Чадъри и шезлонги по морето на места ще достигнат 50 лева?

Това показват първите резултати при новите търгове за отдаване под наем на плажовете
30 мар 2023 12:40, Стела Стоянова
82
Чадъри и шезлонги по морето на места ще достигнат 50 лева?
Снимка БГНЕС

Предложените цени за чадъри и шезлонги при новите търгове за отдаване под наем на плажове по Българското Черноморие достигат 50 лв. Това показват първите резултати от избраните фирми и подписани заповеди от министъра на туризма Илин Димитров, установи проверка на TravelNews в проведените процедури.

До момента са определени трима наематели от близо 50 търга, като конкурси се провеждат всеки ден. Плажовете се отдават под наем за 5 години.

Най-висока наема цена е достигната за плаж “Младост ММЦ Приморско“ от 251 900 лв. без ДДС на година. За победител е определена фирмата „Ем Би Би Турист“ ЕООД със собственик Михаил Борисов. Тя предлага максимална цена за чадър и шезлонг от 50 лв., показва заповедта на министъра. Началната цена на търга започваше от 117 153 лв. без ДДС.

На много от плажовете обаче ще бъдат запазени цените от миналата година, тъй като са достигнали пределната си стойност съгласно договора за концесия.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: моречадъришезлонги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Вярно, че има инфлация но, ако реша да ви продавам марули за Великден по 200 лева парчето, ще купите ли. Щот аз на море няма да стъпя! Не ви искам ресторантите, нито хотелите, нито дори и гръцки варианти. Баста! И без тях ще поминем.
63
0
 
1
 
! Отговори
Velos преди 1 година
От 98 г. съм в туристическият бранш. Чалга *** му е хубаво да го цакат стабилно, не само с чадър и шезлонг. Обича застояла, развалена храна, мръсни чаршафи,счупени *** и неработещи казанчета. О, а алкохола менте му е любим. Разбира се на тройна цена. *** чалга комбеле обаче си плаща и се кефи.
62
0
 
9
 
! Отговори
Янко преди 1 година
50 кинта за чадър ли ?Али Бегай от тука
61
2
 
2
 
! Отговори
Непукист преди 1 година
До Доко.Сравнението просто не е правилно. Има гръцки плажове, които са безплатни, но ако отидеш на топ островите или топ плажовете, само шезлонгът почва от 100 евро. Без бира и кафе. И най-важното, което не трябва да се забравя. Причината за тези цени е, че държавата отдава плажовете чрез търг на този, които плати най-много. Причината за тези цени са концесионните такси, а не нещо друго. Причината е малоумното управление на плажовете от държавата. Тук вече има какво да се поучим от Гърция.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз предлагам чедър с плажна кърпа-100 лв, на първа линия, петдесет см. от вълните.
59
0
 
17
 
! Отговори
Доко преди 1 година
Майко мила, 50лв за чадър и шезлонг!! За 25 евро на гръцки плаж ще получиш две бири, две безалкохолни и два сандвича!! Или с други думи цял ден на плажа. Само че там няма батки на бариера, искащи 10лв за паркинг, няма развалена храна по хотелите и заведенията, няма хъхрещи търговци, няма я оная специфичната "миризма". Има тюркоазени плажове и приветливи домакини.
58
0
 
19
 
! Отговори
хм преди 1 година
За седем дена са 700 лева ей така хвърлени на вятъра. После, ама в Гърция било малко по-скъпо. Като си калкулираш всичко, излзиа дори малко по-евтино. А доброто обслужване и чистотата ти идват горница. П.П. В Гърция никъде не съм плащал паркинг. Хубавите плажове имат безплатен паркинг със сенници. В градчетата винаги се намира къде да паркираш и 1 ст не са ми поискали. Няма никакъв дерт с полиция, мутри и тарикати.
57
0
 
19
 
! Отговори
хм преди 1 година
Нека и 100 лева да ги направят! Няма лошо. Само да не ревнат още юли, че няма туристи, не могат да си избият концесиите и държавата да помага. Местните хотелиери и кръчмари така ли не разбират, че заради цените на плажа губят клиентите. Да не съм мръднал да давам по 100 лева на ден за 2 чадъра и 4 шезлонга за мен, жената и децата, като за тези пари в Гърция си ги ползваме и цял ден пием фрапета, шейкове, водички и ядем клубни сандвичи, че и за плодова салата има.
56
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре. Така ще разкарат нахалните нискобюджетни туристи от плажа и ще може да се почива спокойно.
55
1
 
18
 
! Отговори
РусенецЪ преди 1 година
Русе-Камчия-Русе ми е 50 лева гориво. И шезлонги, и чадъри си имам в багажника, и автохладилник, и газов котлон, и грил тиган и т.н. в 9:00 тръгваме от Русе, в 11:00 сме на плажа, в 16:00 аз вече съм опит от ракии и бири, та жената кара на връщане, в 19:00 сме в собствената си баня и спим в собственото легло. Разход за 4-***, около 70 лева с пържолите и салатите. Утре ако ни скимне - пак. За сиромах като мен си е идеално.
54
0
 
12
 
! Отговори
позор преди 1 година
малко е, да вдигнат още цените хахаха че с тези цени ще се избиват за сянка хахах
53
0
 
18
 
! Отговори
Бегам преди 1 година
Вече съм запазил за семейството ми. Юни- Турция ултра Ол Инклузив, началото на Септември - Гърция. 3 семейства в къща на 50 метра от брега за 80 евро нощувка за къщата. Успех
52
0
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
За 50лв на ден само за чадър определено можеш да отидеш къде ли не по света....ще ти се върже самолета, а нощувката е сходна работа. Ще нося чадър и няма да ползвам шезлонги.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е па ако ще и 500 лева да ги правят, повече от 10 лева не давам. Ако някой му се дават 500 лева да дава.
50
0
 
7
 
! Отговори
направо да променят преди 1 година
цените от миналата година, тъй като са достигнали пределната си стойност съгласно договора за концесия.
49
2
 
12
 
! Отговори
Да преди 1 година
Това е начина. Цената на шезлонга ще е толкова, колкото си готов да платиш. Могат и по 400 лева да го дават, щом Ема хора, които ще го наемат.
48
1
 
15
 
! Отговори
... преди 1 година
В Дубай по време на сезона шезлонг може да бъде нает за 500 лв(ако не се пазариш). Спокойно! Имате още мегдан да качвате цените! Слънцето е безплатно, а сянката е скъпа :) 50 кинта! К'во му плащаш :) Аз съм в Малта тази година! По-евтино ми идва :)
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
52 и би ли разкрил защо така смяташ ? или повтаряме едно и също като папагали ? сега ще кажеш инфлацията опорката на хората със слабо желания да размишляват самостоятелно
46
14
 
5
 
! Отговори
На Кирчо електората преди 1 година
Ах, бленуваната промяна!
45
17
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Искахте Киро, получихте Киро.