрат, трябвало да продължат със сечта. Управляващите от 17 години нямат нищо общо, те нищо не са чули, видели и нищо не зависи от тях. Виновни са Софиянски и международното положение. А техен общински съветник е автор на проекта на Вълка, които пък е утвърден от кмета на Да България, Трайчо Трайков
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Софийският Кирчо-Бонев, защо изтърва калабалъка.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу нацизма! Долу чуждите нацистки знамена от столичната община!
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас отдавна нищо не става с протести. Мафията е завладяла всички сфери на живота ни... А и ние се отучихме да протестираме, хората се обезвериха. Я вижте как то правят в Гърция, Франция...
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно ще строят МОЛ или жилища затова секат
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали гласуваха за герб защо сега протестират
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарете първо на Фъндъкова, второ на ГЕРП и най накрая на техните наследници от ПП! За сегашните/актуални софиянци, нахлули след 90-те години даже и нужник не заслужавате та камо ли градина! Нарочно ползувам този сленг за да ме разбирате! Казано по подобие на един бивш политик искащ отново да е такъв! Първо поколение с обувки!
25
0
 
0
 
! Отговори
мак преди 1 година
Следващият път нека общината сече маркираните дървета, така "бизнесмените" няма да имат свобода да правят каквото си искат. Да покрият разходите на общината + да засадят нови дървета за своя сметка. Иначе, всеки ще прави своеволия с надежда, че ще му се размине или че ще плати смешна глоба и пак ще е на сметка.
24
8
 
3
 
! Отговори
София преди 1 година
Ей ги, жълтопаветните безполезни либерастки павиани. Вместо да отидат да почистят некоя полянка в планината, да посадят некое дърво в парка, те тръгнали да протестират. Ама що ли се изненадвам, тия сигурно ако им дадеш лопата или кирка ще се самозатрият от некадърност, а ако ги пуснеш на Витоша ще отвориш работа на ПСС да ходи да ги спасява или търси.
23
2
 
3
 
! Отговори
София прайда преди 1 година
да нямат пак годишнина нещо??????
22
0
 
3
 
! Отговори
Джендъри за София преди 1 година
Протестчето малко закъсня или по то-точно дойде на време за изборите до 2 април . Аз въобще не си мисля че на тези " десетки недоволни граждани" им е платено през някоя разплащателна платформа ! Будните протестиращи граждани са като едно време през 90 те интервюраните "случайните" минувачи по Канал 1 . Абе да живее демокрацията , да живеe,Харвард, програма Фулбрайт Хуберт и Nexo.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто Спаси София се коалираха с пп и дб, виждам "много подръжници на протестите!P.S. Мен изгубихте както и много други.
20
0
 
3
 
! Отговори
Алена преди 1 година
Занимавате се с глупости, вместо да свършите нещо полезно за обществото! Ако не сте разбрали, г-жа Йорданка Фандъкова вече реши окончателно проблемите в столицата, забранявайки строежите, продажбата на общински имоти и наказвайки сурово отговорните за изсичането на дърветата!
19
0
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
То сечта е разрешена именно от кадър на ДБ-Трайчо Трайков, който по случайност беше и министър при ГЕРБ
18
0
 
3
 
! Отговори
По-хуманно и ефектно преди 1 година
До Анонимен 14 - Да ги нашибат по голо д. публично с пръчка, откършена от някое от онези дървета, които са отсекли. Същото наказание и за тези, които се правят на дръж ми шапката и не взимат мерки срещу подобна сеч, въпреки че са служебно задължени да направят това.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме му на Вълка от протести или от 100 000 бона глоба, докато беше ортак на Баце я купи на безценица. Сега Данчето му дава 50 милина годишно за почистването в София, а столицата тъне в мизерия.
16
0
 
3
 
! Отговори
Баце преди 1 година
Ние сме наи-прозрачното и честно управление и единственото бъдеще на България!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те от общината си продължават с разпродаването на общински терени на свръх ниски цени. Преди 2 седмици всички общински съветници единодушно гласуваха да продадат на Кубрат Пулев общински терен в Драгалевци на цена от 190 лв.кв.м. Само Бонев гласува против. Та в грабежа няма леви, няма десни, всички общински съветници от Да България, ГЕРБ, БСП, Възраждане са обединени единствено в тяхното лично забогатяване.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така наречената "къпалня" е построена със средства на държавата.Но някои дето времето бе тяхно решиха,че всичко е тяхно и разпродаваха наред и Вълка я купи на безценица. Та и до ден днешен. Вместо концесии-директно ги харизваха за символични суми.То и това дето дадоха на концесия едва ли носи някакви приходи в хазната.Някой си избран за кмет -което е временно- продава общинските имоти сякаш са наследство от баща му. И никой не може нищо да направи. От там идват всички останали проблеми.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега, безспорно тези рязали дърветата трябва да бъдат нашибании с камшик. Но като ги видя тия третополови да "протестират" и ми се досира, без извинение.