МВР спипа 14 дрогирани зад волана

Други 27 са шофирали след употреба на алкохол
13
МВР спипа 14 дрогирани зад волана
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР установи 27 водачи, шофирали след употреба на алкохол, и други 14 - под въздействие на наркотични вещества в рамките на ден. Това сочат междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, съобщи МВР. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

От МВР посочват, че в рамките на изминалия ден от установените от общо 27 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, 15 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 12 - с над 1,2 на 1000.  Двама от водачите са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи, петима са отказали тестване.

В хода на акцията общо проверените моторни превозни средства са 10 771. Извършен е контрол на 12 509 водачи и пътници. Съставени са 2807 фиша и 676 акта за установени административни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: алкохолМВРнаркотици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
5
 
! Отговори
аз преди 1 месец
от тия 14бр. , не се знае дали и 4 ще останат след кръвната проба - фейк тестове за тормоз - нищо друго, даже и полицаите си казах ,че са фалшиви. Време е да ги премахнат и да пращат директно на кръвна проба
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само 14:ли бря
3
3
 
2
 
! Отговори
ми много браво преди 1 месец
Сега от възхищение, дето мвр са таквизи хващачи, ние голо хоро ли да правим!?И ся кво!?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пидофилията е нещо нормално в мевере :)))
1
9
 
11
 
! Отговори
Знаем ги преди 1 месец
,, дрогирани'' фалшивите тестове които самите полицаи отрекоха да им се правят на тях и които казаха че дават фалшив резултат и както каза директорът на лабораторията във ВМА преди две седмици по по bTV до 87% от тестовете дават фалшив резултат положителен.Що за държава е това, която да ти държи сметка какво правиш в свободното си време Норвегия забранява тези тестове дръг 5000 още през 2013 година заради фалшивата позитивност щастливи ли сте се в панелиното гето opku