Вариантите за поевтиняване на храните

Нов вариант за надценките при продуктите
25 мар 2023 21:35, Росен Стойчев
35
Вариантите за поевтиняване на храните
Снимка: БГНЕС

Таван на надценките да има за един-два продукта от група на основните храни. Това е последното намерение на служебната власт по отношение на ограничението на печалбите, които налагат магазините.

Обяви го министърът на икономиката Никола Стоянов пред Нова.

Таванът на надценките може да се случи едва, когато той бъде разписан в закон или друг документ и този текст бъде приет от Народното събрание.

Още по темата


Припомняме, че големите търговски вериги се обявиха категорично против подобна мярка и дадоха заявка, че ще я обжалват в съда.

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов заяви, че има нова идея за таван на надценките. Да има такъв само за отделни продукти от основните храни.

“1 до 2 артикула от продуктова група. Така, че и потребителите в затруднено положение да могат да пазаруват стоки на по-ниски цени, а и пазарът да бъде минимално изкривен”, предложи Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: хранирешениедомати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 1 година
от украйна, хем храна хем и за гориво в козлодуй става
19
0
 
8
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
пълним гушите на най-богатата немска фамилия Шварц собственик на веригите Кауфланд и Лидл, които ни пробутват залежалите при тях ***, толкова ли няма кой да направи български магазини...
18
0
 
7
 
! Отговори
бай Наш преди 1 година
най-сигурния начин да намалят цените на храните е да пуснат във всеки град по един истински пазар за родни производители - без посредници, без борси, с БАБХ контрол на място, така хем ще си купуваме прясно от село, хем няма да ни лъжат веригите с вносни ***, хем ще стимулират родното производство. Ама няма комисионни...
17
2
 
5
 
! Отговори
Стар човек преди 1 година
Помним как Жан сложи и план и таван и........фалирахме за пореден път! Тази сутрин гледам и слушам Жаблянов как каканиже същите Виденовски локуми ,как социализмът щял да оправи държавата!?!?Тези хора не се вслушаха в извода на идола си Т.Живков ,че ,,СоциализЪма се оказа едно недоносче"и се провали в световен мащаб!...Тавани,заповеди ,война с търговците ще доведе до още по голям хаос и инфлация-играхме го през 96-97ма!
16
1
 
15
 
! Отговори
българин преди 1 година
Вариантът е само един-да започнем да произвеждаме много,ама мното плодове,зеленчуци,месо и мляко.Аз съм от село,но много отдавна установих нещо:Българинът иска,ако може с една оранжерия от 100кв.м. ,или микростадо ог 10 овце,да стане милионер.Това доказва нашата глупава и мързелива същност.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има прозрачност на фирмите и да се види кой ни дере кожите за да не купуваме от него!
14
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 евро=5 лв
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пълен диетичен режим поради празни портмонета
12
3
 
6
 
! Отговори
Жан преди 1 година
Кокорчо е виновен още като служебен министър 21 година наду инфлацията нарочно за да казва как вдигнал доходите с повече сабрани данаците от инфлацията, но не предвиди войната. Не искам измислена пенсия с която да не мога да си купя нищо
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се появят един куп фирми посредници за опаковане транспорт и така нататък и цените на кашкавала под контрол ще стане 50 лв. Личи си че Радев е червен тън
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . големите търговски вериги се обявиха категорично против подобна мярка и дадоха заявка, че ще я обжалват в съда. . . . . големите търговски вериги - български ли са! Ще я обжалват в съда - пред кой съд? Ако е български се знае, че Гешев нищо няма да направи, освен ако . . . . .! Значи варианти много, ама няма реализатори!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се окаже, че наглата тиква държеше инфлацията под контрол с консервативна фискална политика. А сега при либерализацията какво мислите, че ще получите, растеж на доходите, да. Но по-голям растеж на цените. Резултатно по-ниска покупателна способност.Всички мислят, че на запад е рай. Но там има данъци и такси върху всичко. Съдират кожата на всеки реализирал се висшист. А за другите така или иначе развитие не се предлага. Освен чат- пат протести, които да задържат и без това ниският стандарт.
8
0
 
7
 
! Отговори
contractor преди 1 година
Някой тука мисли ли да купува прасета? Аз лично ако се напъна малко мога почти никаква храна да не купувам, даже хляб. Единствено естествения мързел ме спира, искам но нямам мотивация.
7
8
 
5
 
! Отговори
contractor преди 1 година
Купете си мотики, но това не е еврорейски вариант разбира се.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде някой да организира една чиста неполитическа и елементарна кампания. Залепяне на скрийншотове от цени в чужбина върху цените на скъпите стоки у нас. Да, ще ги махат бързо, но ако повече хора го правят поне ще има ефект.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нещо ще поевтинее когато спре да се купува !
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доходите да се удвоят
3
0
 
11
 
! Отговори
КЗК = ОПГ преди 1 година
Явно в България почвата си е мутрешка. Дойдоха тука и всички тези чуждестранни вериги магазини и всички станаха алчни мутри. Справка: не само цените в същите вериги магазини на Запад са по-ниски от тук, но там намаляват цените на продуктите ДРАСТИЧНО поне 1-2 месеца преди изтичането на годността. А като останат 2 седмици - ДАРЯВАТ ХРАНАТА БЕЗПЛАТНО на специални места. Имам приятели които обиколиха без пари цяла Европа така на стоп и с ядене от тези храни
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зърното падна с 30 % , а веригите вдигнаха хляба .
1
1
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
"Припомняме, че големите търговски вериги се обявиха категорично против подобна мярка и дадоха заявка"--Е какво големите търговски вериги ли управляват страната