В Боровец откриват зимния сезон на 15 декември

Поставени са оръдия за изкуствен сняг последно поколение
6 дек 2023 21:14, Анисия Иванова
4
В Боровец откриват зимния сезон на 15 декември
Снимка: БГНЕС

Зимният сезон в курортен комплекс "Боровец" ще започне официално на 15 декември. От курорта са готови за сезона, като основен приоритет в подготовката са пистите, каза Мария Шейнова, маркетинг мениджър "Бороспорт".

Тя посочи, че всяка година разширяват системата си за изкуствен сняг, като в ски център "Ситняково" са добавени голям брой нови стационарни и подвижни оръдия от последно поколение.

"Това ни позволява да скъсим времето за заснежаване и да осигурим по-качествена снежна покривка. В момента правим технически сняг във всяка минута, в която това е възможно. Цените на лифт картите вече са обявени на нашия уебсайт. Увеличението им е минимално, предвид инфлацията през последната година", каза още Шейнова.

По думите й "Бороспорт" предлага специална семейна отстъпка за всички семейства с деца, както и сезонна лифт карта за делнични дни, която е с включено нощно каране.

Мария Шейнова каза още, че ски зона "Боровец" разполага с писти с различно ниво на трудност, което я прави любимо място както за начинаещи, така и за напреднали скиори.

В момента на ден лифт карта за човек на възраст 23-64 години е 90 лева, 70 лева е за тийнейджъри и младежи на 14-22 години и за хора над 65 г. За деца между 7-13 години картата е 55 лева. Сезонната лифт карта за възрастни с включено нощно каране струва 1700 лева (23-74 години), а за деца и младежи 7-22 години – 1200 лева. В средата на ноември наваля и първият сняг в курорта, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който е ходил на зимен курорт в Румъния,повече в български такъв не е стъпил.То спокойствие и красота,то нормални цени и отношение,абе .... пробвайте и ще видите.А там наистина има какво да се види.Замъците им са истински и невероятно запазени,а хората са миролюбиви,и много далеч от балканският крив,злобен и завистлив манталитет.И най-важното....цените,спокойствието,сигурноста и отношението разбира се.Само че Ганко няма култура за там.
2
2
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 месеца
Двама души се запознават. Единият казва: "Петров, маркетинг мениджър".А другият му отвръща: " Иванов, обикновен ***..де..раст".
1
1
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 месеца
Невероятна скъпотия. В австрийските Алпи излиза по-ефтино. Още писателят Антон Страшимиров е забелязал какво прави българина със своите сънародници (1923 г. - септемврийското възстание): "Те клаха българина както турчин не го беше клал"!