Пеканов: България в Еврозоната до 2025 година

Страната реално е готова
22 мар 2023 08:45, Росен Стойчев
84
Пеканов: България в Еврозоната до 2025 година
Снимка: БГНЕС

Надявам се България да влезе в Еврозоната на 1 януари 2025 г. Това каза служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов по време на експертен дебат по темата.

"Има формални критерии за влизане на всяка една страна в Еврозоната, въпрос на време е България да ги изпълни. Критерият за инфлация остава, но тя така или иначе ще се успокои", допълни той.

Още по темата


"Българската икономика се движи с тази на Еврозоната, което означава, че ние сме готови", отбеляза служебният вицепремиер по управление на европейските средства, цитиран от БГНЕС.

Пеканов заяви, че България е член на ЕС от 15 г., а българските граждани и бизнес често правят трансакции в лева и в евро. Той допълни, че над 1,5 млрд. евро се изпращат в България, но при превалутирането се губи част от сумата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Странно преди 1 година
Спорих вчера с един привърженик на еврото, казва ми "' лихвите щели да паднат"" ,аз му отговорих не искам живот на кредит, а нормални доходи. С приемането на Еврото, България ще бъде прегазена, заличена, тогава какво ще правите, въжето.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политици, които не насърчават българското производство НЕ СА НИ НУЖНИ !!!
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хиляди закончета и наредби притискат работодателите. От своя страна , за да не фалират, работодателите притискат работниците. Резултатът е ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ, ИЛИ ЕМИГРИРАТ ! ЗАКОНИТЕ ДА ПООЩРЯВАТ РОДНОТО ПРОИЗВОДСТВО !!!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния д... Вец който тръгва да ни обеснява какви ползи щели сме да имаме от влизането ни Евро мафията.
46
0
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 1 година
Това микере е от котилото на Кирчо и кокорчи,аааа и ристю ,шкембака.
45
8
 
1
 
! Отговори
Кан преди 1 година
Еврозоната не е приемане на една валута. Тя е правила за банките за политиката по фунансите, за данъчните закони о най вече контрол . Такъв контрол, че да не могат фирмите да си крият печалбите с банкови машинации. С излизане на светло печалбите им ще се повиши производителността на труда това винаги повишава доходите. Страх от правилата и силно желание да се крият доходите ни отдалечи от Еврозоната. Със любезното съдействие на Президента Радев и мекереттатта му.
44
2
 
0
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Как иззлъга тоя прди година каза , че влизането в Еврозоната е приоритет и реална възможност за България от 01.01 2023г. Сега няма право да говори този човек е привален и е измамник!
43
1
 
1
 
! Отговори
В. преди 1 година
Къде ти е резервния план без парите за възстановяване, защото не трябва да се затваря енергетиката, а трябва и финансиране за нова реколта?
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя си въобразява и се мисли че е в час във всичко ,ама надали
41
2
 
3
 
! Отговори
фаэа преди 1 година
До МСАХахаха, наистина прилича на комсомолското секретарче на класа, винаги готов, винаги надупен на правата вяра.
40
2
 
7
 
! Отговори
От влизане преди 1 година
в еврозоната има смисъл само ако сме в Шенген - да ходиме навсякъде свободно и да си пазаруваме свободно без да се занимаваме с превалутиране и съответно плащане на дребни комисионни, както и да може да се облекчи туризма на хора от евросъюза, обаче ако трябва да чакаме по два часа на опашка по границите няма смисъл - въвеждане на еврото е просто да се правим на интересни и някои управляващи да откраднат валутния резерв.
39
5
 
3
 
! Отговори
Сенеката преди 1 година
Въобще не разбирам дебата за или против еврото......опасявам се че противниците на еврото си мечтаят за рублата......трябва да решим или влизаме в еврозоната или махаме валутният борд...но това което имаме в момента като лев не е национална валута в истинският смисъл...
38
2
 
8
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Това и Т.О забравило , че си е играло с Тошко Славков , но днес евроатлантик, срамува се от леви...я си произход. Тъжно
37
4
 
10
 
! Отговори
Хайл преди 1 година
Съд,присъда и ЗАТВОР ЗА ПЕКАНОВЦИТЕ ИСКАЩИ УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.НЕ ГИ ЛИ УНИЩОЖИМ,ЛИЧНО ТЕ ЩЕ НИ ЗАТРИЯТ
36
2
 
5
 
! Отговори
Олег преди 1 година
В интерес на истината бях в публиката на този дебат вчера.Главният въпрос беше "Готова ли е България за влизане в еврозоната сега?"В началото на дебата имаше гласуване - 41 ЗА, 42 ПРОТИВ. След края на дебата имаше повторно гласуване, този път повече хора гласуваха -41 ЗА, 47 ПРОТИВ.На въпросите от публиката и двамата дебатьори отговаряха политкоректно, което е разбираемо донякъде, но убива малко цялостната концепция за свободна реч.
35
2
 
5
 
! Отговори
Бай Шиле икономист преди 1 година
Тва евро е като светлия комунизъм - все идва, ама не идва.А все преизпълняваме петилетките....
34
2
 
3
 
! Отговори
Альоууу...Запеканкаа преди 1 година
Айде ЪРѝ У ЛЕВО...!
33
4
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
И ЗАЩО НИ НАСИЛВАТЕ ??? ХОРАТА НЕ ВИ ТЪРПЯТ !!!
32
7
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 1 година
А защо виното е сухо? Не разбрахте, че това е някаква антилогика от безсилие тип Копейкин. А защо 21 страни са в Еврозоната, а само 7 са отвън. Защо страни с подобни проблеми като Черна Гора, макар че са извън ЕС, са в еврозоната. Пословични ставате с това "Да, ама..."
31
11
 
8
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Пеканов поне до сега е доказал,че е отговорен човек,добър професионалист.Той затова и се разграничи, не разреши да го повлекат мошениците на ,, промяната"