Повечето хора в София не обръщат внимание на рекламите

Това показва ново проучване
3 юни 2023 14:35, Росен Стойчев
30
Повечето хора в София не обръщат внимание на рекламите
Снимка: БГНЕС

Социологическо проучване в София е показало, че над 60% от хората не обръщат никакво внимание на рекламните брошури, които намират в пощенските си кутии.

Още по темата
Проучването е на агенция "Тренд". Проведена е през април като част от проекта „СТОП на рекламата!“.

Според изследването само година след стартиране на механизма “Стоп на рекламата”, той вече е разпознаваем от 30% от анкетираните. 10% от анкетираните твърдят, че вече имат залепен стикер “Стоп реклама”, а други 2% са имали, но е бил отлепен. Според мнозинството от тях след поставянето на стикера той е дал резултат. При 46% рекламата е намаляла значително, а при 25% е спряла напълно.  

Столичани масово смятат, че ако търговските вериги спазват ограниченията срещу неадресната хартиена реклама, това ще допринесе за опазването на околната среда.


30
Още по темата: Софиярекламапроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Науката твърди, че хората развиват огромен интерес към билбордовете само дни след интервенция в челния лоб. Но тези хора са единици, и наистина ли инвестициите в реклама са предназначени за тях? Може би не си струва, като теглиш чертата.
26
0
 
1
 
! Отговори
До как да спре преди 3 месеца
"Докато хапвате" си е като от реклама. Всички "хапваме" постоянно. Много е дразнещо. Много реклами си изгледал, не се преструвай.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рекламите са за какво да не купувам,а не какво да купувам
24
0
 
12
 
! Отговори
как да спре преди 3 месеца
Рекламите по телевизиите са невероятно гнусни. Спасението е да изключите звука и да отидете за кратко да си свършите нещо. Понякога изпускам нещо от филма или предаването което гледам, но така е по-добре, отколкото да хвана нещо от рекламите. Представете си рекламите на излизащото . ... от дебелото черво или ноктите с гъбички или интимни проблеми или кървав проблем с венците или простата и урината и т.н през 15 мин. вечер след работа докато хапвате.
23
0
 
3
 
! Отговори
мдааа преди 3 месеца
не е вярно , новософиянците ги събират за да ги занесат на село за подпалки !
22
0
 
10
 
! Отговори
хаха преди 3 месеца
листчетата от пощенската кутия отиват директно в кофата, а за нета си има адблокер, кой ти чете реклами, да се спасяват
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако блокерите за реклами не ви работят както трябва, можете да пробвате да си инсталирате Brave browser, който е безплатен и би трябвало да блокира всички реклами автоматично.
20
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 3 месеца
Никакъв смисъл. Само се унищожават дървета. Да се пускат реклами в нета също няма полза. Само цъкаме на хикса и се дразним. По тв също-нямам спомен от кога не съм взимала нещо рекламирано там. Само препоръка от познати и лично тестване. По-добре да се раздават тестери в магазините и да се правят промоции.
19
0
 
7
 
! Отговори
Да! Да! Да! преди 3 месеца
Няма нужда от *** и тотално безмислени хартиени реклами!
18
1
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 3 месеца
Най добрата реклама в София е в метрото, защото там са хората. Другата реклама е само пари за нищо. Трябва да бъдат забранени рекламите на дамски превръзки по обяд и вечеря. Как по западните телевизии рекламират маскара,а по българските тампони, превръзки и хапчета за интимни неразположения
17
1
 
19
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 месеца
Нито хартиени,нито телевизионни реклами ме интересуват.Телевизия не гледам,а хартиените брошури- директно в коша,или си правя фунии,в които чопля слънчоглед.
16
0
 
29
 
! Отговори
Без реклами! преди 3 месеца
То и на ТВ рекламите никой не обръща внимание, не се научиха, че в 21 век реклама се прави ненатрапчиво и по интелигентен начин и когато досаждаш на хората неминуемо се получава обратният ефект - антиреклама! Хеле пък 5 минутен блок, който ти спира нещо интересно; компа уби телевизора, ад-блокера уби досадната реклама!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При нас под пощенските кутии на входа от години ползваме кашон, всеки си изрива натиканите реклами директно в него, по някое време минават некaкви, събират ги и ги носят във вторични суровини
14
12
 
2
 
! Отговори
Потребител преди 3 месеца
според мен рекламите са полезни защото ни информират за изгодни оферти от които да се възползваме.да си заградиш сирене,кафе... И да одиш а си ги купиш
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както казват хората по-долу - нужно нещо са хартиените реклами - за поркиване на ястия, за подпалки... Жалко, че в наше село никой не носи та трява да купуваме евтини вестници за целта...
12
1
 
16
 
! Отговори
T преди 3 месеца
Заради това замърсяване с реклами, вече и половината знаци не ги виждаме. Нито е смешно, нито е безопасно това.
11
0
 
14
 
! Отговори
Какво пък толкоз преди 3 месеца
На съседните магазини като ми пускат реклами ги разбирам. Защо обаче тъпчат реклами на Фантастико, което е на забутана уличка на 4-5 километра от нас, не мога да предположа.
10
0
 
6
 
! Отговори
090 преди 3 месеца
До Анонимен 8 -- Г-е, сложете се Add Block + и няма вече реклами алчни.
9
1
 
21
 
! Отговори
Реклама преди 3 месеца
Щом нещо се рекламира, значи е ***, хубавите неща нямат нужда от реклама :)
8
0
 
1
 
! Отговори
Маркетингова мъдрост преди 3 месеца
Като има трафик гелдат,за да има трафик требва ремонти и тесни улици ;)