Собственици на каравани: Никой не може да ни изгони!

Институции започнаха проверки по морето за незаконно разположени каравани
12 апр 2024 23:20, Красимир Ангелов
98

Девет институции започнаха проверки по морето за незаконно разположени каравани в държавни горски територии и върху дюни. Те целят вече разположените кемпери да бъдат премахнати още преди започване на активния сезон. Днес изтича гратисният период, в който собствениците на каравани можеха да ги премахнат доброволно.

Проверките за незаконно поставените каравани започнаха от залива Вромос край Черноморец. Стигна се до напрежение.

"Идваме си тук от 10 години. Не знам какъв е проблемът", каза един от собствениците на каравана пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Никой не може да ме изгони, ей къде е моята каравана. Ако ще 100 полицаи да дойдат", коментира друг собственик.

"Ще им изпратим протоколи да ги приканим още веднъж да ги преместят от държавните имоти. По информация на горските в тази част на залива Вромос са над 100", коментира зам.-областният управител на Бургас Владимир Крумов.

Част от караваните са със свалени регистрационни номера и са оставени да зимуват в залива, за да се пази място за лятото.

От екоинспекцията трябва да установят по специализираните карти с помощта на GPS колко от караваните са поставени върху дюни.

Вижте повече в репортажа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от Страната
Установиха огнище на птичи грип в село Войвода
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма по-dолно племе от тези с караваните!
80
1
 
6
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
ИНСТИТУЦИИТЕ ПЪРВО ДА ЗАПОЧНАТ ПРОВЕРКИ НА НЕЗАКОННО ПОСТРОЕНИТЕ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО.
79
0
 
11
 
! Отговори
Дучефф преди 2 седмици
вкарайте ги в ареста за 72 часа и като се върнат караваните ще са на наказателен паркинг, след това по един акт, ако не платят дси или чси и така, после и акъл ще дава;)
78
0
 
8
 
! Отговори
Бозаджията преди 2 седмици
Те затова са и там. Защото е безплатно. Защо не са ги сложили на платен къмпинг? Работата е ясна.
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ето заради такива с мислене от соца, че всичко е негово държавата буксува вече 30 години. Докато тези хора не бъдат накарани да спазват законите (явно по трудния начин), няма как да се промени нещо. Да, караваните са нещо по-малко, но изкореняването на простотията става на стъпки.
76
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
КЙОРАВИ СТЕ ЗА ПРОБЛЕМА ТОЙ Е СЛЕДНИЯТ СЕЗОНЪТ ИДВА ХОТЕЛИТЕ НА МУТРИ И ДЕПУТАТИ ПРАЗНИ ТЕ ТОВА Е ПРОБЛЕМА Т У П А ЦИИ
75
3
 
22
 
! Отговори
айде холан преди 2 седмици
Тука пишат мнения от типа....защо ще ги гонят , да си плащат наем--и т.н. По тази логика, вземам еднакаравана , отивав в София , пред МС и искам да си плащам наем.....само неособено нормални хора могат да смятат, че това е нормално. А по отношение на това,че други построиха хотели на дюните----затова трябва да има съдебна реформа, примера с Румъния е впечатляващ, а не тиквеномутринска държавица.....това е положението.
74
16
 
11
 
! Отговори
художника преди 2 седмици
Ако не пречат на никой, какъв е проблема? Щом е държавна земя вземайте им наем, хем ще печели държавата, хем наемателите ще поддържат околността. Пет каравани видяхте, ама петзвездните хотели на метри от плажа са невидими за държавата.
73
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Щом ходил там 10 години значи вече си е негово мястото, въпреки че е държавна собственост.. ха-ха" - Ами понзакон е така.
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Роя не е бил бит ... И не е гледал дулото на пистолет, изправено прес главата му от друг.
71
2
 
8
 
! Отговори
Грую преди 2 седмици
Tалибани...
70
4
 
23
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 седмици
Аз съм си харесал една поляна горе на Витоша близо до хижа Септември.Има си рекичка,горски ягодки и див чесън:):):)Чуда се като ги гледам тези *** от Вромос на видеото дали да не взема и аз като тях да си стовара горе една каравана,да си скова един навес и да си ходя от време на време там да си пия ракията с приятели:):):):)
69
5
 
4
 
! Отговори
Американец преди 2 седмици
Българята са усвоили добре скуотърс райтс от англосаксите.
68
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С такива акции се показва, че има държава и правила. Аз също имам и мотокаравана, отивам някаде на установен къмпинг и си плащам за местото, защото не желая да ме глобяват и искам ток;вода(права и обратна);кош за отпадаци и още други предобивки. Тези хора защо не си позволят да ги сложат на частни терени?След като има правила и закони, ще се спазва, това е. Няма такова нещо "няма да ги махаме", органите ще ги премахнат или ЗАПАЛЯТ.С ДАРЖАВАТА не можеш да се Бориш, това сме всички НИЕ.
67
6
 
29
 
! Отговори
Путинисти, дрогаре преди 2 седмици
И той се хвали, че никой не може да го изгони
66
12
 
14
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 седмици
Готви се "реституция" на земите и застрояване на хотели, затова разчистват. Държава няма, щом бюджета олеква с някакви милиарди и никой не може да разбере как. А на хората с караваните трябва да им се предложи алтернатива, за се загради някакво място с прекарани вода и ток и да им се взема наем, както е на запад, а не направо да се гонят.
65
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Aми социализма свърши отдавна. Даже и собствениците на хотели по морето го разбраха, когато никой не иска да им бачка за мизерни пари и малко по-малко фалираха или субсидират с крадени пари като в Неофит Рилски.
64
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Смешката е девет институции" - никой не знае кой за какво отговаря, чака работата другия да я свърши, никаква координация. Просто заплатаджии - затова сме на този хал. Иначе, караваните са незаконни и трябва да се махнат. Преди време бях на Крапец, там половината гора е окупирана от румънски каравани оставени там да зимуват. Що не ходят в Румъния да правят тази работа - Ами директно отиват в пандиза.
63
4
 
34
 
! Отговори
Лол преди 2 седмици
Щом ходил там 10 години значи вече си е негово мястото, въпреки че е държавна собственост.. ха-ха
62
3
 
17
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 седмици
Може,може и бой по канчетата ще има.Как искате да бъдат облечени тия дето ще Ви бият и после къпят в морето?