Обвиниха в отвличане лудия, откраднал колата с децата

Санкцията е до 15 години затвор
20 фев 2024 17:22, Петър Бойчев
19
Обвиниха в отвличане лудия, откраднал колата с децата
Снимка БГНЕС

Повдигат две обвинения срещу психично болния мъж, който в Дупница открадна кола с двете деца на собственичката в нея, съобщи БНР. Едното обвинение е за отвличане, като санкцията е до 15 години затвор, другото - за кражба на автомобил.

Случаят е от понеделник на обед, когато в центъра на Дупница 39-годишен мъж подкара кола с работещ двигател и незаключена, а на задната ѝ седалка се оказали две деца - на една и на четири години. Майката през това време била в аптека наблизо, за да купи лекарства.

Децата бяха намерени невредими до параклиса "Св. Спас" извън града. Мъжът беше задържан в рамките на 15 минути. Той е посочил къде е оставил децата. Коментира се, че той е подкарал колата, без да е предполагал, че на задната седалка са двете деца. Като разбрал, ги оставил до параклиса.

Изготвя се експертиза за психичното състояние на мъжа, той е освидетелстван с психично заболяване, каза за БНР говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил Марияна Сиракова.  

Психично болният мъж през 2010 г. откраднал патрулен автомобил и катастрофирал с него на главния път Е-79, като се ударил  в мантинела край с. Джерман, колата била потрошена напълно.

До края на седмицата се очаква да приключи предварителното разследване по случая. След това ще се прецени дали и на майката не следва да бъде наложена някаква санкция, акт - за това, че е оставила автомобила незаключен и с работещ двигател с двете деца вътре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Р. Монтескьо преди 2 месеца
Ако лудият знае много добре какво прави, никак не е луд. Така че в случая трябва да се докаже умисъл и осъзнатост. Едно е да е освидетелстван като опасен психопат, друго е да има психиатрична диагноза. Границата е тънка и всъщност много хора с особения ,,комплекс за власт" (има и други названия) успяват да се впишат в различни властови структури: от полицията до голямата политика. ,,Лудите, които ни управляват"...
18
0
 
1
 
! Отговори
Р. Монтескьо преди 2 месеца
Лудите у нас са с привилегии. Има и други хора с привилегии. Всички революции са започвали с искането за изравняване на права и премахване на привилегии. Всички революции са завършвали с още по-несправедливо разпределение на права и привилегии. Понеже общественото мнение в демокрациите е много чувствително по този вечен проблем на йерархичните общества, привилегированата прослойка се опитва да отклони погледите от себе си. Сега лудият ще играе тази роля...
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всъщност това е мое мнение, искам да кажа,че отговорност не носи психично болния. Като се замислих отговорност май никой не носи за такива хора, настойникът му, който го запрещава, не може да му се търси съдебна отговорност, защото той се грижи за психчно болния,а не му е охранител или нещо подобно. Така че отговорност май никой не носи. Хубавото е,че човекът не е наранил никой.
16
1
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 2 месеца
Ти понеже си малко повърхностен, да ти кажа, отговорност за психично болен носи или настойник, ако е под запрещение, или според мен отговорност следва да носят психиатрите, които издават експертизи и решават дали и какво лечение да се провежда и дали да бъде в клиника за психично болни хора, или е в състояние да се грижи сам за себе си без опасност за другите.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разбира се, че няма да съдят психичноболен.Нямат законово право.Щом е освидетелстван, нямат право да го съдят по правилата за всички останали. А и всички са наясно,че не е умишлено отвличане, а случайност.
14
0
 
3
 
! Отговори
Съмнявате ли се? преди 2 месеца
Санкцията е предвидена за хора без психиатрична диагноза. Сега ще се намери някой средно компетентен адвокат, който срещу не чак толкова голям хонорар ще го оневини напълно, позовавайки се на заболяването му. Нищо чудно да се намери и НПО, която да поеме разноските по делото. И оневиненият юнак с нови сили ще се втурне да върши нови подвизи от същия вид.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Майката е по-виновна, защото винаги, когато автомобил бъде оставен с ключ на таблото, има възможност да го откраднат. Тази жена дали се е замислила над възможността наблизо да е бил някой, свързан с търговията с органи, с трафика на хора или просто обикновену но безскрупулен крадец, който не би искал голямото дете да го разпознае и посочи като извършител и затова би се отървал от него без да му мигне окото?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хем луд хем не е ,как тоя него лови законите ,за пръв път виждам и чувал да съдят луд )
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще го обвинят и за смъртта на Навални.
10
2
 
3
 
! Отговори
Масово преди 2 месеца
Полицаи и прокурори масово полудяват, бъркат им в мозъка за да стават агресивни и неадекватни!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А майката наред ли е с главата? Да остави децата си в колата с работещ двигател!?! Ами ако по-голямото я беше подкарало кой щеше да е виновен?
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а за майката, която оставя две деца в работеща кола - медал?
7
0
 
3
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Ако е луд,че няма да го осъдят е ясно,но ще е от малкото луди у нас на които задължителното лечение може да го нормализира,ако си пие хапчетата редовно след като го пуснат след 6,12 или 18 месеца от затвора лудница във Враца,където гарга не каца имаше лаф.Дали пък лудницата затвор не бе в Ловеч?Както и да е проблемът е,че няма пари за медици,които да контролират по състоянието им дали си пият хаповете и всичко е оставено на самотек.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тва на снимката от България ли е кви са тия иероглифи на гърба на не знам какви са тия ?
5
0
 
3
 
! Отговори
Полудяват преди 2 месеца
Прокурорите полудяват масово, бъркат им в главите за да звереят! Следете прокурорите как полудяват!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е как ше го обвинят след кат е луд ?
3
0
 
5
 
! Отговори
Не знам кой е луд преди 2 месеца
Полицейски и прокурорски репресии!Полудяхте бе!
2
1
 
12
 
! Отговори
Павел преди 2 месеца
Е нали е луд, как така обвинение?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
нищо няма да му направят, защото е луд.. санкцията е за нормални...