–умен √ечев: »ма проблем и с бюджета, и с националната сигурност

Ќие с държавни€ дълг н€маме проблем, за€ви депутатът от Ѕ—ѕ
ќбновена: 12 апр 2024 21:05 | 12 апр 2024 21:00,  расимир јнгелов
54

"ѕрез последните 15 години Ѕ—ѕ предлага неща, свързани с пенсионната система, които дълго време не се приемаха и тр€бваше да дойде ћеждународни€т валутен фонд отново в Ѕългари€, да подготви доклад, който те изнесоха пред нас и коментирахме в бюджетна комиси€. Ќие предлагахме преструктуриране на пенсионната система така, че всеки да получава според качеството и количеството на труда си, както не беше досега. ќт фонда казаха, че е крайно време Ѕългари€ да премине като другите 99% от страните към прогресивно данъчно облагане", за€ви депутатът от Ѕ—ѕ проф. –умен √ечев в студиото на "ƒен€т ON AIR".

—поред него да бъдат дадени още 140 млн. лв. от бюджета, за да получат всички пенсионери по 100 лв. надбавки, не би било толкова гол€ма сума, колкото платени€ дълг на "“оплофикаци€ —офи€".

" олегите от ѕѕ-ƒЅ, които б€ха против днес, те, когато б€хме заедно в управлението, ни подкрепиха и хората получиха добавки за ¬еликден. Ќие предложихме хората с пенсии, които са на границата на бедността, да получат 100 лв., а другите - 50 лв. ¬сички са допринесли за Ѕ¬ѕ на страната. ўеше да струва около 140 млн. лв. да дадем по 50 лв. и на останалите. “ова не са толкова много пари, като се има предвид, че онзи ден правителството, което си отиде, реши да покрие дълговете на "“оплофикаци€ —офи€" и сега Ѕългари€ налива там 1,6 млрд. лв.", допълни √ечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Ќие с държавни€ дълг н€маме проблем, той все още е под 23% от Ѕ¬ѕ. јтаките на √≈–Ѕ и други партии срещу министъра на финансите за държавни€ дълг просто противоречат на здрави€ разум. ‘искални€т резерв е като текуща сметка, ко€то има всеки човек. “ой е бил почти 10 млрд. лв. в кра€ на март, а н€колко дни по-късно е с почти 3 млрд. по-малко. “ова се дължи на превод, който е направен за погас€ване дълга на "“оплофикаци€" и преводът за пенсиите. Ќ€ма никакво нарушение тук. ѕлатени са дългове с тези пари. ‘искални€т резерв е величина, ко€то се мени всеки ден и вс€ка седмица", коментира гостът.

Ќалице е проблем и с бюджета, и с националната ни сигурност.

"ѕитах ръководството на ћ¬– какво е това ћинистерство на вътрешните работи, където всеки като в хан си влиза и излиза, и н€мат ли те контрол кой при кого ходи. Ќаскоро в Ѕългари€ откриха и складове за оръжи€ на терористични организации. Ќещата са свързани и с бюджета, и с националната сигурност. “е са скандални", допълни √ечев.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


54
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
52
1
 
0
 
! ќтговори
Ѕай —таври преди 1 месец
“о€ дърт ***, дето 97 година фалира държавата и ни докара до там да н€ма кво да €дем изл€зал с ц€лата си наглост да об€сн€ва за бюджет? јлооооо ти тр€бва да си в затвора, а не да се правиш на професор в ”Ќ——
51
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«ащо нападате –умен √ечев, това е финансист от световна офшорна величина!!!! “ова  ипър и Ѕелиз ги подчини веднага след като фалира държавата през 1997 г.
50
1
 
1
 
! ќтговори
≈кономов преди 1 месец
“ози агент защо не си гледа доносите и мръснишките номера, а се изказва непрекъснато все едно че н€кой го интересува?
49
1
 
