От Helpbook към БАБХ: Мухлясал хляб, лоша хигиена, развалени бургери

В платформата получихме сигнали от различни места
Обновена: 16 фев 2024 22:43 | 16 фев 2024 22:00, Анисия Иванова
20
От Helpbook към БАБХ: Мухлясал хляб, лоша хигиена, развалени бургери
Снимка: Helpbook

През изминалата седмица в платформата Helpbook.info получихме не малко сигнали, насочени към БАБХ, относно съмнителната хигиена в търговски обекти, храни с изтекъл срок на годност и неправилно съхранение на продукти. Ще ви запознаем с някои от тях.

Наш потребител от град Варна направил поръчка от ресторант и подробно е описал последствията от това:

"Поръчката представляваше пилешки бургер с картофки и прясна паста с пилешко месо. Мойте деца ядоха от храната и след 2 часа единият се оплака от силни болки в корема. След като отиде в тоалетната, ми каза, че имал разстройство. Другото ми дете повърна по време на сън в леглото си и се изплаших, че може да се задуши. Повърна цялата храна с месото от бургера. Молбата ме е да се провери обекта за неправилно съхранение и срок на годност на месото, защото заведението е посещавано от доста хора, които поръчват храна и за вкъщи", пише в сигнала.

Друг наш потребител имал неприятни изживявания след като закупил пиле на грил:

"След консумацията на продукта предвид факта, че заведението предлага прясно приготвени продукти, получих сериозни стомашни проблеми. Имам съмнения относно качеството на стоките и хигиената в заведението. Моля сигналът ми да бъде разгледан и да бъде извършена проверка на мястото".

Получихме оплакване и от обект на хранителна верига в столичния ж.к. Лагера: „На стелажа на "Хляб и хлебни изделия" постоянно има храни с изтекъл срок на годност и с наличие на мухъл. На дата 07.02.2924г. уведомимх управителя на магазина, но днес отново имаше храни с изтекъл срок от 01.02 и др. Държа да отбележа, че това е масово явление в този магазин. Надявам се, че ще бъдат предприети съответните действия за да бъдат наказани отговорните лица."

На мухлясал хляб се натъкнал и друг наш потребител, този път в търговски обект в ж.к. Хаджи Димитър, като апелира БАБХ да вземат отношение и извършване на проверка.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 месеца
Понякога получавам уртикария от ягоди кайсии мандарини и малини и други плодове
11
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 месеца
Аз пък получих алергия от едни мандарини жалко не можах да си ги изям
10
2
 
1
 
! Отговори
ХоХо преди 2 месеца
Поръчал бил храна... ?!? А бе вие не можете ли да готвите ? Да подлагате на риск децата си ?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мухлязалия хляб е полезен, съдържа и антибиотик и пробитик.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами докато не се повиши съзнателността и не се изградят високи хигиенни навици, ще е така. Редовно наблюдавам в големите вериги, където продават хляб и закуски от пекарната им, клиентите ги опитват и взимат с мръсни ръце.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 7, арабите нямат работа при нас в България. Арабите да си въртят ножовете при тях. Защото иначе Макаров ще играе тук с тях. Българина се хапва хляб , но истински. Вашите дюнери си ги яжте вие!!
6
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 5 и 6 - дори дюнерите (и тези които работят в тях) не са това, което са на изток и което трябва да са. Попътувайте, ще се убедите. Когато арабите станат мнозинство у нас, малко по малко ще се възцари ред, пък ако се наложи и чрез законите на Шериата.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Последно когато си купих дюнер в него имаше киче от ***. От тогава до сега дюнер не си купувам.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно време баба ядеше мухлясал хляб. Казваше, че лекува стомаха
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От 2: P.S. когато арабите станат по-голямата част от населението и поемат контрола, едва тогава положението ще се оправи.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В евро-Бантустана е така...
1
0
 
20
 
! Отговори
Тръндафила преди 2 месеца
Тровят хората и никой не го е еня. Защо няма санитарен контрол ? Нищо не е у ред у тая "държава" само боричкане за кокала от....да не ги казвам че ша *** трият