17-годишен спаси две момчета, влезли в бурното море в Бургас

Излъгали баба си, че отиват на плаж с бащата на единия
Обновена: 4 юни 2023 20:10 | 4 юни 2023 18:08, Йоана Цонева
22
17-годишен спаси две момчета, влезли в бурното море в Бургас
Снимка: БГНЕС

Две момчета на 8 и 14 г., влезли в бурното море на Централния плаж в Бургас, са спасени на косъм от удавяне днес следобед.

По данни на полицията двете момчета, които са с обща майка, но различни бащи, излъгали баба си, че отиват на плаж с бащата на единия, но пристигнали сами. Майка им работела в чужбина.

Разпънали хавлиите край вълнолома на пристанището и решили да се изкъпят, като не преценили опасността от бурното море и отривистите пориви на вятъра.

Около 13,55 ч. случаен младеж чул виковете им за помощ и ги извадил от водата, а след това позвънил в полицията. На място се отзовали служители на бургаската жандармерия, общински инспектори и екип на “Спешна помощ”. Поради възрастта си и уплахата, получен вследствие на инцидента, децата са откарани и прегледани в болницата, след което са освободени, уточни говорителят на ОД МВР Цветелина Рандева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир преди 10 месеца
Браво Ники, двама човека останаха живи заради теб. ПОКЛОН!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И двамата бащи ли да от квартал ,,Победа"...
13
1
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 10 месеца
Двамата бащи сигурно опрашват други женски и зареждат фурни.
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Николай Христов се казва момчето от СУ Константин Петканов. А това, здрасти че е само на 17 само може да ни радва. Значи все пак и сред младежите и съвестни и читави деца. Браво Николай - България има нужда от повече като теб.
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Името на момчето напишете! Не е срамно! Напротив. Браво!
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е нещо истинско, постъпка на стойностен човек. Да спасиш живот и то не един, а два. Браво на момчето, защо го държат в тайна, като че ли е престъпник? Обикновено тях пазят.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво ! :)
8
0
 
31
 
! Отговори
ДА преди 10 месеца
браво на младежа ! нямам представа каква трябва да бъде наградата за такова нещо , но едно благодаря казано от сърце е много нещо .
7
0
 
32
 
! Отговори
Вихо преди 10 месеца
Браво име и снимка , за пример е.
6
0
 
34
 
! Отговори
Седераст преди 10 месеца
Това "момче" има ли възраст и име? Заслужава да то напишете, за да са горди родителите му, съседите му, работодателя му примерно...
5
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А бащата къде е бил ? Натискал някоя май...
4
1
 
34
 
! Отговори
Браво преди 10 месеца
Вадил съм глътнат език, но удавник не съм спасявал и дано не ми се налага.В един филм показваха как става, като стигнеш до него заставаш откъм гърба му, заключваш си едната ръка около врата му, а с другата ръка и с краката плуваш назад.Идеята е, че така му като си му в гръб давещия се не може да те стигне с ръцете си и в паниката си да те потопи с него под водата.Но ако наблизо има спасител викнете него и не се правете на герои.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Индтимктът на ксчествения Човек е винаги да помага, да спасява. Ценят ли се Човеците в България?
2
1
 
78
 
! Отговори
Бургас до 1 преди 10 месеца
Прав си - момчето заслужава награда.Първо - спасил е не едно, а две деца, влязъл е два пъти в бурно море, а като прибавиш, че водата още е студена и риска от схващане е висок, то тоя младеж БУКВАЛНО е рискувал живота си.Браво на него.Благодаря му лично без да познавам децата. Евала момче!!!
1
2
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Една хубава новина в тоя сайт.... А това момче дето ги е спасило заслужава награда, ама не някаква измислена грамота и потупване по рамото, ами да му дадат някой лев или пък да му платят едноседмична почивка за него и приятелката му. И без това храним хиляди уккри, талибани и роми, така че нека не се стискаме за човек, който наистина заслужава такъв жест.