Българите подкрепят държавни регулации за поскъпването

Това показва ново проучване
27 мар 2023 17:37, Росен Стойчев
17
Българите подкрепят държавни регулации за поскъпването
Снимка: БГНЕС

Над 80% от домакинствата ограничават потреблението на хранителни стоки, плодове и зеленчуци заради високите цени на храни.

Още по темата
83% от хората смятат, че търговските надценки трябва да бъдат ограничени от държавата. Проучването е проведено в периода от 14 до 19 март, съобщи Нова.

Според Светлин Тачев от "Галъп Интернешънъл Болкан" българските граждани са съгласни с различните държавни регулации за контрол на цените. "Популизмът, който се използва предизборно, трябва да премине в реални действия. Пазарно трябва да се облекчи българския избирател. Няма съпротива срещу регулацията на високите цени от страна на държавата", посочи той.

По думите му идеята за държавни магазини за регулация на цените, също се приема добре от хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Седим на преди 1 година
на топлите дивани и пак ще се оправдаваме, че няма за Кой да гласуваме. Да, ама не. Поне 2 партии на пръв прочит видях, които не са част от статуквото, което изпълнява нарежданията на Господарите за масово следене и редуциране на населението. Гледайте Сноудън, Асандж, Марк Стил, Катрин Остин Фитц, това са хора били дълбоко в системата и управлението й. Форуми Давос. Поне мислете за децата си и тяхното здраве.
16
1
 
0
 
! Отговори
Да попитам Народа? преди 1 година
Къде бяхте уважаеми съграждани, когато малцината българи, живели на Запад, предупр какво са ЕС, МВФ, СБ, че това са субсидии и квоти, заеми, дългови спирали и превземане на пазари, лобисти, ТНК-та и други. Наричахте хората - ***? Хак да ви е! Стигнахте до бръмбари в чиниите. Ползвате технологии, които дори меж. ерудити в медицината и технологииге ви предупредиха, че са опасни! Жестокият извод, няма държави, има организации финансирани от Корпорации. Каза ви го и Тръмп. Целта е редуциране!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
липса на стоки??? при свръх производство и пълни складове .....спекула . Задържат стока на висока цена. Няма да има липса , егати нелогочни икономисти
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аграрното ни стопанство е на ниво отпреди хилядолетия. Да сте чували за цикличните периоди на слънчеви изригвания и междупланетарни влияния ? Периодични суши, повишени температури или застудявания, които са траяли с години, през хилядолетната история на човечеството ? Докога ще разчитаме на това, че Господ е българин ? Холандците защо са заляли Европа с храни ? От 30 години университетите им имат производствени бази и внедряват електроника и роботика в аграрния сектор !
13
0
 
0
 
! Отговори
Кои 80%? преди 1 година
Пак ли стъкмистика от рода на :"Попитахме 20 души мотаещи се на Орлов мост..." или го чухте на Женския пазар от агенция ЕЖК (една жена каза)? Стъкмистиката може да си я поставете дълбоко в п................................!!!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе и Хитлер е започнал така праща евреите на почивка. Първо спира магазините на евреите.Сега така поскъпнаха цените, че беден не може да си купи нищо.После лекарства няма.Чакам да ни по съберем бедните и да ни деппртират в някои лагер да работим, уж на почивка. Това европейско мислене сме го чували.
11
2
 
1
 
! Отговори
ДО 10 преди 1 година
До ObserverТОВА не е вярно . точно либеразлицията на пазара осоводоби цените да станат толкова виоски едно време при Луканов . а не държАвната регулация .разбира вие сте иконОмически негорамотен и няма как да разберете това ! жалко за БГ
10
1
 
6
 
! Отговори
Observer преди 1 година
Държавни регулации.... Това автоматично води до липса на стоки и спекула. Май ще си припомним Лукановата зима и на Жан.
9
0
 
3
 
! Отговори
contractor преди 1 година
Иване, как я мислиш тая да стане?
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и ако може без отровно украинско зърно ,слънчоглед на олио и светещи от радиация украински яйца,защо върнаха зърното от Африка,защото го провериха,а тук безмитно и по зелени коридори без фитосанитарен контрол.
7
0
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
е как да не високи цените като 40-50 лв ти е кило луканка а кашквал ти е 30-40 лв ! парното в СФ е най-скъпото в цяла Европа за 1 -2 радиотра плащаш по 200-300 лв на месец... изобщо не мислите в тая "държава " жалко за БГ
6
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Вие му казвате не пазарувай от тези вериги спекуланти за да паднат цените,а той народа точно там тича?!Значи не му е скъпо и си го заслужава.
5
0
 
7
 
! Отговори
росенчо преди 1 година
не е ли против поскъпването!?: демек народа го подкрепя така излиза както си написал Българите подкрепят държавни регулации за поскъпването
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжци,никой няма да разбие монополистите.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата трябва да глоби веригите по няколко милиона най-малкото защото предпочитат да изхвърлят половината и да продават на двойни цени което си го признаха за кашкавала.
2
8
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Не са високи цените. Заплатите са ниски.
1
1
 
4
 
! Отговори
Men преди 1 година
И като се материализират реалните действия под формата на празни рафтове, злобарчетата интересно какво друго ще подхваната, щото вече стана ясно че на едно поне 50% от хората тук все някой нещо трябва да ома дава