2
 
! ќтговори
ƒокладваха ми преди 1 месец
√ечев, спри да се правиш че разбираш от икономика - ами не разбираш! ћоже и спокойно да си скъсаш титлата професор, щото в ”Ќ—— ги раздават на килограм. ѕо- добре отиди в  рим на море и там си приказвай , може и да ти пов€рват.
48
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќе мога да разбера н€кой по долу като го оправдават за икономическата катастрофа през 1997. –умен √ечев беше вицепремиер и министър на икономиката, а Ѕ ѕ имаше пълната власт/мнозинство .  ой да им е виновен , аз ли който б€х дете . ћорално е след такъв провал да си подаде оставка от политически€ живот ( както впрочем направи ∆ан ¬иденов) . Ќе знам дали –умен √ечев си е задавал въобще този въпрос за 10те си мандата, но €вно има друг стандарт за морал
47
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ози ми беше асистент по политикономи€ , и мога да кажа от първо лице - не само некомпетентен , но и крайно елементарен . ѕо късно стана €сно , че под псевдонима агент ≈кономов е донас€л за научни€ си ръководител . “олкова за морала и професионализма на –умен √ечев . “ези ченгета комунисти са прокл€тие за страната .
46
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«ащо се дава трибуна на този нафталин , който съсипа страната през 97. јко не беше пълен *** , щеше тихо да се оттегли с награбеното. Ќо не , тр€бва да ни занимава с некомпетентното си мнение и да плете интригите си. “о един път стомна за вода , но рано или късно ще попадне на м€стото си - в ÷ентрални€ —офийски затвор
45
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕанките фактически ги фалира —ƒ— още през 1992 година, а юридически това стана по времето на ¬иденов.  оето и други правителство да имахме, банките пак щ€ха юридически да фалират
44
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
–умен √ечев-фалирали€т банки още си се разкарва свободно без дори да му задава н€кой въпрос защо фалира банките през 90те. Ќ€ма нито журналисти нито политици и този същи€т престъпник ми излиза по телевизи€та и дрънка ли дрънка. –уска гоберн€ от вс€къде.
43
2
 
2
 
! ќтговори
Ќационална преди 1 месец
—игурност н€маме всичко е една јћ≈–» јЌ— ј –ј«ѕќ–≈“Ќј *** “”  ”ѕ–ј¬Ћя¬јЌј ќ“ ѕ≈Ќ“ј√ќЌј!!!
42
0
 
2
 
! ќтговори
Ўанел преди 1 месец
 акво ме интересува това ,има властимащи които взимат доста високи заплати за да мисл€т ,а тези проблеми,ƒа се оправ€т бе и да не ни занимават с глупости ,в народното събрание са събрани елита на държавата които са избрани да мисл€т и да решават тези проблеми,Ќо истината е че на две магарета сено не могат да раздел€т затова сме и на този хал. ј–≈ееее ......ѕЏ“≈ »“≈.
41
5
 
1
 
! ќтговори
—понсор преди 1 месец
Ќай ми е интересен „≈–Ќ»я „ќ–јѕ от ЅјЌ я! „екмеджето ћј– ”„/той и водопроводчик/!
40
1
 
4
 
! ќтговори
—понсор преди 1 месец
» пак коментар на √≈„ќ от  »–≈ „ќ! —ъс —“јЋ»Ќ ј сте от едно  ќ“»Ћќ, ѕрофесоре; Ѕ ѕ му викахме, или Ѕ—ѕ? “оест, ЅјЎ —Џўј“ј ѕј–“»я!
39
0
 
1
 
! ќтговори
ќсман преди 1 месец
» да има ток и подобните нему са милионери , с къщи около —офи€ - ще живе€т до край в охолство
38
2
 
8
 
! ќтговори
јлекс преди 1 месец
√ечев далече от бюджета.ѕрез 90-те го вид€хме колко може.
37
1
 
8
 
! ќтговори
√ечев,когато б€хте преди 1 месец
ѕовече, вашата партийка със затихващи функции, обслужваше интересите на новосъздадената комунистическа олигархи€. ѕод мъдрото ръководство на  роела електората ви бързо се стопи. —танахте ненужни. “е си създадоха ѕѕ, бракосъчетаха € с костовата ƒЅ и ви изпратиха в шеста глуха, че и сл€па. ѕреди години —танишев въведе плоски€ данък не без твоето експертно мнение. —ега за какъв прогресивен данък говориш? Ќа кого се свал€ш?
36
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕо-скоро прилича малко на јлф.
35
2
 
12
 
! ќтговори
адолф преди 1 месец
ѕрофесоре, € остай бюджета ами кажи с долара ще имаме ли проблеми?“ам ти е силата на тебв - в долара.Ќаправо си магесник, за една нощ и го правиш 3000 лева.Ќ€ма друг такъв корифей като тебе професоре.«а фалит на банки н€ма да те питам че като се сет€ и ми настръхват косите.
34
1
 
12
 
! ќтговори
ƒо к 32 преди 1 месец
“очно така. “ой и √ечев е в пенсионна възраст и не може да е професор в ”Ќ——, обаче ректора го държи (или се държат с нещо).
33
1
 
10
 
! ќтговори
–умен √ечев преди 1 месец
–едовно си плащам за да ме пускат по телевизи€ on air,