ЦИК няма да купува нови машини

Избран е изпълнител на софтуера
4 окт 2023 15:27, Росен Стойчев
8
ЦИК няма да купува нови машини
Снимка: БГНЕС

Нови маши за гласуване няма да се купуват за местните избори. Към момента ЦИК разполага с общо 12 837 машини за гласуване и нови няма да се взимат.

 Това заяви шефът на ЦИК Камелия Нейкова пред bTV по повод предстоящите местни избори на 29 октомври. Нейкова добави още, че всичко, което пожелаят депутатите относно машинното гласуване, може да бъде проверено.

Още по темата
Според нея няма нищо лошо да бъде създадена временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около машинното гласуване.

Избран е изпълнител за софтуера на машините за гласуване. Създателят на софтуера е Смарт Матик, с които ЦИК още след изборите през парламентарните избори през април провежда многократни разговори с идеята да бъдат директен партньор на държавата. Около 2 млн. лв. е цената, която Смарт Матик определи за надграждане на софтуера на машините.
 


8
Още по темата: воткамелия нейкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Не е необходимо! преди 2 месеца
Цяла Европа гласува само хитър Петър иска машини!? Защо!? Защото не може по-друг начин да спечели изборите!
6
0
 
1
 
! Отговори
Кире преди 2 месеца
Всеки що годе грамотен човек в ИТ сектора знае, че трябва около 1-2 седмици на 5ма програмиста, за да напише въпросната програма или програмен код (за по-конспиративно мислещите:). 25 хил.лева макс. Всичкоостанало е източване на бюджета в посока Сиела. Сега надявам се разбирате защо трактора заплашваше да не се гледа в тая паница :)
5
1
 
1
 
! Отговори
Някой знае ли? преди 2 месеца
Каква се води тази от ЦИК как се избира, заплати....защото общо взето от поне 20 години и се показва лицето...то не бе диванчета при Славейка трифонова шоу, то не бе телевизии....Какви са тези хора, кой ги избира
4
0
 
1
 
! Отговори
Е няма де преди 2 месеца
Защото трябва да учат новия код!
3
1
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 2 месеца
Безмислени нови парламентарни избори и наливане пари в тях, едиственото което ще постигне е разтуряне на това трудно скалъпено редовно правителство и формиране на нов служебен кабинет и е време наистина ЦИК да спре да харчи пари на държава за глупости.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
2 милиона за надграждане, много малко бе!? Сигурно ще го рабятят 30 програмиста, поне 10 месеца!?
1
1
 
2
 
! Отговори
Ала-бала преди 2 месеца
инак няма успех на изборите.