Срещу джигитите: Задава ли се "Зона 30 км/ч" в градовете?

Идея за голямо ограничаване на скоростта
Обновена: 19 сеп 2023 10:11 | 19 сеп 2023 10:06, Росен Стойчев
58
Срещу джигитите: Задава ли се "Зона 30 км/ч" в градовете?
Снимка: БГНЕС

Властта обмисля ограничение на скоростта в градовете до 30 км/ч.

По този случай Светослав Васев, експерт в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата" каза: „Идеята за 30-километровите в час зони означава в зоните на кварталните карета, там където се движат и автомобили и пешеходци и велосипедисти, инфраструктурата да бъде такава, че да не позволява водачите да нарушават правилата за движение. „Зона 30” означава не просто поставяне на знак с ограничение, а още инфраструктурни мерки като изнесени тротоари, повдигнати пешеходни пътеки и кръстовища.”

„Промяната в пътищата ще се приоритизира посредством анализи. Тези, пътни артерии, които извеждат транспортните потоци трябва да останат с по-високи максимално допустими скорости. Такива са Цариградско шосе, Ботевградско шосе, Околовръстното и скоростните тангенти”, заяви Васев.

Още по темата

„Държавна агенция по безопасност на пътищата смята, че би трябвало дори във всички  градове максималната допустима скорост трябва да е 30 км/ч. Хората се притесняват, че по този начин ще се увеличат задръстванията, но искам да отбележа, че за отвеждащите артерии това решение няма да се прилага”, посочи Светослав Васев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: градидея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Надрусаните с колетата са пъроблемпърва категория, но никой не взема мерки.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Направете ограничението 10 км направо!?
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
е ок де нали така ще има повече вредни газове и да не забравяме както сега е много модерно емисии на ПАРНИКОВИ ГАЗОВЕ. Значи затваряме производства под безумния предлог, че изпускали много въглеродни емисии които били парникови газове ( което е 100% МАЛО -УМИЕ ) но за сметка на това ще вкараме колите в режим в който те изпусскат много повече вредни газове, сажди, азотни и серни окиси.. а и да не забравим СО2, който де -билите нарочиха за опасен за земята. Докога с тази тъ -пота бре хора?
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
в ст. загора вече има зони с 5км/ч, предприети са и други мерки за намаляване на скоростта като например частично премахване на пътната настилка на произволни части от пътната лента и изкопи по 1-5м дълбоки по средата на улицата:))))
22
0
 
1
 
! Отговори
AXE преди 7 месеца
Абе ***, знаете ли че още от татово време и младост и люлин и пред всички жилищни квартали имаше големи табели "жилищна зона 30км/ч" с нарисувани играещи деца и още няколко картинки.....Вие топлата ли вода измисляте....добре забравеното старо....... полуид...и, пълните ***...и поне се знаят.................
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В кварталите на София не може да се кара с повече. Пътищата са така разбити, че ще си строшиш колата с по-висока скорост. Всичко е в руини.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако ще и 10 км да направят ограничението няма да има ефект докато не се подобри контрола!!!!!Всичко е в контрола и прилагането на санкции а не в ограниченията!!
19
1
 
8
 
! Отговори
aaa преди 7 месеца
Пълно безумие. Само ще се създадат излишни задръствания. За междублоковите улички в кварталите до колкото знам и сега си има 30км ограничение/препоръка, просто не са поставени знаци.
18
2
 
16
 
! Отговори
Срещу бръмчащите преди 7 месеца
на мотори и коли джигити: Задава ли се глоби в градовете за бръмчене между 22 и 8 ч когато тормозят хората когато спят?смешна работа във всичко
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тука е пълно е откровени оолиииигоффрении 100000 пъти ви казаха, че при 50 км/ч спирачен път е около 10 м. тия продължават да се надъхват, че нямало почти спирачен път при тая скорост и им се давели колите. Пука ни за ш..ите ви таралясници, давете ги но не убивайте невинни. Пред училища на пешеходни пътеки всеки ден ме изпреварват с 50 км и повече ей такива специалисти
16
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Когато има трафик не се поставят ограничения на скорост!!! Ако бяха учили поне малко щяха да се хванат за неправилно поставени пешеходни пътеки!При наличието на подлез на НДК общината го отдава под наем за дискотека а отгоре да се трепат с блажна боя и пешеходна пътека!!!Това са престъпници не шофьорите Къде са псевдо експертите тогава ААААА
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АБЕ! Нитож една катастрофа не е със ограничението на скоростта! Оня с "99 км" смаза Милен, и Семерджиев беше тройно на ограниченията, и с 80 км пияния сгази момчето при ограничение 40, и на Сливница беше с бясна скорост! Катастрофи НЕ СТАВАТ ЩОТО ХОРАТА СПАЗВАТ ОГРАНИЧЕНИЯ! Пак ще наазвате десетки хиляди нормални хорла заради единици психопати! Които пак ще карат със сто километра! ПОНЕЖЕ ТОВА Е ПРОБЛЕМА, НЕ КАКВО Е ОГРАНИЧЕНИЕТО!
14
2
 
20
 
! Отговори
Крундел преди 7 месеца
само глупости, "шофьори", които не спазват 40 или 50км/ч ограничение със знак, ще спазват определено ограничение от 30км/ч и ще станат примерни... да, ама не, просто поредната хранилка за милиционери, както и повишен разход на гориво... тия 30км/ч на втора с газ ли или на трета да сеца съединителят ли ще се правят?
13
0
 
21
 
! Отговори
.... преди 7 месеца
T.e. наказваме всички заради шепа нискоинтелигентни? 30 км/ч е подходящо за квартали и тесни улички. Но по основни артерии да се движиш с 30 км/ч е излишно. Държавата прехвърля отново топката в празно поле за да обяви, че е направила нещо. Сложете камери на светофарите и да заснимат минаващите на червено. Сложете още камери за скорост. Събирайте си ефективно глобите. Полицаите да започнат да си вършат работата, а не да дебнат от храстите.
12
3
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 7 месеца
До анонимен 3И двата варианта не са читави - нарушителите с финансови възможности спокойно могат да плащат няколко глоби по 100 лв месечно и не се постига ефективна превенция. Санкцията трябва да е достатъчно висока поне 1000 лв.
11
2
 
10
 
! Отговори
Таралеж Накълбо преди 7 месеца
По-голяма тъnoтия скоро не бяха обмисляли. Не стига, че паркирането стана като в аnycа им, но сега го искат и бааавно.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То и в момента го има това, обозначаве се с табела "Жилищна зона", друг е въпроса, че на много малко места го има и не се спазва.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поредното безумие, но какво да се очква от хора, които идея си нямат от това, което правят
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е узаконена хранилка за полицията и нищо повече! Не само няма да има никакъв ефект, а ще влоши други неща, като примерно качеството на въздуха. Тотална неадекватност!
7
2
 
11
 
! Отговори
бачкатор преди 7 месеца
Така ще е от тук нататък другари,автомобилната скрап стана повече от вилиците и лъжиците във всяко домакинство. Свиквайте с ограничения ,скъпотия и рестрикции!